Stallet idag

2013-04-30 | 22:17:32 | Stallet | 1 Kommentarer
Ezmeralda fick en vilodag idag och det verkade hon uppskatta. Jag pysslade med henne och så gick vi en promenad istället. Det var riktigt mysigt och hon skötte sig helt okej. Sen var hon rätt så grinig i boxen när jag skulle kratsa hovarna och hade öronen bakåt och såg allmänt sur ut. Men hon har sina humörsvängningar ibland, så är det ju bara.
 
Jag hade helt okej med tid så jag bestämde mig för att rida ut en sväng på Gloi. Mamma hann inte till stallet idag heller så jag passade på att motionera den lilla islänningen. Han var rätt så pigg, men inte lika på som sist. Jag hade lite mer kontroll kände jag. Det blev en rätt kort runda, men han lyssnade fint och tölten gick jättebra, så jag är nöjd med honom.
 
Nu ska jag nog ta mig ut till kaninerna och sen dra mig mot sängen. Imorse var jag jättepigg så lite extra sömn var nog en bra idé. Imorgon är det ju en röd dag så man slipper skolan. Härligt värre! Men jag har såklart sett till att få fullt upp ändå så det blir inget slappande för min del.
 
Godnatt på er!
 
 

Sommarmål

2013-04-30 | 11:05:00 | Ezmeralda | 3 Kommentarer
Jag har kommit på några få saker som jag och Ezmeralda ska träna på och förhoppningsvis uppnå i sommar. Det är alltid lite roligare om man har ett mål man strävar efter och man får lite mer inspiration då.
 
  • Kunna rida i bara repgrimma. Än så länge går det bara att rida barbacka med träns och bara det är en stor framgång på bara ett halvår, men jag brukade rida min förra häst, Charm, ofta i bara repgrimma och det var så sjukt mysigt. Vi har hela sommaren på oss så det är värt ett försök :)
  • Hoppa en bana på låg höjd, kanske 30-40 cm bara. I nuläget har vi hoppat två gånger och båda var bara enstaka hinder. Men nu har vi några hoppträningar inbokade i sommar och förhoppningsvis kanske vi kan åka ut på nån clear round eller P&J i höst.
  • Träna in den spanska skritten. Tycker att det är så sjukt coolt med hästar som kan detta och vi har kommit en liten bit på vägen. Med en massa träning så tror jag att Ezmeralda kan bli riktigt duktig på detta.
Har ni några mål med era hästar i sommar?
 
 
Charm och Betty på betet i somras. Bilden var tagen bara några dagar innan Charm lämnade oss...

Godmorgon tisdag!

2013-04-30 | 06:36:07 | Allmänt | 2 Kommentarer
Idag är det en kort dag i skolan, härligt värre! Och imorgon är det ju första maj så då är man ju ledig. Sjukt skönt!
 
I vilket fall som helst så har jag egentligen inga större planer för idag. Ezmeralda ska promeneras tror jag och så ska jag få pluggat lite. Sen så kommer troligtvis Linda komma hit också för att ta bort Glimma... :( För er som inte vet så är Glimma en av mina kaniner. Hon blev förlamad i bakbenen i december och har bott inne sen dess. I början verkade det som att hon blev bättre eftersom hon kunde röra på benen igen och så, men nu har det börjat gå utför igen och det är djurplågeri att låta henne leva om hon lider. Så min lilla sötnos ska få somna in. Jättejobbigt, men det är det bästa för henne.
 
 
 
 

Mysig skrittrunda

2013-04-29 | 22:01:44 | Ridpass | 1 Kommentarer
Idag ville jag vara hemma från stallet lite tidigare kände jag så det blev bara att jag och Zessan skrittade ut en runda barbacka. Hon skötte sig superfint och det var jättemysigt tyckte både hon och jag. Det känns så skönt att allt går så bra med henne nu och att vi inte direkt har några jobbiga problem att kämpa med. Just nu kan vi bara njuta :)
 
Det tog ju självklart ett tag ändå eftersom jag var tvungen att mocka och fixa hos båda hästarna. Men jag lyckades vara hemma nästan till klockan nio i alla fall så det var jag nöjd med. Nu tänkte jag faktiskt dra mig mot sängen lite tidigare idag. Imorse lyckades jag sova mig igenom alla mina väldigt många alarm och det måste ju betyda nånting... Så nu ska jag lägga mig tidigt och förhoppningsvis vara pigg och utvilad imorgon.
 
Godnatt på er!
 
 

Respekt

2013-04-29 | 13:10:00 | Åsiktsinlägg | 5 Kommentarer
Något de flesta hästmänniskor troligen har stött på någon gång är folk som inte respekterar vår sport. Vi har väl alla fått kommentarer som "Men, man sitter ju bara där och åker" eller "hästar passar bäst på mackan". Man blir så extremt irriterad efter ett tag. Så moget liksom...
 
Jag har läst många bloggar som gjort inlägg om just detta och då brukar det innehålla en massa liknande kommentarer om andra sporter, oftast fotboll eller hockey. Sen skriver bloggaren om hur svårt och farligt det är att hålla på med hästar, men att vi gör det ändå för att vi älskar dessa underbara djur. Även den här bilden brukar få vara med på ett hörn.
 
 
Jag tycker att detta är så otroligt irriterande. För det första, varför ska vi framhäva de dåliga sidorna av ridsporten? Få det att se farligare ut än vad det egentligen är? Jag tror inte att många av de som skriver den sortens inlägg har upplevt en sån olycka som på bilden. Visst, vi ramlar av ibland, men det är oftast ofarliga små vurpor och det är inte direkt något vi strävar efter. Ridning går ju ut på att sitta på hästen, inte att ramla av den. Hästar och ridning är inte farligt. Inte om man är noga med säkerheten och vet vad man håller på med. Vi borde framhäva det viktiga istället, det vackra bandet man får med hästen, frihetskänslan man får när man blir ett med den, inte de dåliga sakerna för att visa sig tuff inför alla fotbollskillar.
 
Respekt går åt båda håll. Om du inte respekterar andras sporter och fritidsintressen, hur sjutton kan du kräva att de ska respektera din? För det är precis det som händer. Någon klankar ner på ridningen och då skrivs det en massa inlägg som klankar ner på fotbollen och säger att "man jagar ju bara runt efter en boll". Jag har inget problem med andra sporter, man har ju olika åsikter. Tänk vad tråkigt det skulle vara om alla tyckte likadant!
 

Veckoplanering

2013-04-29 | 08:09:00 | Ezmeralda | 1 Kommentarer
Måndag: Lång skrittrunda
 
Tisdag: Longering/NH
 
Onsdag: Ledig från skolan! Galoppintervaller
 
Torsdag: Uteritt
 
Fredag: Promenad
 
Lördag: Dressyr/Uteritt
 
Söndag: Vårpicknick. Zessan vilar.
 
 
 

Barbacka!

2013-04-28 | 22:10:45 | Ridpass | 1 Kommentarer
Idag skulle vi bara ta det lugnt och rida barbacka var tanken, men tyvärr så blev det inte så... Jag och mamma började med att rida omkring i skogen och klättrade lite bland alla stockar och stenar. Ezmeralda lyssnade sjukt fint och var väldigt känslig i munnen, något jag uppskattade enormt.
 
Sen ville mamma jobba Gloi lite så vi gick in på en åker. Det gick jättefint för dem och det såg verkligen grymt fint ut! Värsta dressyrekipaget, haha :) Tanken var att jag och Zessan bara skulle trava runt och lösgöra henne lite, men hon var så grymt fin att det bara blev så att vi jobbade ändå. Hon gick ner jättefint och vi fick med bakbenen bra. Ända tills jag ramlade av då...

Det var inte direkt hennes fel. Vi travade på en volt och hon sprang aningen för fort. Sen plötsligt så är det vatten framför oss och Ezmeralda får värsta rycket och hoppar åt sidan. Jag var inte riktigt beredd och eftersom det dessutom var barbacka så flög jag av och smällde i marken rejält medans min lilla pålle flyr därifrån i full galopp... Fast hon kom sen när jag ropade på henne så hon blev förlåten :) Det var ju inte hennes fel direkt, hon har sån hemsk vattenskräck bara.
 
Jag hoppade upp igen på en halvstressad häst. Hon tyckte nog att det var lite läskigt när matte flög av, stackarn. Men hon lugnade sig väldigt fort och jobbade på fint på volterna i båda varven i en jättefin form. Barbacka dessutom! Hon är så fin min lilla häst ♥ Det fick räcka sen när hon var så duktig så jag och mamma tog en rejäl galopp där de kunde sträcka ut och sen skrittade vi hemåt. Ezmeralda var rätt så svettig och tyckte att det var jätteskönt att få gå direkt ut i hagen och rulla sig. Sammanlagt är jag supernöjd med henne, men imorn får vi verkligen hålla oss till planen och ta det lugnt. En lång skrittrunda i skogen bara eller nåt.
 
 
 

Söndagmorgon

2013-04-28 | 09:06:16 | Allmänt | 1 Kommentarer
Godmorgon på er alla underbara läsare :)
 
Igår var bloggningen inte direkt på topp, mest för att min inspiration var på botten och jag kunde verkligen inte komma på något alls att skriva om. Då fick det vara istället.
 
I vilket fall så spenderades gårdagen mestadels med världens bästa Sanna. Vi var först nere på loppisen i ishallen och fyndade lite saker till extremt billiga priser. Sanna fick för sig att impulsköpa en tv att ha och spela på. De killarna som försökte sälja de gamla tv-apparaterna blev så glada att nån köpte att hon fick två gamla tv-apparater, en VHS/DVD och en boxer till för bara en tia. Det var lite roligt faktiskt! :) Sen chillade vi mest resten av dagen, pratade och spelade Need for Speed. Inget intressant jag behöver dela med mig av direkt.
 
Mamma tog stallet igårkväll, så jag var bara därborta på morgonen och eftermiddagen. Det kändes jättekonstigt och inte på ett bra sätt. Jag är så van att vara i stallet hela tiden och göra på mitt sätt att det inte riktigt går att bryta den rutinen. Men det var i vilket fall väldigt snällt av henne.
 
Idag blir en rätt så lugn dag tror jag, som det ser ut nu i alla fall. Jag och mamma ska rida ut en runda på hästarna. Ezmeralda ska få ta det väldigt lugnt, jag ska inte kräva någon form av henne utan så länge hon är lugn och avslappnad nöjer jag mig så. Sen ska jag ta tag i lite plugg och städning också, men inget annat.
 
Vad ska ni ha för er idag?
 
 
 

Uteritt på Gloi

2013-04-27 | 07:10:58 | Ridpass | 5 Kommentarer
Ezmeralda fick en välförtjänt vilodag igår så jag passade på att rida Gloi istället. Mamma har inte haft så mycket tid på sistone, så det var nog bara bra att han fick röra på sig lite.
 
Vi red en halvlång runda och jag försökte hålla uppe tempot så att han fick jobba lite på sin dåliga kondition. Att tölta var inga problem, det gjorde han jättebra och det var väldigt mysigt att tölta i solnedgången :) Han skötte sig mestadels väldigt bra, men när vi skulle förbi grisarna var jag tvungen att hoppa av och leda förbi honom. Inte så konstigt egentligen, grisar verkar vara det läskigaste som finns enligt de flesta hästar jag träffat. Sista galoppen var han också väldigt jobbig. han blev väl så taggad av att vara på hemväg eller nåt så han bara tog tag i bettet och drog iväg. Lyssnade varken på rösten eller när man tog i tygeln. Jag tolererade inte att han körde så med mig så jag stannade honom på en gång genom att vända in på en orimligt liten volt. Efter det galopperade vi igen utan problem.
 
Han är en väldigt rolig häst att rida, mestadels för att han alltid är så positiv och arbetsvillig. Öronen är framåt hela tiden och han pinnar på som bara den även fast han flåsar som ett ånglok. Sen så är han väldigt välriden och känslig också. Stannar om man bara kramar lite i tygeln, flyttar så fort man lägger till skänkeln. Allt det där som jag strävar efter att Ezmeralda ska bli. Han känns lite som en dressyrhäst som har krympt i tvätten att rida, haha :) Om man bara kunde få honom att ta det lite lugnt...
 
Zessan pysslade jag med och det tyckte hon var väldigt mysigt. Hon är så fin min lilla prinsessa ♥
 
 
 

Tävling

2013-04-26 | 17:12:00 | Tävlingar | 2 Kommentarer

Falsterbo collection

2013-04-26 | 11:11:00 | Utrustning | 4 Kommentarer
När jag klickade in på gina häromdan så fick jag syn på den här kollektionen, Falsterbo collection. Vet inte om jag är lite efter och att det är en gammal kollektion, men jag tyckte i vilket fall att det var riktigt fina grejer i härliga varma färger. Jag har valt ut mina tre favoriter och lagt dem här nedanför.
 
Vad tycker ni? Hiss eller diss?
 
 

Fredag

2013-04-26 | 06:42:29 | Allmänt | 1 Kommentarer
Det känns som att denna veckan har flytit på rätt fort ändå faktiskt. Inget har varit speciellt svårt eller jobbigt utan allt har bara gått på rutin. Väldigt skönt faktiskt då jag är en person som mår bra av fasta rutiner även om jag ofta har väldigt svårt att hålla dem.
 
Idag ska Ezmeralda bara få vila. Det kanske blir att vi tar en promenad så att hon får röra på sig men inte mer. Hon förtjänar att bara få ta det lugnt nu. Däremot tänkte jag försöka kolla lite på GHS på SvtPlay. Det är lite tråkigt att inte få vara där själv, men jag och mamma bestämde att vi skulle åka ner till Falsterbo i sommar istället. I vilket fall är det bra att det går på tv så att man inte missar världscupfinalerna! Ska någon av er läsare gå på GHS i helgen eller har ni kanske redan varit där?
 
Måste bara berätta att vi även fick svar på Zessans träckprov igår och det visade sig att hon hade mycket mask. Inte så konstigt att hon gått ner i vikt då. Så hon borde lägga på sig igen så fort vi fått avmaskat henne. Mamma ska prata med veterinären om det är bäst att vi avmaskar nu eller väntar tills innan betet. Det skulle ju inte vara så roligt om hon fick i sig maskarna igen på en gång...
 
Hoppas att ni får en jättefin fredag!
 
 

Dressyr i Berghem

2013-04-25 | 21:04:15 | Ridpass | 4 Kommentarer
Hur vi skulle göra idag ändrades lite fram och tillbaka. Från början var det meningen att vi skulle ha haft vår första av de dressyrträningarna i Fjärås som Idrottslyftet sponsrar, men tydligen kom de på lite försent att ridlärarna skulle vara på GHS. Istället bokade jag in en träning för Tessan typ igår, men hon avbokade imorse då hon fått feber, stackarn. Så det blev att vi åkte ner och bara tränade lite i paddocken själva.
 
Hon var väldigt arbetsvillig och framåt i början. Vi jobbade endel med halter och övergångar halt-trav. Hon förstod det väldigt snabbt och gjorde det rätt så bra. Sen jobbade vi lite med bommarna som låg utlagda och gjorde en övning kring detta i skritt och trav. När det kändes okej försökte vi oss på att göra samma sak i trav och galopp, men då blev det bara pannkaka av det.
 
Istället jobbade vi på volterna för att verkligen få henne att släppa igenom i båda varven. Vänstervarvet gick väldigt fint, men i höger var hon otroligt stretig och motsträvig idag. Varje gång hon tyckte att det blev för jobbigt slängde hon upp huvudet och började studsa eller fatta galopp. Men med mycket envishet fick vi tillslut något varv med bra form i galoppen och att hon släppte igenom helt i traven. Då plockade jag ner henne och lät henne trava lång och låg resten av passet.
 
Vi gjorde lite skänkelvikningar fram och tillbaka längs långsidan i både skritt och trav och det gick förvånansvärt bra. Innan vi skrittade av testade vi på att göra både framdelsvändning och öppna. Hon var villig och försökte göra rätt även om hon nog inte riktigt förstod vad vi höll på med. Om vi bara får lite hjälp av Maria eller Tessan att utveckla det så tror jag att det kommer bli kanonbra så småningom!
 
Sammanlagt är jag nöjd med ridpasset. Speciellt vänstergaloppen som verkligen var grymt fin! Högervarvet däremot är jag lite besviken på, men det är bara att fortsätta kämpa på. Hon har ju dessutom gått hårda pass tre dagar i rad nu, så det är inte konstigt om hon kanske hade lite träningsvärk eller helt enkelt inte orkade. Nu ska hon få en vilodag imorgon i alla fall :)
 
 
Gammal bild från en Maria-träning.

Regnig uteritt

2013-04-24 | 21:49:38 | Ridpass | 4 Kommentarer
Idag trotsade jag och Sanna vädermakterna och gav oss ut för att rida i regnet. Hästarna var redan blöta efter att ha gått ute utan täcken i hagen och det tog inte många minuter innan de var genomblöta igen när vi började ridturen. Gloi var helt galet pigg och sprang som bara den. Sanna försökte att få honom att springa långsamt, men det var det sista han ville. Att få galoppera var det enda han tänkte på. Det såg rätt så roligt ut faktiskt! Men Sanna tog hans energi med en nypa salt och gjorde inte en så stor grej av det. Efter ett tag lugnade han ner sig lite i alla fall.
 
Ezmeralda var inte riktigt lika pigg som tur var. Hon var framåt, men lyssnade fint och tog det väldigt lugnt. Det var jag tacksam för. Eftersom hon gick så hårt igår så tog vi det väldigt lugnt och jag försökte inte att samla henne något utan hon fick gå väldigt fritt och utan några större krav. Hon var väldigt fin ändå och gick undan för skänkeln jättebra så jag är nöjd med prinsessan.
 
När vi var tillbaka i stallet var både vi och hästarna så blöta att det droppade om oss. Våra jackor var blöta rätt igenom och hästarna såg ut som om de hade tagit en dusch med all utrustning på... Men de fick stå med sina fleecetäcken en stund medans vi fixade maten och boxarna och sen var de lite torrare i alla fall.
 
 
 

Det var en gång...

2013-04-24 | 12:29:00 | Allmänt | 4 Kommentarer
...för fem år sedan en liten flicka vid namn Elin som fick sin första häst. Han var ett svenskt halvblod som lystrade till namnet Charm.
 
 
Snubblade på de här bilderna från någon av de första veckorna med Charm. Saknar så grymt mycket!

Grattis Ezmeralda!

2013-04-24 | 08:30:00 | Ezmeralda | 1 Kommentarer
Idag är ingen vanlig dag, för det är Ezmeraldas födelsedag!
 
Jag kom på detta när jag var i stallet och skulle fylla i datumet på träckprovet jag skickade in på vägen hem. Det är faktiskt den 24 april och precis idag för 5 år sen kom min lilla prinsessa till världen! Så alltså är jag nu stolt ägare till en 5-årig liten grå P.R.E korsning. Jag hoppas verkligen att jag får fira många, många fler av hennes födelsedagar med henne!
 
Problemet är bara vad hon ska få för något gott... En vanlig häst hade jag lätt gjort en knäckebrödstårta med riven morot till, men Zessan tycker varken om knäckebröd eller morot... Hmm. Jag får väl göra nånting med äpple och den där örtmüslin hon älskar. Det blir säkert bra det med!
 
För 5 år sen...
 
Och nu!

Goodmorning!

2013-04-24 | 06:17:46 | Allmänt | 0 Kommentarer
Så var det onsdag igen då. Jag har egentligen inget emot onsdagar, de brukar gå rätt så fort och det är jag tacksam för.
 
Dagens planer är än så länge att rida ut på Ezmeralda i eftermiddag. Egentligen skulle vi ha longerat, men nu så ska vi få sällskap av Sanna på Gloi och det är för bra för att säga nej till, haha. Det kommer säkert bli jättemysigt! Jag och Sanna har inte kunnat rida ut tillsamans sen i början av förra sommaren då vi red ut nån gång på Charm och Betty innan Charm blev så dålig. Så det blir nog roligt :)
 
Men nu ska jag gå ut och mata kaninerna innan det blir dags att dra sig bort till stallet för att morgonfodra hästarna! Ni får ha en bra dag!
 
 
Såhär brukar Gloi hälsa godmorgon!

Dressyr på åkern

2013-04-23 | 21:59:05 | Ridpass | 1 Kommentarer
Det blåste som bara den när vi gav oss ut så jag hade inga högre förväntningar egentligen. Underlaget på åkern var halvbra, ganska mjukt, men det fick gå ändå. Ezmeralda var helt stirrig och skulle kolla på allting med huvudet så långt upp det gick. Vi fick skrittjobba väldigt länge innan hon faktiskt lugnade sig lite och slutade takta.
 
När vi väl började trava var hon jättestretig och sköt ut bogarna åt alla möjliga håll. Ramlade inåt gjorde hon jättemycket också, så det var en del vi hade att jobba med. Men sen kan jag förstå henne också. Hon har väldigt svårt att hålla balansen när vi rider på åkrar så det är väl hennes sätt att inte tappa balansen liksom. Jag var noga med att ha en stadig yttertygel hon kunde ta stöd mot och flyttade ut henne med innerskänkeln. Sådär tragglade vi omkring på volter ett bra tag med lite skrittpauser emellanåt. I vänstervarvet släppte det ganska fort och hon kändes väldigt fin faktiskt.
 
Höger däremot var mycket svårare... Hon körde ut vänsterbogen så mycket det bara gick, ramlade inåt och böjde in huvudet på samma gång. Jag var väldigt noga med yttertygeln så att hon rätade ut halsen och ordentligt på med innerskänkeln för att få en större volt. Men att få in bogen var helt omöjligt idag. Hon lyssnade inte alls om jag la till skänkeln där och om jag petade med spöt blev hon helt hispig istället.
 
Vi tog en paus och galopperade istället. Vänstergaloppen blev sjukt fin! Fattningen hade kunnat vara bättre, men själva galoppen var jättebra. Högergaloppen hade varit bra om det inte hade varit för att hon sköt ut bogen ännu mer då. Något varv gick det bra så det var väl okej. Men hade önskat att hon faktiskt lyssnade lite bättre där.
 
Efter galoppen var traven så mycket bättre. Hon var lätt att få lång och låg utan att tappa bakbenen. Dessutom var hon väldigt lösgjord och böjbar. Att flytta för skänkeln var inga problem. Vi gjorde jättefina skänkelvikningar åt båda hållen. Till och med högervarvet gick helt okej, så vi nöjde oss där. Jag hoppade av och ledde en väldigt svettig Ezmeralda hem. Hon var helt genomblöt under sadeln och schabraket var helt dyngsurt. På vissa ställen var hon helt löddrig. Så jag tror att dagens pass var väldigt nyttigt för henne. Hon fick verkligen jobba på med hela kroppen. Jag fick en rätt så bra känsla så jag är nöjd.
 
Såhär såg det ut hemma i stallet efteråt...
 

Bilder från 21/4

2013-04-23 | 11:40:00 | Foto | 10 Kommentarer
Här kommer några fler av bilderna från i lördags!
 

Tisdag

2013-04-23 | 07:46:39 | Allmänt | 1 Kommentarer
Godmorgon på er! Jag vet att bloggningen har varit rätt så dålig på senaste tiden, men nu ska jag ta tag i det igen. Ikväll tänkte jag sätta mig och skriva lite inlägg att spara i utkast så att bloggen inte står tom de dagar jag inte hinner.
 
I vilket fall så kommer det här att bli en väldigt chill dag. Kort dag i skolan där jag dessutom inte ska ha några lektioner utan istället stå i cafét och sälja mackor typ. Sen hade jag från början tänkt rida dressyr på Zessan idag, men nu har det regnat typ hela natten så det blir nog inget... Så irriterande! Vi får väl jobba lite ute på vägarna istället eller nåt. Ska se till att ta det där träckprovet också.
 
Hoppas att ni får en bra dag!
 
 

Veckoplanering

2013-04-22 | 12:56:00 | Ridpass | 6 Kommentarer
Måndag: Dressyrjobb/Promenad
 
Tisdag: Dressyrjobb/Promenad
 
Onsdag: Longering
 
Torsdag: Tessan-träning
 
Fredag: Uteritt
 
Lördag: Uteritt med Lovisa och Gloi
 
Söndag: Vila/Promenad
 
 
 

Grönt kort!

2013-04-22 | 07:53:40 | Allmänt | 0 Kommentarer
Provet igår gick jättelätt och smidigt och nu har jag äntligen mitt gröna kort! Sjukt stolt över mig själv, haha. Jag trodde aldrig att jag skulle klara det, men tydligen hade jag fel. Nu ska jag och Ezmeralda bara få tränat lite mer så kan vi ta oss ut på tävlingsbanorna sen!
 
Igår så släppte vi även ihop hästarna och det gick helt problemfritt. De hälsade, men brydde sig inte så värst mycket om varandra. Gloi blev i vilket fall högst i rang och det ser lite roligt ut eftersom han mest ser ut som en shetlandsponny brevid henne. Jag har bilder jag kan visa senare.
 
Idag har jag inga speciella planer än. Förutom skolan då. Jag kanske rider Ezmeralda och försöker jobba henne lite ordentligt eller så blir det en promenad. Har inte bestämt mig än.
 
Ni får ha en bra dag!
 
Bild från igår

Dagens planer

2013-04-21 | 09:30:25 | Allmänt | 14 Kommentarer
Idag blir det en väldigt fullpackad dag med en hel del som ska hinnas med. Än så länge har jag varit borta i stallet och fodrat. Passade även på att knäppa lite bilder på hästarna. Ezmeralda var helt galen och bockade och hade sig så en del av bilderna borde blivit rätt bra.
 
Om en halvtimme blir det att dra sig bort till stallet igen eftersom att hovslagaren kommer. Förhoppningsvis går det lika bra som förra gången. Det är så jobbigt när hon bråkar och sparkar efter hovlagaren, men med all träning vi har gjort så borde det gå smärtfritt.
 
Direkt efter att hovslagaren är klar så kommer pappa och hämtar mig så att vi ska hinna till Bollebygd. Vi börjar inte kursen därborta förrän 12 idag eftersom vi var så effektiva igår och det är bara en sak kvar vi ska gå igenom och sen göra provet. Jag hoppas verkligen, verkligen att det går bra! Det skulle vara så skönt att äntligen ha tagit det gröna kortet.
 
När jag kommit hem från Bollebygd så kommer Gabriella, Glois ägare, för att vara med när vi släpper ihop hästarna för första gången. De har ju vant sig rätt så bra vid varandra nu så det borde inte bli så värst mycket bråk. Man får väl hålla tummarna! :)
 
Sen ska jag försöka hinna med att plugga lite spanska och SO också, men det vet jag inte hur jag ska hinna med... Mamma kanske kan ta stallet ikväll i så fall så att jag får pluggat.
 
Vad ska ni ha för er idag?
 
 
Bjuder på två bilder från idag :)
 

En lång dag

2013-04-20 | 23:11:24 | Allmänt | 1 Kommentarer
Idag har  minst sagt vart en lång dag, med full fart från morgon till kväll. Större delen av dagen spenderades på Bollebygds ridklubb på grönt kort kursen. Det var faktiskt väldigt intressant även fast det var sjukt mycket man skulle kunna och en väldigt massa att lära in. Det finns så mycket konstiga regler att man blir helt förvirrad. Men en sak som var väldigt skönt var att det bara var jag och två andra tjejer som var med på kursen, så det var väldigt lugnt och man kunde fråga om allt man undrade. Kursledaren hade gott om tid att förklara allt man inte riktigt förstod. Förutom allt det teoretiska så gjorde vi lite praktiska saker också, som t.ex lasta och visa häst för hand.
 
Jag var hemma till 4 ungefär och då träffade jag Sanna i några timmar. Vi mest chillade och pratade. Supermysigt såklart! Sen blev det att fixa stallet lite snabbt innan jag drog hem för att käka middag och se på Kick-Ass med min brorsa.
 
Nu har jag varit i stallet en gång till eftersom jag lyckades glömma att blanda betfor till imorn förra gången. Smart... I vilket fall så är jag grymt trött och kommer troligtvis att ramla av stolen när som helst, haha, så det får nog snart bli att gå och lägga sig även fast klockan inte är så värst mycket. Imorgon kommer det antagligen att bli ännu mer som ska hinnas med och då skadar det inte att vara lite utvilad! Kanske att jag sätter på ett avsnitt av PLL först, vi får se.
 
Godnatt!
 
Bjuder på en gammal ovisad bild :)

Inspiration

2013-04-20 | 14:53:00 | Inspiration | 2 Kommentarer
Jag tänkte bjuda på några videos på min absolut största inspirationskälla inom ridningen – Jesse Drent. Titta och njut säger jag bara! Han är så grymt duktig! Ett sånt starkt band som han har med sina två hästar är något jag strävar efter att få med Ezmeralda.
 
 
 
 
 
 

Gårdagens ridpass

2013-04-20 | 09:46:00 | Ridpass | 2 Kommentarer
Igår hade jag lite extra tid så jag red faktiskt båda hästarna. Det blev lite sent sen, i och med att jag skulle mocka och fixa stallet, men det var det värt :) Sammanlagt blev det kanske drygt 3 timmar i stallet så det var inte så farligt ändå även fast jag inte var hemma förrän närmare halv elva.
 
Ezmeralda red jag ut en sväng på barbacka på en dryg timme. Hon var jätteduktig och skötte sig fint hela tiden förutom när matte helt plötsligt såg en liten stig med en liten bäck över och tänkte att vi skulle gå över där. Då tog det stopp för det ville Ezmeralda inte. Det slutade med att jag hoppade av och ledde henne över och då hoppade hon snällt. Så jag hoppade upp igen och tänkte att det nog skulle gå bättre på tillbakavägen. Där hade jag fel. På vägen tillbaka var det om möjligt ännu läskigare. Jag fick hoppa av och leda henne över igen. Vi behöver verkligen jobba på hennes vattenskräck... Men det positiva var att jag fick öva några gånger på att komma upp barbacka på henne ute i skogen och det gick galant. I slutet jobbade vi en hel del i både traven och galoppen och sista galoppen fick vi en riktigt bra känsla så jag är väldigt nöjd med min fina prinsessa.
 
 
Gloi och jag tog bara en väldigt kort runda eftersom jag ville känna lite på honom. Jag hade ju bara ridit honom en gång och det var på provridningen. Så vi tog en kortis på en halvtimma och det räckte rätt bra. Han var superpigg och ville bara springa hela tiden. Vi töltade väldigt mycket och det var sjukt kul! Jag har inte ridit islandshäst på evigheter. Men han var jättemjuk och fin och väldigt framåt. Kanske lite för framåt. Det gick inte ens att skritta ordentligt eftersom att han bara ville tölta hela tiden, haha. I alla fall så var det mysigt och jag tror att det var bra för honom att få röra lite på sig också.
 
 

Lördagmorgon

2013-04-20 | 06:34:17 | Allmänt | 1 Kommentarer
Godmorgon på er allihop!
 
Idag ska jag på grönt kort kurs i Bollebygd 10 - 15. Det känns verkligen jättebra att jag fick tips om denna kursen då jag har letat efter en sån kurs jättelänge. Så nu ska jag få tagit mitt gröna kort och sen kanske ni får se mig och Ezmeralda på tävlingsbanorna i höst, vem vet? Någon som vet om det är svårt? Jag har blivit såhär lite orolig att jag inte kommer att klara det...
 
Ikväll har jag egentligen inget planerat än så länge. Ezmeralda ska i vilket fall få vila, det förtjänar hon efter att ha varit så duktig igår. Inlägg om ridpasset kommer upp lite senare för nu ska jag dra mig bort till stallet och morgonfodra pållarna!
 
Vad ska ni ha för er idag?
 
 

Äntligen fredag!

2013-04-19 | 07:48:28 | Allmänt | 3 Kommentarer
Sorry för att bloggningen verkligen var kass igår. Jag hade ingen direkt blogglust och det var mycket annat som skulle hinnas med.
 
Tanken med Ezmeralda var att vi skulle rida lite dressyr, men vädret hade andra planer. Så fort vi kom ut genom stalldörren hade det börjat regna och blåsa som jag vet inte vad. Min fina häst skötte sig jättebra ändå, men när vi kom bort till åkern var det bara soppa. Dessutom hade vi redan hunnit bli genomblöta på de 5 minuterna det tog dit bort. Istället passade vi på att rida ut en kort runda med mycket snabba övergångar. Vi travade och galopperade på alla ställen som inte var nerförsbacke och Ezmeralda tyckte att det var superkul. I nerförsbacken höll hon på att vrida sig som en mask för att komma undan regnet så jag tänkte att vi kunde testa öppna och sluta för första gången när hon ändå var så böjlig. Det gick faktiskt jättefint, inga problem alls. I sista uppförsbacken mot stallet lät jag henne sträcka ut i full galopp och springa så fort hon ville. Det gick sjukt fort, men Zessis tyckte att det var grymt roligt. Sen skrittade vi av en liten stund och precis när vi skyndat oss in i stallet så slutade det att regna. Typiskt min otur alltså....
 
Idag är det en kort dag i skolan eftersom det är fredag. Skönt! Teorin i Fjärås blev inställd idag, så det får väl bli någon annan gång antar jag. Egentligen vet jag inte vad vi ska ha teori för, men det ingick i Idrottslyftets sponsring och vi kommer tydligen ha ett teoriprov framöver också.
 
Troligen ska jag istället få ridit en sväng på Ezmeralda med fokus på att hon går undan för skänkeln. Jag tror inte att åkern kommer att vara ridbar idag heller så det får bli ute på vägarna. Det ska vara soligt vid 8-9 tiden så det blir nog att vi rider då. Kanske att vi rider barbacka, det var ett tag sen. Gloi kanske jag tar en promenad med, men det beror på om mamma är i stallet idag eller inte.

Vad ska ni ha för er idag?
 
 
 

På väg mot stallet

2013-04-18 | 16:53:14 | Allmänt | 1 Kommentarer
Den här dagen har gått rätt så fort faktiskt. Jag stack från skolan efter första lektionen för att åka till Borås med pappa. Jag hade en tid hos ordontologen... Sen lunchade vi på stan och åt sushi. Det var första gången jag testade det och tyckte inte alls om det. Men man kanske vänjer sig, vem vet. Som tur var så fanns det både vårrullar och kyckling också :)
 
Nu har jag precis kommit hem från skolan och ska alldeles strax dra mig bort mot stallet. Hade tänkt att rida dressyr på Zessan, men det beror på hur underlaget på åkern ser ut. Det är så grymt jobbigt att inte ha en paddock! Annars så jobbar jag igenom henne ordentligt ute på vägarna så att hon verkligen släpper i sidorna. Om jag inte minns fel så ska min lillebror Svante rida Gloi idag. Han har blivit väldigt intresserad nu när vi har en häst i lite mindre format så mamma skulle gå en runda med honom och Gloi.
 
Sorry för ett kort och tråkigt inlägg, men jag har inte mycket mer att säga just nu.
 
 
Gammal bild på skruttisen :)

Stallet idag

2013-04-17 | 21:41:00 | Stallet | 7 Kommentarer
Den här dagen har varit allmänt jobbig och inte speciellt kul alls faktiskt. Men såna dagar finns ju också och det är väl bara att ta sig igenom dem antar jag. Däremot var det väldigt skönt att komma till stallet efter skolan. Det är alltid så fridfullt där så att man verkligen kan få tänka i lugn och ro.
 
Båda hästarna gnäggade när jag kom för att ta in dem från sina hagar. Så gulligt! Man känner sig verkligen omtyckt, haha :) Först promenerade jag med Zessan och så fick Gloi äta sin lusern under tiden. Hon skötte sig jättefint och gick lugnt och snällt brevid mig hela tiden. Även att trava i samma takt som jag sprang gick bra.
 
Sen gjorde jag tvärtom och gick med Gloi medans Ezmeralda fick sitt kraftfoder. Han var först jätteseg, men piggnade till ordentligt efter att vi sprungit lite. Men det var mysigt.
 
När vi kom tillbaka borstade jag igenom båda hästarna noga, fyllde på hinkar och gav dem hö, allt det där vanliga liksom. 
 
 
 
Gammal bild

Ansvar

2013-04-17 | 12:32:00 | Stallet | 6 Kommentarer
Jag tycker att det är lite intressant att se hur andra hästmänniskor har sina hästar uppstallade och hur mycket av stalljobbet de själva gör. Det varierar väldigt mycket mellan olika personer. Endel har sina hästar på helpension och pysslar bara med hästen och rider medans andra gör allt slitet själva.
 
Hur ser det ut i era stall?
 
Ezmeralda står i ett gammalt travstall vid namn Ginkagården. Det finns 8 boxar uppdelade i tre olika avdelningar och två stycken som hyr in sina hästar förutom mig och stallägaren. Jag har allt ansvar över min häst själv. Det är jag som ser till att det är mockat och att Zessan får mat på rätt tider. Så har det alltid varit, även med min förra häst, Charm. Det enda som jag får hjälp med inom stallet är att Mikael brukar ta in henne åt mig om han tar in sina hästar tidigt så att hon slipper vara själv ute. Det uppskattar jag jättemycket eftersom hon alltid blir otroligt stressad av att bli lämnad själv. Ibland har mamma hjälpt till också om jag ska åka bort eller något.
 
Det är faktiskt väldigt skönt att ta hand om henne helt själv, för då vet jag att det blir gjort på ett bra sätt. Jag kan bestämma väldigt mycket själv och det är skönt. Sen tror jag att man kommer närmare hästen om man gör allt det där runtomkring och inte bara rider. Man lär känna varann på ett annat sätt. Visst, ibland är det jobbigt att gå upp tidigt för att morgonfodra om man egentligen bara vill sova. Men man vänjer sig och för det mesta är det bara mysigt. 
 
Den här synen möts jag av i stalldörren varje morgon  ♥

Dagen

2013-04-17 | 06:39:04 | Allmänt | 2 Kommentarer
Godmorgon på er allihop! Vädret ser väldigt fint ut och jag är på väg bort till stallet för att morgonfodra de små hästarna. Precis som vanligt alltså.
 
Idag får jag ta stallet och båda hästarna själv eftersom mamma har fullt upp och hinner inte. Ezmeralda borde ha träningsvärk efter att ha ridits igenom ordentligt två dagar i rad, hon har inte så bra kondition än. Jag tror att jag går en promenad med henne eller tricktränar lite. Vi skulle behöva fortsätta med den spanska skritten som vi påbörjade, men vi får se hur det blir. 
 
Gloi kanske får en promenad också, men det beror på hur mycket tid det blir över efter att ha gjort allt annat. jag vill gärna vara hemma innan nio idag...
 
Hoppas att ni får en härlig dag!
 

Uteritt med sällskap

2013-04-16 | 21:48:00 | Ezmeralda | 4 Kommentarer
Idag så red jag och mamma ut tillsammans för första gången med båda hästarna. Ezmeralda var helsvettig redan när jag tog in henne från hagen så hon hade redan värmt upp, haha :) I vilket fall så var hon jättelugn och snäll, bråkade inte alls. Hon traskade på efter Gloi så snällt så!
 
Vi red först en runda på en dryg halvtimme och galopperade rejält i några uppförsbackar. Zessan taggade till ordentligt och ville inte alls springa bakom Gloi utan försökte springa om honom istället. Men hon lyssnade väldigt fint när jag bad henne att lugna sig. I traven försökte jag jobba henne lite neråt i slutet och det gick hyfsat. Stundvis var hon fin och det räckte eftersom jag inte hade så höga krav på henne. Fast det var lite roligt för när mamma och Gloi började tölta tyckte Ezmeralda att han sprang lite konstigt och försökte lyfta på benen sådär hon också :) Vem vet, min häst kanske blir den första partbreden som kan tölta!
 
Efteråt skrittade vi av dem ner till ån och tillbaka. Hon var jättetrött och flåsade en hel del när vi skulle upp för sista backen. Men hon kämpade på ändå, fina prinsessan! När vi kom tillbaks fick de sin kvällsmat och blev ompysslade. Gloi var helt sjukt svettig, det bara rann om honom. Gammelgubben får skaffa sig lite bättre kondition. Ezmeralda var rätt så svettig, men inte så farligt. De båda såg väldigt nöjda ut i alla fall.
 
 
 
Suddig mobilbild från idag

Hiss

2013-04-16 | 12:05:00 | Utrustning | 10 Kommentarer
Jag tycker att detta schabraket från HV Polos vår/sommar kollektion var riktigt snyggt faktiskt. Det ser lite udda ut eftersom det inte har någon mönstersöm, men jag tror att det skulle vara grymt snyggt på Ezmeralda. Jag gillar schabrak i starka färger och lila är sjukt fint.
 
Vad tycker ni? Hiss eller diss?
 
 
 

Tisdagmorgon

2013-04-16 | 05:53:08 | Allmänt | 6 Kommentarer
Idag blir det en kort skoldag vilket såklart alltid är positivt. Däremot så ska jag hinna göra prov på två av de fyra lektionerna jag har idag... Inte lika roligt. Men jag fick pluggat lite igår i alla fall så förhoppningsvis blir det inga problem.
 
Ikväll ska jag och mamma rida ut så fort hon har kommit hem. Det blir första gången vi rider ut tillsammans sen Texas dog för typ tre år sen. Så det ska bli roligt! Förhoppningsvis sköter sig båda hästarna bra också så att vi slipper rida med en lång bit emellan oss. Jag vet inte om det kommer att gå att jobba Zessan när Gloi är med, eller om hon blir alldeles för distraherad, men jag ska försöka flytta henne endel undan för skänkeln och samla henne lite i traven.
 
Men nu ska jag bort och morgonfodra de små hästarna så jag måste dra.
 
Vad ska ni ha för er idag?
 
Dålig bild från i höstas

Trött

2013-04-15 | 22:11:36 | Ridpass | 0 Kommentarer
Jag måste bara börja med att säga att det tar sjukt mycket längre tid att ta hand om två hästar än en. Jag hade inte riktigt räknat med hur mycket mer det skulle bli, men det blir nog bra så fort man har kommit in i rutinerna och så bara.
 
Ezmeralda skulle ridas ut så jag började med att ta in Gloi och ge honom lite hö att tugga på medan vi var ute. Jag testade att rida med Charms gamla dressyrsadel och den är så grymt skön att rida i. Sist vi testade den så tyckte vi att den var lite hög, men jag tror inte att det är någon fara i och med att den ligger väldigt bra på henne i övrigt. Vi red en halvlång runda rätt så kravlöst. Det var väldigt kvavt och fuktigt i luften och det tyckte Zessan var rätt så jobbigt. Men hon var väldigt lugn och fin så vi passade på att träna lite extra på halterna. Oftast brukar hon vara så pigg att det knappt går att få henne att stå still några sekunder ens, men idag gick det bra. Hon skötte sig jättebra under hela rundan. Det enda som kunde varit bättre var att hon var väldigt springig i traven och drog väldigt mycket. Vi får jobba lite mer på det imorn.
 
När vi kommit tillbaks till stallet och Ezmeralda blivit ompysslad så gick jag och Gloi en liten promenad. Jag tyckte lite synd om honom som bara fick stå där. Vi gick en stund och han skötte sig fint. Jag försökte att lära honom några av de små signalerna med kroppsspråket som jag använder på Ezmeralda och han förstod väldigt snabbt faktiskt.
 
Sen var jag tvungen att mocka, fodra, flytta en massa hö mm innan jag kunde dra hem för att sätta mig och plugga inför två prov jag har imorgon och nu sitter jag här och är helt dödstrött. Nu känns sängen som en rätt lockande plats...
 
Godnatt allihop!
 
 
 

Veckoplanering

2013-04-15 | 12:31:00 | Ezmeralda | 6 Kommentarer
Måndag: Intervallträning eller uteritt beroende på vädret
 
Tisdag: Uteritt med mamma och Gloi
 
Onsdag: Longering
 
Torsdag: Dressyr på åkern 
 
Fredag: Klättring. Stallsmart-teori för mig på kvällen
 
Lördag: Vila eftersom jag är på grönt kort-kurs. På eftermiddagen ska vi släppa ihop Ezmeralda och Gloi. Hovslagaren kommer också nån gång på eftermiddagen.
 
Söndag: Grönt kort-kurs för mig på dagen. Uteritt eller dressyr när jag kommer hem.
 
 
 

Ännu en regnig dag

2013-04-15 | 06:38:20 | Allmänt | 4 Kommentarer
Godmorgon på er allihop. Jag har precis duschat och ätit frukost och ska nu alldeles strax dra mig bort till stallet för att fodra och släppa ut två hästar. Jag har en känsla av att det kommer ta ett tag att vänja mig vid det! Gloi kommer att få gå i en egen hage den här veckan så att vi inte går för fort fram. De får ju vara med varandra inne och när vi rider eller promenerar med dem. Så kommer det förhoppningsvis inte att bli så mycket bråk på lördag när vi släpper dem tillsammans.
 
Idag blir det nog en rätt så jobbig dag tror jag. Jag ska orientera ute i regnet halva dagen. Tyvärr lyckades jag missa orienteringen i höstas när jag hade hjärnskakning så då måste jag göra den nu istället med 7:orna... Inte speciellt kul.
 
Ezmeralda ska ridas när jag kommer hem. Troligtvis ska vi rida intervaller, men det beror helt på hur underlaget ser ut. Om åkrarna är helt blöta och klafsiga efter regnet så får vi hålla till på vägarna istället. Vi får se hur Gloi reagerar när vi lämnar honom själv, men det måste han vänja sig vid tids nog.
 
 

Händelserik dag

2013-04-14 | 22:11:08 | Ezmeralda | 1 Kommentarer
Idag har det i princip varit fullt upp från morgon till kväll, därav den oexisterande uppdateringen. Men ni har klickat in ändå och lämnat massa fina kommentarer. Det gör mig verkligen jätteglad!
 
I vilket fall så står det nu en liten brun islandshäst i boxen mittemot Ezmeralda och hon verkar supernöjd med det. De båda stod och försökte nå varandra med mularna innan jag gick, sötisarna. Även fast Gloi knappt når över boxdörren med sitt lilla huvud, haha. Men de verkar trivas med varandra än så länge. Vi får väl se hur det bli när vi ska släppa ihop dem till nästa helg...
 
Jag och mamma hade en lite orimlig tidsplan när vi åkte iväg för att hämta Gloi och vi trodde nog allt att lastningen skulle gå på mindre än en halvtimme i alla fall. Fel. Hans ägare höll på att traggla med lastningen i ungefär en timma och tio minuter, men han ville verkligen inte. Han bara backade och sprang runt i cirklar och det  är ju lite svårt att behålla tålamodet när de håller på så under en längre tid. Som tur var höll hon sig lugn och var väldigt konsekvent med honom. Men lastningen gick inte alls förrän vi hämtade en hink godis och då gick han in i transporten på typ 5 minuter. Det hade vi kunnat tänka på från början...
 
När vi äntligen kom tillbaks till stallet så gick mamma en promenad med en genomsvettig Gloi och sen ställde vi in honom och Ezmeralda i sina boxar för att äta lunch och vänja sig lite vid varandra. Vi lämnade dem där en stund och kom sen tillbaks för att gå en till promenad med båda hästarna tillsammans innan de fick sin kvällsmat. Zessan blev helt tokig och sprang omkring med svansen i vädret och kråmade sig. Att lyssna på matte hade hon inte en tanke på. Vi fick gå med ett rejält avstånd mellan dem och jag jobbade mycket med de enkla NH-grejerna för att få henne att ha lite fokus på mig i alla fall. Det tog ett tag, men i slutet av rundan skötte hon sig lika bra som vanligt.
 
Nu på kvällen har jag hunnit med att läsa saga för min brorsa, läsa igenom en massa sidor i fysikboken och skriva lite på min So, så jag fick lite gjort idag i alla fall. Men det känns bara så sjukt roligt att vi äntligen fått hit en kompis till Ezmeralda och att vi dessutom kommer att få lite ridsällskap framöver :)
 
Jag tog några bilder på Gloi idag, men har inte hunnit ladda upp dem i datan än. De kommer nog upp imorn. Så länge får ni en gammal från provridningen :)
 
 
 

Nöjd ryttare och häst

2013-04-13 | 18:25:43 | Ezmeralda | 9 Kommentarer
Både jag och Ezmeralda är nog lite möra efter dagens träning. Vi fick verkligen jobba ordentligt båda två. Det tog mycket längre tid för hennes stelhet att släppa idag än vad det brukar. Det fick vi kämpa på med en bra stund. I vänster släppte det väldigt fort, men högersidan var jättesvår idag. Vi fick inte loss den ordentligt förrän i slutet.
 
När hon väl blev lösgjord och trampade på med bakbenen var hon så grymt fin. Traven blev jättebra och Maria sa faktiskt att hon aldrig sett Ezmeralda få så fint steg i traven innan. Jättekul att höra! Även galoppen blev bra. Fattningarna tog hon superfint och jag lyckades få henne mycket rundare i formen än vad vi brukar i galoppen.
 
I slutet kändes hon ärligt talat helt perfekt. Lösgjord och fin i formen, fast rätt så trött. Men hon kämpade på ändå, finaste hästen ♥
 
När vi skulle lasta gick hon bara rätt på, både dit och hem. Inget krångel alls, jätteskönt. Jag är så nöjd med min prinsessa :)
 
 
Bild från förra träningen

Hur en bra hästblogg ska vara

2013-04-13 | 13:13:08 | Åsiktsinlägg | 3 Kommentarer
Eftersom jag i princip bara läser hästbloggar så tänkte jag dela med mig lite av hur jag tycker att en bra hästblogg ska vara. Det här är bara mina åsikter och troligtvis uppfyller jag inte mina egna krav med den här bloggen ens en gång, haha.
 
För det första så är headern viktig. Första intrycket av bloggen avgör på många sätt om man tycker att den är värd att bläddra ner och läsa några inlägg eller inte. Headern ska inte vara för rörig och absolut inte i för skrikiga färger. Less is more när det gäller headern. Det räcker om det är några fina bilder på dig och hästen och att det står era namn.
 
Sen så ska inläggen vara varierande och innehålla bilder. Bildlösa inlägg är så sjukt tråkiga och det kan ju inte direkt vara så jättesvårt att i alla fall ta en gammal bild från arkivet att ha med. Att skriva korta inlägg hela tiden bara för att hålla uppe uppdateringen är inget bra knep. Alla inlägg som "Hej, nu ska jag äta glass, Hejdå" är helt ointressanta, så snälla låt oss slippa det. Inläggen behöver inte alltid vara långa, men det ska vara lite av varje. Några inlägg om ridpass, lite om utrustning, lite åsiktsinlägg, så att bloggen hela tiden är varierande och kul att läsa.
 
Stavningen är väl inte det allra viktigaste egentligen, men inlägg som är väldigt felstavade är inte jätteroliga att läsa. Alla gör stavfel ibland och det är okej så länge det inte är hela tiden. Mycket förkortningar på bloggar har jag väldigt svårt för. Att läsa ett inlägg ska inte vara som att läsa ett sms. Snälla, skriv inte t.ex mkt istället för mycket. Det förstör jättemycket. Och även om bloggaren inte delar upp texten i stycken. Stora klumpar med text känns inte jättekul.
 
Och sist men inte minst, håll dig till ämnet. Har du en hästblogg ska det mesta handla om hästen och stallet, inte att du en dag lägger upp 35 bilder på när du spelar fotboll. Det får gärna vara lite vardagsinlägg, men försök att hålla det intressant i så fall. Om du inte har ett vettigt inlägg att skriva är det bättre att låta bli.
 
Skulle ni vilja ha ett inlägg med tips på bra bloggar som till och med faktiskt uppfyller mina krav? :)
 
 

Lördagsplaner

2013-04-13 | 10:31:53 | Ezmeralda | 4 Kommentarer
Idag ska jag försöka få gjort så absolut mycket som det bara går. Vädret är grått och tråkigt, så inspirationen är på noll, men nu ska jag ta tag i mig själv och faktiskt få gjort allt det som behöver göras. En lite rolig grej är att jag äntligen lyckats hitta en grönt kort kurs! Så om någon bara kan köra mig till Bollebygd nästa helg kommer det att bli jättebra :)
 
Gloi kommer ju som sagt imorn. Det är väl typ det enda jag har tjatat om här, så ni borde veta det vid det här laget, haha. Så alldeles strax ska jag och mamma bort till stallet för att fixa iordning. Hela den boxen han ska stå i är fylld med halm just nu. Den ska vi flytta och höbalarna måste vi också flytta. Vi har köpt två nya sadelhängare som ska skruvas upp i sadelkammaren och sen ska jag städa lite. Det blir säkert jättebra!
 
I eftermiddag ska jag och Ezmeralda åka och träna förhoppningsvis. Det har blivit lite krångel med tiderna, så det kan bli så att vi åker imorn istället, vi får se. Men i vilket fall så får vi ett ordentligt träningspass. Kan vi inte åka idag så tar jag och rider ut en lång runda istället.
 
Jag har en hel del läxor och pluggande att ta tag i också. Suck. Det tar aldrig slut... Man kan i alla fall trösta sig själv med att det bara är 7 veckor kvar till sommarlovet.
 
Vad ska ni ha för er i helgen?
 
 
Jag behöver verkligen lite nya bilder... Kan försöka få med brorsan ut med kameran nån dag om vädret blir lite bättre snart.

Fredagsmys

2013-04-12 | 22:00:44 | Stallet | 3 Kommentarer
Idag när jag kom hem var jag tvungen att gå ner och hämta lillebror på fritids och efter det var det gårdsmiddag så det blev lite senare när jag kom iväg till stallet, idag igen. Det regnade och longering kändes inte som det roligaste för varken mig eller henne. Istället släppte jag henne i storhagen och lät henne springa av sig där en stund innan vi gick in och pysslade en lång stund på gången. Prinsessan fällde som bara den och stod bara och njöt när jag ryktade. Fredagsmys helt enkelt!
 
Denna veckan har vi faktiskt varit riktigt slappa, men nu får jag ta tag i det igen. Hennes kondition ska förbättras och sen är det inte helt fel om hon bygger lite muskler också! Imorgon har vi dressyrträning för Maria på planeringen och då kör vi hårt. Mycket galopparbete hade inte direkt suttit fel. Och sen hämtar vi ju Gloi på söndag också! :)
 
 

Jan Brink collection

2013-04-12 | 12:29:00 | Utrustning | 6 Kommentarer
Hansbo lanserar i höst en helt ny kollektion täcken, signerat Jan Brink. 
- Det är en exklusiv kollektion som vi tagit fram i samarbete med 
Tullstorp och Jan Brink, säger Eva Silwer Williamsson på Hansbo. Täckena finns i butik i höst och är gjorda i dyrare material, flotta spännen och märkta med Jan Brink Collection och kommer gå i den vinröda färgen ovan.
 
Vad tycker ni om detta? Jag tycker att de verkar fina, vinrött på hästar är verkligen en av mina favoriter. Vi får väl se vad prislappen landar på, men jag skulle lätt kunna ha ett sånt här täcke till Ezmeralda.
 
 
Bilder och Källa: Hippson


Usch!

2013-04-12 | 07:51:15 | Allmänt | 1 Kommentarer
När jag gick ut för att cykla till stallet imorse fick jag en chock när jag möttes av snö. Inte igen liksom! Det var inte så jättemycket, men ändå så att det ligger som ett lager över marken. Suck. Precis när det verkligen började kännas som vår...
 
Men det regnar nu och det ska enligt  Klart.se hålla på hela dagen och troligtvis imorgon med. Härligt... Om man tänker positivt så borde gräset verkligen börja växa sen när det har fått lite regn. Så det är ju alltid bra.
 
Idag blir det en halvkort dag i skolan. Inget speciellt kommer att hända vad jag vet. När jag kommer hem ska Ezmeralda longeras på åkern i regnet. Vi får se hur blött och halkigt det är. Om det är väldigt blött så håller vi oss nog till trav och struntar i galoppen. Men vi får se hur det blir.
 
Vad ska ni ha för er idag?
 
 

Uteritt i regnet

2013-04-11 | 21:21:23 | Ezmeralda | 0 Kommentarer
Idag blev det en längre runda i duggregnet med en jättelugn och snäll Ezmeralda. Hon var nästan lite för seg i början, ovanligt nog, men framåtbjudningen blev bättre framåt slutet. Prinsessan skötte sig jättefint och formen blev rätt bra i både traven och galoppen. Hon är sjukt duktig med tanke på att det var alldeles nyligen jag började kräva lite mer samling av henne även när vi rider ut. Hon gick undan jättebra för båda skänklarna också och vi lyckades till och med få till två helt okej framdelsvändningar.
 
Sen så är jag jättestolt över hur modig min fina häst är också. Vi red förbi en kennel med massa skällande hundar och visst, hon tvekade och ville egentligen inte alls gå förbi de läskiga hundarna, men så fort jag bad henne så gjorde hon det ändå. Ezmeralda för två månader sen hade börjat backa och stegra för att slippa, medans Ezmeralda nu faktiskt litar på att det är okej om jag säger det. Snacka om att hon har utvecklats jättemycket på kort tid. Hon har blivit mer säker på sig själv när vi rider ut och det är faktiskt jätteskönt :)
 
Nu har hon faktiskt börjat fälla ordentligt också! Sist av alla typ, haha :) Andra hästar börjar fälla i februari, men min väntar tills april... I vilket fall så borstade jag ordentligt med hår som yrde överallt i luften. Zessan tyckte att det var jätteskönt och stod bara och njöt. Så det var en väldigt mysig dag i stallet idag.
 
 

Dagens diss

2013-04-11 | 12:29:00 | Utrustning | 3 Kommentarer
 Tycker att det här tränset från Star var helt gräsligt. Visst, det är ett ponnyträns, men jag skulle aldrig sätta på min häst något sånt även om hon hade varit en ponny. För det första så ser det väldigt stelt och liksom plastigt ut. Sen att både nosgrimman och pannluddet är fodrat i blått gör inte direkt saken bättre. Nej, det här var verkligen inte något som föll mig i smaken alls.
 
Om du har en annan åsikt så finns det på ridsportonline för 449 kr.
 

Så var det torsdag igen

2013-04-11 | 07:51:25 | Allmänt | 2 Kommentarer
Idag slipper vi halva dagen i skolan för att åka till gymnasiet, det blir kanske inte jättekul men bättre än att vara i skolan i alla fall. Sen blir det direkt till stallet för att rida en ordentlig runda på Ezmeralda. Hon har inte fått jobba ordentligt denna veckan alls så det är nog på tiden.
 
Igår tog vi en lång promenad istället för att longera. Det hade hunnit börja skymma när jag kom iväg till stallet och då kändes det inte så lockande att ställa sig och longera. Vi tog en jättemysig promenad istället. Ezmeralda lyssnade jättefint och höll sig precis vid min axel hela tiden utom när vi sprang. Då ville hon galoppera istället och det gick liiite för fort för mig... Vi hoppade också över några stockar som låg över en av stigarna i skogen. Zessan tyckte att det var jättekul och hoppade som bara den jämte mig :)
 
Idag är det faktiskt bara tre dagar tills vi hämtar Gloi. Jag ser fram emot det sjukt mycket, det kommer förhoppningsvis att bli jättebra!
 
Ha en bra torsdag alihop!
 
 
Gammal bild på Addicas mule

Huvudporträtt

2013-04-10 | 12:27:00 | Foto | 6 Kommentarer
Jag hittade några gamla huvudporträttbilder i bildarkivet som jag tog på Ezmeralda i januari när jag precis fått min kamera. De är inte de bästa, men jag tycker att de blev helt okej ändå! Vad tycker ni?
 
 

Onsdag

2013-04-10 | 06:41:28 | Allmänt | 0 Kommentarer
Efter igår måste jag bara säg att jag älskar min häst så sjukt mycket! Efter att ha kvällsfodrat och borstat igenom henne så passade jag på när det fanns lite tid över att bara sitta och mysa med henne. Ezmeralda tyckte att det var jätteroligt att gång på gång ta av min mössa och vifta med den i luften. Sen sparkade hon på den också. Haha söthästen ♥ Hon var jättemysig och ville bara stå med huvudet i min famn hela tiden. Vet inte hur länge vi stod så, men det var jättegulligt! När jag var tvungen att dra sen så såg hon helt förvirrat på mig och ville att jag skulle komma tillbaka. Så gulligt när hon är sådär mysig!
 
Idag tror jag bestämt att det var longering som stod på schemat. Förhoppningsvis håller hon inte fortfarande på med allt det där hon gjorde förra veckan, men i så fall får vi ta tag i det! Sen har jag nog inga fler planer för idag, men ni får ha en jättebra dag!
 
 

Visste du detta om Ezmeralda?

2013-04-09 | 12:32:00 | Ezmeralda | 11 Kommentarer
 
 
♥ Om jag lämnar henne på gången för att t.ex gå och hämta något så gnäggar hon åt mig när jag kommer tillbaka.
 
♥ Hon är väldigt kräsen när det gäller godis. Morötter, knäckebröd och hästgodis tycker hon inte alls om. Däremot går det bra med äpplen eller en specialmüsli med örter som jag köpt som godis.
 
♥ Om man släpper henne i hagen direkt efter att ha ridit är det första hon gör att rulla sig flera gånger.
 
♥ Hon kan ta av mig mössan på kommando
 
♥ Hon kan inte bli lämnad själv i hagen utan att få panik och springa fram och tillbaka längs staketet som en galning. Lämnar man henne en längre stund så hoppar hon över staketet.
 
 
 

Veckoplanering

2013-04-09 | 10:29:00 | Stallet | 0 Kommentarer
Måndag: Ezmeralda vilade
 
Tisdag: Lång uteritt
 
Onsdag: Longering
 
Torsdag: Uteritt/Dressyr på åkern
 
Fredag: NH/Trickträning
 
Lördag: Dressyrträning för Maria
 
Söndag: Uteritt/Intervallträning. Vi åker och hämtar Gloi!
 
 

Goodmorning

2013-04-09 | 06:39:54 | Allmänt | 0 Kommentarer
Igår efter skolan hände inte så mycket. Ezmeralda fick en vilodag eftersom jag hade ett skolarbete att ta tag i. Hon verkade inte direkt misstycka utan var rätt nöjd med det. Jag pysslade lite med henne medans hon åt bara.
 
Idag slutar vi tidigt, jätteskönt. Då hinner jag nog med både att rida ut länge och att skriva klart SO-arbetet. Zessan kommer troligtvis att vara jättepigg så vi rider nog en längre runda med mycket trav och galopp. Det kan prinsessan behöva!
 
Jag har inte direkt något mer att säga för tillfället och jag måste verkligen dra mig bort till stallet, så vi hörs senare!
 
 

Måndag igen

2013-04-08 | 06:37:29 | Allmänt | 7 Kommentarer
Så var lovet slut då och vi har åtta hela veckor till med skola innan det blir sommarlov. Egentligen känns det inte som sådär jättemycket, men de klämmer ju alltid in alla stora prov och uppgifter den sista tiden så vi får väl se hur det blir... Men efter tre veckor av semester så kan det nog bli lite skönt att komma in i rutinerna igen efter både praon och lovet. Så länge det inte är för mycket hemuppgifter så är det väl helt okej.
 
Jag gick upp för kanske en timma sen och har hunnit duscha och äta frukost. Nu ska jag strax bort till prinsessan för att morgonfodra som vanligt och sen blir det att dra sig ner till bussen. Vi går lång dag idag dessutom så det blir lite extra segt.
 
När jag kommer hem har jag en So-uppgift som ska göras klart, men efter det så blir det att rida ut med Ezmeralda. Vi får se hur lång tur vi hinner med, men det är ju alltid kul att med en lite längre runda. Så får vi jobbat på konditionen också!
 
Ni får ha en jättebra dag!
 
Gammal och rätt så suddig bild

Dagens ridtur

2013-04-07 | 22:20:14 | Ezmeralda | 1 Kommentarer
Det blev en lite senare ridtur än vad jag hade tänkt mig eftersom jag var tvungen att skriva över hela min deckare på datorn och det tog några timmar kan man säga. Får verkligen hoppas att jag får bra betyg på den nu, så mycket tid som jag lagt ner!
 
Jag var på väldigt dåligt humör när vi gav oss ut då en grinig gubbe i stallet hade varit på mig igen och skällt och hotats. Jag vet inte riktigt vad han har emot mig... Turligt nog så var Ezmeralda extremt supersnäll. Vi kom förbi travbanan mycket snabbare än vi brukar och hon stannade bara några få gånger. Sen galopperade vi i uppförsbacken bortanför travbanan. Jag lät henne sträcka ut ordentligt och det var så otroligt härligt. Som att ingenting annat spelade någon roll. Bara hon och jag med fartvinden i håret. Underbara hästen ♥ När vi väl kom upp var hon lite andfådd men ville ändå springa ännu mer, sötisen. Men hon var så sjukt snäll! Vi kom till och med förbi grisarna utan en massa krångel. Visst, hon blev rädd, men när jag bad henne så gick hon ändå förbi. Det måste väl betyda att hon har börjat lita på mig mer under uteritterna?
 
Där uppe både travade vi och galopperade på en lång raksträcka. Det kändes som att hon blev rätt så fin i traven. Hon slappnade av fint i nacken, men liiite mer bakben hade inte varit fel. Men det kommer nog tids nog. Det var inte så längesen jag knappt kunde drömma om att ha henne i form när vi rider ut och nu har vi kommit en bit åt det hållet i alla fall. I galoppen blev hon lite springig och fattningen blev inte jättelyckad, men jag försökte samla ihop henne lite bättre och det kändes helt okej. Vi har en bit kvar där med, men snart så!
 
När vi kom tillbaka till stallet passade jag på att kratta lite på stallplanen så att det blev lite fint och Ezmeralda fick smaska i sig sin müsli och lusern. 
 
Men nu ska jag nog faktiskt ta och gå och lägga mig. Skolan börjar igen imorgon och ska man upp tidigt för att dra till stallet så ska man!
 
Godnatt på er!
 
Gammal bild

April

2013-04-07 | 15:11:00 | Stallet | 4 Kommentarer
Det här är hur våran almanacka i stallet ser ut under april just nu. Vi har bara tre saker planerade än så länge, men det kommer att fyllas på allt eftersom.
 
 

Ezmeralda 2/4

2013-04-07 | 11:50:00 | Foto | 3 Kommentarer
Här kommer några till av bilderna jag tog på Ezmeralda i tisdags.
 

Sista lovdagen...

2013-04-07 | 09:01:15 | Allmänt | 2 Kommentarer
Återigen sorry för den oexisterande uppdateringen igår. Jag tänker inte hålla på att dra en massa bortförklaringar om varför, men jag hade helt enkelt inte tid.
 
Men däremot har jag bra nyheter! Glois ägare var här igår för att titta på stallet och så att vi kunde diskutera lite noggrannare. Hon tyckte att det såg väldigt fint ut och att allt verkade bra. Så nu ska vi åka och hämta honom på söndag! På förmiddagen nån gång hämtar vi hem honom så att vi hinner ner till Maria och träna när vi ändå har tranporten. Jag ser verkligen fram emot det och nu får vi verkligen hoppas att det går bra med honom och Ezmeralda tillsammans sen. Vi ska vänja dem långsamt vid varandra och inte släppa ihop dem på en gång. Först ska de stå i boxarna mittemot varandra, gå i hagar nära varandra och så ska vi såklart rida ut tillsammans. Förhoppningsvis blir det inga problem sen.
 
Idag ska jag njuta av den sista lovdagen och rida ner till sjön med fika hade jag tänkt. Men vi får se... Hon skulle behöva ett rejält dressyrpass också. Det får bli som det blir. I vilket fall ska vi ta vara på det fina vädret.
 
Sen tänkte jag försöka komma ut och springa en runda också, hur svårt det än är. Det känns ju bra när man väl kommer ut liksom.
 
Vad ska ni hitta på idag?
 

Fredagkväll

2013-04-05 | 21:39:41 | Allmänt | 5 Kommentarer
Hoppas att ni har haft en fin fredag! Min var helt okej, faktiskt. Jag lyckades bli klar med att plugga till NO-provet – ÄNTLIGEN! Det känns som att i princip hela mitt lov har gått åt till plugg, usch... Men förhoppningsvis så är det värt det, vi får väl se på betyget sen, haha.
 
Jag och Ezmeralda red ut en rätt så lång runda. Hon var väldigt lugn faktiskt, lite stirrig ibland, men inte mer än vanligt. Vi travade väldigt mycket och galopperade endel också. i traven var hon väldigt seg faktiskt, men gick ner jättefint i formen och det kändes jättebra. I galoppen drog hon en del, men inte så farligt. Efter att jag sa till henne gick det bättre i alla fall. Så det blev en väldigt mysig uteritt i det fina vädret :)
 
Just nu sitter jag och lyssnar på en podcast med Matt Bennett och Liz Gillies. De är ärligt talat helt sjuka, men på ett extremt roligt sätt!
 
Sorry för ett jättetråkigt inlägg, men har ärligt talat noll inspiration om vad jag sak skriva om... Har ni några förslag eller önskemål?
 
 

Sadelväskor

2013-04-05 | 11:09:00 | Utrustning | 5 Kommentarer
Jag blev lite sugen på att skaffa en sadelväska till sommarens långritter. Lite smidigt att slippa rida med ryggsäck liksom och bara kunna packa ner lite fika i sadelväskan istället. Jag klickade runt lite och hittade dessa  på horsemeup i lite olika prisklasser.
 
Denna från Excelsior kostar 739 kr
 
 
170 kr från Zilco
 
 
Den här från Hansbo kostar 165 kr
 
 
Lyxvarianten i oljat läder från Ekkia kostar hela 1450 kr
 
Vilken skulle ni kunna tänka er?

Fredag

2013-04-05 | 09:25:32 | Allmänt | 2 Kommentarer
Visst är det härligt med fredag! Även fast lovet nästan är slut nu... Vädret är i vilket fall fint och det tänker jag ta vara på :)
 
Igår longerade jag Ezmeralda en stund på kvällen. Det gick inte så jättebra... Hon sprang väldigt fort och kunde då inte riktigt bära upp sig själv så det blev väldigt vingligt och hon halkade mycket. Speciellt i galoppen hade hon svårt. Hon blev liksom jättelång och sprang som en tax nästan. Det är svårt att beskriva, men det såg jättekonstigt ut. Jag jobbade i alla fall med att få koll på tempot och då blev traven fin i alla fall. I slutet lyckades vi få till några hyfsade galoppsprång där hon faktiskt bärde upp sig själv så då nöjde vi oss. Lillan var jättesvettig så det var nog ett rätt nyttigt pass för henne!
 
Idag ska vi ut och rida. Det blir nog att vi rider ut idag med, man måste ju passa på medans vädret är fint! Nästa vecka kommer det att bli en massa regn så nu får vi ta vara på solen. Sen vet jag inte vad mer som kommer hända under dagen , men det återstår väl att se.
 
Ha en bra dag allihop!
 
 

Lammbilder

2013-04-04 | 13:09:00 | Foto | 9 Kommentarer
Här kommer fler av bilderna på de små underverken som jag tog i tisdags! Är de inte bara helt underbara?
 

Gårdagens uteritt

2013-04-04 | 09:42:00 | Ezmeralda | 3 Kommentarer
Måste bara skriva om uteritten igår för hon var så sjukt fin att det inte är klokt! Som jag har skrivit innan skulle vi rida ut och jobba jättemycket på galoppen ute. Vädret var så extremt underbart att jag bestämde mig för att rida den långa rundan bort mot sjön och den här gången hitta rätt skogsväg utan att gå vilse, haha!
 
Men det började inte så bra när jag inte ens kunde komma upp i sadeln... Det var inte det att Ezmeralda var dum eller nånting, tvärtom stod hon jättefint och stilla. Jag hade spänt sadelgjorden så mycket det bara gick, utan att dra alldeles för hårt såklart eftersom jag visste att sadeln brukar glida lite när man sitter upp. Fast det hjälpte inte alls. Den gled jättemycket ändå och det fanns inte en chans att jag skulle komma upp. Inte ens med en stol funkade det. Jag tror att vi behöver en ny sadel... Den ligger liksom bra framme mot manken, men under bakvalvet och bossorna glappar det lite typ och det är därför den glider.
 
I vilket fall som helst så kom jag upp tillslut, lyckligtvis, och vi kunde skritta iväg. Jag var lite irriterad över sadeln och då blev Zessan också på lite konstigt humör och började småstegra och slingra sig som en mask. Det släppte så fort jag slappnade av. På vägen upp mot skogsstigen travade och galopperade vi endel i uppförsbacken. Jättejobbigt, men kul tyckte Ezmeralda! Hon lyssnade hyfsat i handen och försökte inte dra iväg vilket var skönt.
 
När vi väl kom upp till stigen och hade ridit en bit på den märkte vi att det fortfarande var is. Usch! Jag fick hoppa av och leda henne hela halvtimmen det tog att ta sig igenom skogen. Det var jätteläskigt eftersom hon inte är broddad längre. Visst, det gick att gå brevid isen på många ställen, men inte överallt. Zessan skötte sig i alla fall jättefint och lunkade snällt efter mig. Det är lite svårt att tro att min lilla häst för ett halvår sen knappt kunde skrittas ut med ledare! Vi har kommit en bit sen dess kan man säga!
 
Efter att vi kommit ut från skogen på vägen borta vid sjön hoppade jag upp igen och vi både travade och galopperade mycket eftersom vägen var precis lagom lerig och helt perfekt. Några som har sommarstugorna där borta höll på att lunta så det var eld och rök överallt, men vi kom förbi utan några problem alls :)

Jag flyttade henne lite skänkelvikning fram och tillbaks på vägen och det gick jättebra. Hon tog båda skänklarna jättefint, bäst på höger faktiskt till och med! Hon blev lite springig i både traven och galoppen där en stund och körde upp huvudet, så jag samlade henne lite till och försökte få med bakbenen. Då var hon så otroligt fin! Fattningarna blev lite för explosiva, där måste jag driva mer, men själva galoppen blev nästan helt perfekt. Hon bärde upp sig själv fint, släppte efter i nacken och frustade jättemycket. Sen fick det räcka och så skrittade vi resten av vägen.
 
Väl tillbaka i stallet fick hon en dusch och sen släppte jag ut henne i hagen utan täcke för att torka i solen. Det första hon gjorde var att galoppera rätt ut i hagen och rulla sig FYRA gånger på rad, sötisen! Sen såg min brunskimmel mer ut som brun än skimmel, haha :)
 
 
Har inga bilder på denna datorn så det får duga med en gammal...

En ny dag – en ny möjlighet!

2013-04-04 | 08:54:32 | Allmänt | 0 Kommentarer
Vet inte vad jag skrev på rubriken, haha. Jag visste inte riktigt vad jag skulle skriva...
 
Igår fick jag gjort en hel del faktiskt! Jag skrev nästan klart min deckare, det är bara slutet och en renskrivning kvar på den. Ezmeralda fick en lång uteritt på nästan två timmar och sen en dusch. Att duscha henne gick förvånansvärt bra faktiskt! I höstas hade vi jätteproblem när jag skulle spola benen, hon har ju extrem vattenskräck... Men nu spolade jag hela kroppen och hon var bara lite stressad, men mycket lugnare än sist. Jag fick också smörjt alla tre sadlarna, tränset, båda tyglarna, stiglädren och ena sadelgjorden. Det kändes väldigt bra att få gjort det och dessutom var det rätt mysigt att sitta ute i solen och putsa :) Sen drog jag hem till Sanna och hade filmkväll och sov hos henne och nu är jag hemma igen efter att ha gått upp tidigt och morgonfodrat.
 
Idag ska jag hinna med att sticka ut och springa en runda, mocka hos kaninerna och göra klart det skolarbete jag har kvar. Ezmeralda ska jag longera tror jag, det var ett tag sen och hon brukar tycka att det är jättekul.
 
Ni får ha en fin dag nu! Har både ett tidsinställt om uteritten igår och ett med bilder från i tisdags så bloggen kommer inte att stå tom.
 

Smakprov på bilderna från igår!

2013-04-03 | 12:59:58 | Foto | 5 Kommentarer

Onsdag

2013-04-03 | 08:44:40 | Allmänt | 4 Kommentarer
Jag vet, jag har gjort det igen. Gårdagens uppdatering var verkligen kass, jag är lessen för det, men jag hade inga tidsinställda på lager och sen såg jag till att hålla mig sysselsatt hela dagen. Hann med en löprunda, en massa skolarbete, NH med Zessan och en lång fotorunda. Det finns massa bilder på både lamm och hästar som jag kan lägga upp här nu. Låter det bra?
 
Idag... ska jag försöka hinna med ännu mer skolarbete. Seriöst, när tar det slut??? Förhoppningsvis lyckas jag bli klar med både svenskan och plugget inför No-provet så kan jag spara resten till helgen och faktiskt få njuta av att det är lov resten av veckan. Men vi får väl se hur det blir med det...
 
Ezmeralda ska ridas ut i solskenet en lång runda med mycket galoppjobb. Hon har blivit så jobbig i galoppen ute på vägarna när hon bara drar iväg i full fart, så jag ska försöka att samla ihop henne i galoppen med många fattningar och avbrott. Hon kommer inte direkt bli speciellt glad över detta, men man måste ju ha kontroll, det är jätteviktigt.
 
Sadlarna hann jag inte smörja i helgen så dem ska jag också försöka hinna med idag. Det var ett tag sen så det behövs verkligen.
 
Ni får ha en jättebra dag!
 

Dagens planer

2013-04-02 | 07:16:00 | Allmänt | 12 Kommentarer
Nu ska jag alldeles strax bort till stallet för att ta morgonfodringen. Ingen sovmorgon här inte!
 
Idag tänkte jag ge mig själv en välförtjänt paus från skolarbete och träffa min bästa vän. Har inte träffat henne på flera veckor nu på grund av praon så det kommer bli sjukt kul. Bara prata och umgås liksom. Bästismys! Så det är väl ungefär vad jag håller på med idag.
 
Ezmeralda ska jag trickträna lite med ikväll så att hon inte känner sig bortglömd. Tänkte att vi skulle fokusera på att få till några steg i den spanska skritten om det går. Men vi får väl se vilket humör hon är på.
 
Sorry för ett väldigt kort inlägg, men jag har inte riktigt något bättre att skriva just nu.
 
Bjuder på två bilder från när vi var i Branäs och försökte lära oss åka snowboard :)

Barbacka

2013-04-01 | 21:44:37 | Ezmeralda | 3 Kommentarer
Idag red vi ut en sväng barbacka på kvällen. Jag hade suttit inne hela dagen och skrivit på min deckare så det var skönt att få komma ut och få lite frisk luft och solsken. Är faktiskt fortfarande inte klar med deckaren trots att jag lagt hela dagen på den... Grymt irriterande, vill bara få det överstökat men samtidigt få bra betyg liksom. Får väl fortsätta imorn antar jag.
 
I alla fall så hade jag bara planerat att vi skulle skritta en av de kortare rundorna efter som Ezmeralda borde varit rätt så lugn efter gårdagens genomkörare. Men nu är ju Ezmeralda sällan som hon borde vara. Istället var hon jättepigg och ville bara fram, fram, fram hela tiden. Så jag tog vara på bjudningen och passade på att jobba henne lite istället. Att bara trava lugnt framåt på grusvägen var helt omöjligt. Hon bara drog iväg och försökte gå över i galopp. För att få henne lite mer lyhörd och känsligare för handen jobbade vi med snabba övergångar. Hela tiden. Några få travsteg, sen halt, några till travsteg, sen skritt osv. Hon lyssnade lite bättre då, men samtidigt blev det som att hon inte travade ordentligt utan trippade på med pyttesteg. Då galopperade vi lite istället. Där kan man snacka om att hon drog iväg! Vi tränade ju galoppintervaller förra veckan så nu tyckte väl Zessan att hon skulle få springa så fort hon ville varje gång vi galopperar. Då gjorde jag samma i galopp. Hon fick galoppera några steg och sen bröt jag av och travade en bit innan jag gjorde en ny fattning. Det gick väl halvbra. Ingen wow-känsla direkt, men helt okej. Sen fick hon skritta sita biten hem och så flyttade vi lite för skänkeln som hon faktiskt tog jättebra.
 
Sammanlagt en halvbra uteritt. Vi behöver jobba mer på att kunna trav och galoppera lugnt och samlat ute, men annars helt okej. Det var ju bara vår tredje gång barbacka, så med tanke på det ska jag nog vara rätt nöjd ändå!
 
 

Veckoplanering

2013-04-01 | 11:23:00 | Allmänt | 11 Kommentarer
Måndag: Skritta ut barbacka
 
Tisdag: NH/Trickträning
 
Onsdag: Lösgörande dressyr på åkern
 
Torsdag: Longering/Promenad
 
Fredag: Galopparbete ute
 
Lördag: Vila/Promenad
 
Söndag: Uteritt
 
 

April, april!

2013-04-01 | 09:08:39 | Allmänt | 4 Kommentarer
Nu är det äntligen april! Som man har längtat, hela långa vintern! Dessutom skiner solen på en klarblå himmel utan moln så det verkar som att vädret har fattat att detta är en vårmånad. Härligt!
 
Idag har jag en väldigt tom dag framför mig än så länge. Det enda jag vet är att jag ska skriva klart en deckare till svenskan som jag ligger aningen efter med. Om det så tar mig hela dagen så ska jag få det överstökat. Sen hade jag tänkt skritta ut Ezmeralda en sväng barbacka utan några krav, men det kan bli ikväll. Det är ju sommartid nu så det går att rida ut vid 7-8 tiden utan att det är mörkt. Ska försöka få smörjt tre sadlar och ett träns också, men det får vi se om jag hinner med eftersom Glois ägare dessutom kommer idag och då vill jag såklart vara med! Jag och mamma har tänkt att vi ska hämta honom på lördag om två veckor, den trettonde, så det ser vi fram emot!
 
Ska ni lura någon idag? Själv hade jag tänkt att strunta i det, jag lyckas aldrig ändå. Att komma på bra aprilskämt är inte min starkaste sida... Men ni får ha en härlig dag!