Uteritt på Gloi

2013-04-27 | 07:10:58 | Ridpass | 5 Kommentarer
Ezmeralda fick en välförtjänt vilodag igår så jag passade på att rida Gloi istället. Mamma har inte haft så mycket tid på sistone, så det var nog bara bra att han fick röra på sig lite.
 
Vi red en halvlång runda och jag försökte hålla uppe tempot så att han fick jobba lite på sin dåliga kondition. Att tölta var inga problem, det gjorde han jättebra och det var väldigt mysigt att tölta i solnedgången :) Han skötte sig mestadels väldigt bra, men när vi skulle förbi grisarna var jag tvungen att hoppa av och leda förbi honom. Inte så konstigt egentligen, grisar verkar vara det läskigaste som finns enligt de flesta hästar jag träffat. Sista galoppen var han också väldigt jobbig. han blev väl så taggad av att vara på hemväg eller nåt så han bara tog tag i bettet och drog iväg. Lyssnade varken på rösten eller när man tog i tygeln. Jag tolererade inte att han körde så med mig så jag stannade honom på en gång genom att vända in på en orimligt liten volt. Efter det galopperade vi igen utan problem.
 
Han är en väldigt rolig häst att rida, mestadels för att han alltid är så positiv och arbetsvillig. Öronen är framåt hela tiden och han pinnar på som bara den även fast han flåsar som ett ånglok. Sen så är han väldigt välriden och känslig också. Stannar om man bara kramar lite i tygeln, flyttar så fort man lägger till skänkeln. Allt det där som jag strävar efter att Ezmeralda ska bli. Han känns lite som en dressyrhäst som har krympt i tvätten att rida, haha :) Om man bara kunde få honom att ta det lite lugnt...
 
Zessan pysslade jag med och det tyckte hon var väldigt mysigt. Hon är så fin min lilla prinsessa ♥
 
 
 

Kommentarer
» Michelle

Jätte fin blogg har du! Lust att kanske göra ett bloglovinbyte?
Kramisar<3

2013-04-27 | 19:01:51
URL: http://michaanss.blogg.se
» Tuuli Elmgren

Sv; Ja det är supermysigt!

2013-04-27 | 19:30:49
URL: http://tuulielmgren.blogg.se/
» Ponnydressyr - Sara

Gud vad söt han är! :'D

2013-04-27 | 19:43:53
URL: http://ponnydressyr.se
» Anonym

sv: Tack, vad glad jag blir!! :D

2013-04-27 | 20:05:22
» Kajsa Johansson

Du kan hitta jackan här http://www.johannesens.se/varumarken/barbour :)

2013-04-28 | 23:22:26
URL: http://kkajsajohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback