Fredagens Tessan-träning

2013-03-10 | 12:31:21 | Ezmeralda | 4 Kommentarer
Jag och Ezmeralda tränade själva för Tessan i fredags då Linda hade lite ont i ryggen och vill inte riskera det. Underlaget i paddocken var mycket bättre denna gången, den var harvad och nästan isfri.
 
Vi började med att jobba på att få henne att slappna av och börja jobba eftersom hon var väldigt spänd och gick med huvudet uppe i molnen. Med massvis av halvhalter och övergångar började hon lyssna och faktiskt slappna av. Hon blev lite grinig varje gång hon tyckte det var jobbigt med hon gick ändå väldigt fint. Vi fick igång bakbenen på henne rätt hyfsat.
 
När hon kändes fin och lite mer lyhörd jobbade vi med en övning Tessan kallade "korridoren". Hon hade ställt upp som en smal korridor av konor på en halvcirkel och vi skulle rida mellan dem utan att vingla åt något håll. Lättare sagt än gjort då Zessan fortfarande är väldigt vinglig. Efter korridoren skulle vi över en rad med bommar och sen börja om igen. Med mycket halvhalter även här gick det riktigt bra.
 
Då tyckte Tessan att vi skulle testa att hoppa. Hon sa att vi skulle klara det, så det var väl bara att lita på henne, haha. Hon satte upp två minihinder och så red vi en bana i trav. Hade henne i form hela tiden, men hon tyckte inte ens det var värt att hoppa över de pyttehindrena så hon bara sprang över dem. Vi höjde lite för att få henne att hoppa på riktigt och det gjorde hon! Hon blev jättetaggad och hoppade superfint! Det kändes jättebra.
Men min hoppsits kan behöva lite finjusteringar... Dessutom hade jag dressyrläder så man kan säga att jag inte riktigt var så följsam som jag borde ha varit...
 
Jättebra träning i alla fall!
 

Kommentarer
» Victoria

Nu är veckans blogg avgjord på min blogg! Kika in & klicka på länkarna för att se om det blev du! :D
Passa även på att anmäla dej till den nya omgången!

2013-03-10 | 13:25:16
URL: http://victoriahavelid.blogg.se
» Tuuli Elmgren

Sv; Visst är de! Ridbyxorna kostade 450 kr (:

2013-03-10 | 14:27:41
URL: http://tuulielmgren.blogg.se/
» Ema :>

sv: Ja hon är jättesöt :D Tack!

2013-03-10 | 17:41:55
URL: http://solp.blogg.se
» Linn

Fin blogg! Allt bra? (:

2013-03-10 | 19:35:16
URL: http://linnhagstedt.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback