Klättring stod på schemat

2013-05-30 | 23:04:53 | Ridpass | 1 Kommentarer
Började med att klättra en stund i skogen idag och det var Ezmeralda inte direkt nöjd över. Hon är inte speciellt förtjust i klättring... Men det är bra för att bygga upp bakkärran på henne. När jag kände mig nöjd med det gick vi ut på vägen och travade bort till en åker för att galoppera lite. Testade hela tiden att ha kontroll på tempot genom att rida lätt långsammare och det funkar verkligen jättebra. Vi fick igång bakbenen mycket bättre och hon slappnade av snabbare än vanligt.
 
Däremot var hon rätt jobbig och höll på att skygga hela tiden. Vi kunde bara trava helt lugnt framåt på vägen innan hon plötsligt kastade sig åt sidan för en gren eller en grästuva. Småsaker som hon aldrig bryr sig om annars. Vet inte varför hon höll på så för hon var inte stressad eller nåt i övrigt.
 
När vi kom till åkern galopperade vi en stund där rätt så kravlöst bara för att det var kul. Gräset var rätt så högt och det kändes verkligen somrigt att galoppera omkring där. Det låg några fällda småbjörkar längs ena kanten som vi testade att hoppa över och det tyckte hon var jättekul. Det gick aningen för fort, men sen ställde jag inte några direkta krav på henne heller. Imorgon ska vi rida lite dressyr och verkligen ta tag i galoppfattningarna för idag var det typ en fattning som blev ren och bra medans hon bara exploderade iväg och började studsa i de andra.
 
 

Kommentarer
» amanda

Ser härligt ut!:)

2013-05-31 | 11:19:48
URL: http://dressyrab.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback