Ännu en älghistoria

2013-10-06 | 22:03:34 | Ezmeralda | 0 Kommentarer
Ni som har följt bloggen ett tag kanske kommer ihåg att jag och Ezmeralda hade en väldigt traumatisk händelse i somras – nämligen att vi blev jagade av en älg! Idag stötte vi på en annan närgången älg, kanske var det samma?
 
Jag och mamma var ute och red en sväng barbacka nu på kvällen och hade precis kommit förbi travbanan när en älg springer tvärs över åkern jämte vägen. Hästarna tittade lite på den, men det var ingen fara direkt. Däremot så märkte vi snart att det fanns en till älg som inte sprang iväg. Den bara stod och glodde på oss precis brevid vägen och tog till och med några steg mot oss. Varken jag eller mamma var speciellt sugna på att trotsa ödet och försöka ta oss förbi den så vi vände och gick hem istället.
 
Lite synd eftersom Ezmeralda var så otroligt fin idag! Jobbade trav-halt-trav-halt övergångar med henne i traven, dels för att få tag på bakbenen och dels för att mamma och Gloi töltar så fruktansvärt långsamt och det var de som var först. I vilket fall lyssnade hon grymt fint, hittade formen jättebra och fick faktiskt igång bakbenen. Det var ärligt talat som att rida en dröm, jag kunde inte sluta le, så underbar kändes hon. Jättemjuk och lyhörd i munnen och helt lossad i hela kroppen. Vi ska absolut jobba mer på det sättet i fortsättningen eftersom det uppenbarligen funkar.
 
När vi kom tillbaka till kände den nyinflyttade tjejen i stallet igenom henne lite. Hon ska massera henne någon dag och ville få en uppfattning om vad det var hon hade att jobba med. Tydligen var hon väldigt stel och låst på många ställen, speciellt vänster bak och en massage skulle verkligen behövas. Hon såg även på ryggen att sadeln vi har just nu inte ligger så bra eftersom den tryckt på musklerna där, så att boka in en riktigt sadelutprovning står på att-göra-listan.
 
 
Har fortfarande inte fått taget några höstbilder så istället bjuder jag på denna übersöta, ovisade bilden från i vintras

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback