Täcken på betet

2013-06-23 | 13:29:00 | Åsiktsinlägg | 3 Kommentarer
Om det är någonting jag tycker är onödigt och irriterande så är det människor som lägger på täcken på sina hästar när de går på sommarbete. Visst, om hästen har eksem eller jättestora problem med insekter så är det väl klart att de kan få ha ett flugtäcke eller ett eksemtäcke. Men de flesta hästar klarar sig rätt bra utan. Spraya på lite flugspray och ha en flughuva på dem om du är orolig så räcker det bra. Sommarbetet är hästens enda chans på året att faktiskt få vara häst på riktigt och om de fick välja skulle de inte vilja gå omkring med en massa täcken bara för att vi är nojiga. De är inte gjorda av porslin. Gick vildhästarna förr i tiden omkring med täcken? Nej.
 
Blir det regn så behöver inte hästarna ha regntäcken på sig. Om de har ett bra vindskydd i hagen eller i alla fall några träd så kan de välja själva om de vill ta skydd eller gå ute i regnet och fortsätta beta. Det är sommar och varmt i luften, det gör ingenting om hästarna blir lite blöta. De klarar det och det tar inte lång tid för dem att torka igen.
 
Våra hästar går i stora hagar med mycket träd att söka skydd under om det skulle behövas, men de brukar inte bry sig. Börjar det regna så går de kvar och betar och sen torkar de upp rätt så snabbt igen.
 
 
 
Hittade ingen bild som passade till inlägget, men på den här är vi rejält blöta i alla fall!

Kommentarer
» Maja ~ Ryttarinnornas

Håller med dig. Låt hästar vara hästar ett tag i alla fall. Jag tycker däremot att om exemen är väldigt extrema så borde man kanske ha exemtäcke, men går det att undvika med flugspray eller liknande så tycker jag att hästar ska få vara hästar :)

2013-06-23 | 14:14:13
URL: http://ryttarinnornas.blogg.se
» Tuuli Elmgren

Sv; Ja det är superhärligt :D

2013-06-23 | 18:14:16
URL: http://tuulielmgren.blogg.se/
» Olivia Gustavsson

sv. jo det är klart detblir mycket jobb, men inte mycket att göra åt :)

2013-06-23 | 20:35:56
URL: http://oliiviiagustavsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback