Respekt i trafiken

2013-05-31 | 13:32:00 | Åsiktsinlägg | 2 Kommentarer
Häromkring är folk oftast väldigt snälla när de kör förbi ett ridande ekipage. Ezmeralda var rent ut sagt hemsk att rida ut på i vintras och kunde stanna och bråka och stegra sig när hon inte ville gå längre. Det hände flera gånger att det kom en bil just då och personerna i bilen var då så otroligt snälla att de faktiskt stannade bilen och stängde av motorn för att vi skulle komma förbi. Även om det inte ens var bilen som var problemet egentligen. Det gjorde mig jätteglad, att folk faktiskt visade stor respekt i trafiken för många gör inte det, säkerligen har de flesta hästmänniskor upplevt såna tillfällen. Folk som kör förbi i full fart eller kanske till och med tutar åt en.
 
Speciellt jobbigt tycker jag att det är med motorcyklister. Ezmeralda är nog inte den enda häst som tycker att motorcyklar är mycket läskigare än bilar. Deras motorer låter väldigt mycket mer och vilken häst som helst skulle kunna bli rädd när de gasar på. Flera gånger har jag stött på folk med motorcyklar som inte bryr sig ett dugg om att den stackars hästen blir livrädd och inte vet var den ska ta vägen.
 
Jag vill bara säga att snälla, visa lite respekt om ni är ute och kör med motorcykel eller bil eller vad som helst och stöter på ett ekipage där hästen blir rädd för er. Att stanna och låta dem ta sig förbi tar bara några minuter och de kommer att vara enormt tacksamma och dessutom få en mer positiv syn på bilister och/eller motorcyklister. En sån liten sak är verkligen värd jättemycket.
 
 

Kommentarer
» Josefine Anerland

Supersnygg blogg!

2013-05-31 | 14:37:14
URL: http://josefineanerland.blogg.se/
» Maja ~ ryttarinnornas

Härligt när bilister/cyklister visar respekt för oss ryttare. Man känner sig mycket lugnare när man rider förbi när man vet att de stannar tills man ridit förbi :)

2013-05-31 | 15:15:28
URL: http://ryttarinnornas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback