Rolig morgon!

2013-09-28 | 10:27:02 | Allmänt | 1 Kommentarer
Mitt första pass på travbanan idag har varit riktigt roligt faktiskt. När jag varit där ett par timmar började det komma en massa hästtransporter och lastbilar tills parkeringen var helt full. Det var hästar och människor överallt och jag förstod ingenting, haha. När jag frågade en av hästägarna fick jag reda på att de tydligen kör provlopp varannan lördag på stora banan. Superkul! De hade knappt börja värma dem ens när jag gick hem efter första passet så jag stannade inte för att titta. Men det skulle vara flera lopp så om jag har tur hinner jag se lite när jag går tillbaks vid lunch.
 
Ezmeralda ska få vila idag efter att ha fått både lugnande och vaccin mot hästinfluensa igår. Hon kommer antagligen bli galet pigg, men i helgen ska hon ta det lugnt så får jag väl trötta ut henne ordentligt på måndag istället...
 

Har ni några planer för denna fina dagen?
 
 
Ezmeralda igår när hon fått lugnande innan skoning. Ser hon inte för söt ut med sin hängande underläpp? :)

Fager Design

2013-09-27 | 13:54:00 | Utrustning | 3 Kommentarer
Hittade den här sidan för ett tag sen och måste bara säga att de har några av de läckraste tränsen jag någonsin sett. Verkligen otroligt fina! För att inte tala om de döhäftiga nosgrimmorna! Jag skulle absolut inte tacka nej till en sån till Ezmeralda... De är inte så hemskt dyra heller så vem vet, kanske blir det att jag klickar hem någonting fint till henne.
 
Här nedan kommer några av mina favoritprodukter från deras hemsida. Om ni vill kolla in deras saker själva kan ni klicka HÄR.
 
 
 
 

Ledig fredag

2013-09-27 | 10:54:18 | Allmänt | 0 Kommentarer
Passade på att sova någon timme extra idag eftersom att vi har studiedag och är lediga från skolan. Otroligt skönt och välbehövligt och nu är jag jättepigg och taggad på att ta tag i dagen. När jag släppte ut hästarna imorse var de helt tokiga och sprang omkring och hoppade och lekte ett bra tag i sin frosttäckta hage. Jättesöta var de!
 
Jag har tänkt att jag alldeles strax ska gå bort och göra i ordning Ezmeralda för att rida lite dressyr på åkern. Det blev ju inte av igår och nu när jag är ledig och kan rida när det är ljust får man ju passa på! Har inget speciellt mål egentligen med passet mer än att jag vill få loss henne ordentligt om det går. Tänkte lägga extra mycket tid på skrittjobbet idag eftersom det är det som brukar lösgöra henne allra mest.
 
I eftermiddag kommer först veterinären för att vaccinera henne och sen ge henne lugnande för att hon ska vara lugn när hovslagaren kommer och slår på bakskor efter det. Vet inte hur det är med vaccineringen men jag antar att det är precis som förra gången att hon ska ta det lugnt några dagar. Jag jobbar ändå hela helgen så det passar bara bra för min del om hon bara ska gå lite lugnt.
 
 
Ungefär såhär mycket frost var det idag i hagen. Bilden är från i vintras

Halvkatastrofal uteritt

2013-09-26 | 22:07:05 | Ezmeralda | 1 Kommentarer
Kan säga att idag inte riktigt var min och Zessans dag, i alla fall inte inom ridningen. Det blev lite senare än jag hade velat så vi gav oss ut i skogen istället för att rida på åkern utan att knappt se något. Jag blev lite besviken kan man säga när jag märkte att Ezmeralda var ungefär likadan som hon var att rida för ett år sen.
 
Hon tyckte att allt var läskigt och gick knappt framåt, flera gånger backade hon eller ställde sig på två ben istället. Vid travbanan var jag tvungen att hoppa av och leda henne förbi vilket jag inte behövt göra på flera månader. När hon väl gick framåt taktade hon som bara den och var lite som en tickande bomb, men kändes ändå inte helt fräsch utan var väldigt stel och spänd i hela kroppen. Hade verkligen behövt ta ett dressyrpass och verkligen rida loss henne...
 
Det allra läskigaste var när vi skulle skritta förbi en mötande bil och hon plötsligt tvärvände om och hoppade in framför bilden. Tack och lov var föraren schysst och hade stannat, jag vågar inte ens tänka på vad som hade kunnat hända annars!
 
På gången däremot var hon väldigt mysig att hålla på med och stod helt blickstilla när jag pysslade om henne och stretchade, så det var ju något positivt i alla fall. Men vi tar nya tag imorgon och hoppas att det går bättre då.
 
 
Vi föregick i alla fall med gott exempel och klädde oss topp till tå med reflexer. Det ni!

Ridtur på schemat

2013-09-26 | 17:53:43 | Allmänt | 1 Kommentarer
Nu har Ezmeralda fått vila två dagar i rad för att jag både haft nackspärr och ett jättestort kemiprov att plugga till och då har det helt enkelt varken funnits tid eller ork att ge sig ut och rida. Men i och med att de har så stor hage och har gått ute hela dagarna så tror jag inte att det gått någon nöd på henne.
 
Idag däremot känns min nacke lite bättre skönt nog och nu ska här ridas. Det har varit rätt så torrt i veckan så underlaget på åkern borde vara jättefint att rida på henne nu så det ska bli ett litet dressyrpass där. Tänker mest fokusera på att få igång bakbenen, det är det som fortfarande är den största utmaningen efter att hon tappade alla de där musklerna. Alltså blir det mycket snabba tempoväxlingar och övergångar för att få henne att trampa under sig lite bättre.
 
 
Haha, sötisen!

Reflexer

2013-09-24 | 12:16:00 | Åsiktsinlägg | 2 Kommentarer
Nu när det börjar bli mörkt igen på kvällarna vill jag bara på minna er alla om att faktiskt använda reflexer. Ju fler desto bättre. Jag är rätt säker på att många av oss inte har den lyxen att det finns ett ridhus att hålla till i när det är för mörkt på kvällarna utan måste ge sig ut i skogen i mörkret för att hästen ska få sin motion. Så är det i alla fall för mig. Och i såna situationer är reflexer livsnödvändiga. Bilarna ser oss inte annars och det kan bli riktigt farligt, en olycka händer så otroligt lätt. Speciellt eftersom vissa bilister kör så otroligt fort.
 
Jag tycker även att man ska ha pannlampa eller ljus på något sätt för reflexerna syns ju inte för folk som går och tänk dig själv vilken hjärtattack man skulle få om det plötsligt kommer en häst från ingenstans när man är ute och går. Dessutom ser du bättre själv och får bättre koll på din omgivning.
 
Ta vara på er själva och era hästar när ni rider ut den här mörka tiden på året. Att sätta på åtminstone några benreflexer på hästen tar inte lång tid och kan ha större betydelse än man tror.
 
 
 Suddig bild på mig & Ezmeralda förra hösten

Godmorgon

2013-09-24 | 07:20:38 | Allmänt | 0 Kommentarer
Igår var jag och mamma ute en rätt så bra runda på kvällen och det var verkligen superhärligt. Speciellt när vi galopperade i en uppförsbacke, herregud vad hästarna drog på! Ezmeralda tyckte att det var superhärligt och sprang för glatta livet, men hon blev trött rätt så fort med sin dåliga kondition... Men vi jobbar på det och idag ska vi ut igen. Tänkte att vi skulle passa på när jag faktiskt slutar tidigt idag och hinna klättra lite innan det blir mörkt. Om vi hinner tror jag att vi rider lite lösgörande på åkern efteråt också.
 
Vad ska ni göra idag?
 
 
 

Veckoplanering

2013-09-23 | 10:11:00 | Ezmeralda | 1 Kommentarer
Måndag: Uteritt med mamma & Gloi
 
Tisdag: Klättring i skogen
 
Onsdag: Vila
 
Torsdag: Longering
 
Fredag: Studiedag från skolan. Lång uteritt.
 
Lördag: Jobbar, promenerar Ezmeralda/rider Gloi och tar henne som handhäst
 
Söndag: Intervallträning
 
 
 

Måndag

2013-09-23 | 07:20:58 | Allmänt | 0 Kommentarer
Jag skrev ett långt inlägg om hovslagarbesöket på bloggappen igår, men den kraschade och allt försvann och jag orkade inte skriva om. Men jag kan ge er en kort sammanfattning i alla fall. Ezmeralda var superspänd till en början, men skötte sig ändå otroligt fint. Tråkigt nog hade hovslagaren ont i ryggen efter att ha skott Gloi och Ezmeraldas framhovar, så hon fick inga bakskor. De kommer han tillbaks och fixar på fredag. Då krävde han också att Ezmeralda skulle vara bedövad...
 
Idag ska jag och mamma rida ut tillsammans. Ezmeralda har vilat i helgen och borde ha rätt så mycket överskottsenergi att göra av med skulle jag tro... Det blir ju mörkt rätt så tidigt nu, men vi borde hinna med att rida en rätt så lång runda i alla fall.
 
Vad ska ni göra idag?
 
 
 

Intensiv helg...

2013-09-22 | 21:56:13 | Stallet | 0 Kommentarer
...kan man minst säga! Det var första gången jag jobbade både lördag och söndag och dessutom så hade jag fått ett nytt schema = nya foderstater, nya tider, nya hagar. Sammanlagt aningen förvirrande och väldigt utmattande. Men roligt! Jag är antagligen den enda personen jag känner som frivilligt får upp vansinnigt tidigt för att spendera timmar med att mocka och dessutom tycker att det är kul... Inte för att mockningen är den roliga delen, men ändå!
 
Nu så känner jag mig rätt så mör och tänkte faktiskt gå och lägga mig tidigt. Lite energi behöver man ju när en ny stressig skolvecka är på gång. Jag var borta i stallet en sväng förut och bara myste med mina bebisar, superhärligt! Hovis var ju här idag (kommer ett eget inlägg om det senare) och jag och mamma hade egentligen tänkt att rida, men hon var inte så sugen för att det regnade och jag kände mig lite för trött. Det får bli imorn istället!
 


Utsikt över några av hagarna
 

Nervös

2013-09-22 | 05:59:57 | Allmänt | 0 Kommentarer
De senaste dagarna har varit rätt så stressade och det är därför bloggen har blivit lidande. Det är flera stora prov som behöver pluggas till så skolan och stallet har varit högsta prioriteten. För att inte glömma att jag faktiskt har jobbat också...
 
Idag måste jag vara på jobbet ännu tidigare än vanligt eftersom hovis kommer till Ginkagården för att sko våra hästar vid halv 9. Om han tar Gloi först så finns det faktiskt en chans att jag hinner så det är väl bara att snabba på och hoppas på det bästa.
 
Ärligt talat så är jag jättenervös. Som ni kanske kommer ihåg har Ezmeralda varit en mardröm att sko de senaste gångerna när den andra hovslagaren varit här. Och vår vanliga hovis har inte riktigt samma tålamod med henne när hon bråkar... Jag har tränat en del med henne och faktiskt kunnat få henne att stå helt avslappnad när jag bankar på fötterna, men nu kommer det att bli längre stunder och med en person hon inte känner och litar på, så jag tycker att jag har en rätt så bra anledning att oroa mig. Håll tummarna för att det går bra!
 
Men nu ska jag dra mig ner till jobbet och titta förbi i stallet för att morgonfodra på vägen dit. Ni får ha en bra dag så hörs vi senare!
 
 
 

Galet hispig häst

2013-09-18 | 22:09:29 | Ezmeralda | 0 Kommentarer
Idag när jag och Ezmeralda red ut var hon ärligt talat halvt skogstokig. Hon gick på helspänn exakt hela tiden och hoppade till för varenda litet ljud. Det hjälpte inte direkt att det hade börjat skymma och att jag red barbacka heller... När vi skulle in i skogen såg hon någon läskig sten eller något och hoppade flera meter åt sidan och jag som inte alls var beredd flög av, men lyckades hålla kvar i tyglarna i alla fall så hon inte kunde springa iväg. Stackarn fick sig ett ryck i munnen, men hellre det än att hon skulle ha sprungit iväg med lösa tyglar hon kunnat trampa på...
 
Vi travade och tog en liten galopp mot slutet när hon i alla fall kändes kontrollerbar och det gick prima. Fast hon blev nästan piggare efteråt... Jag tror att hon behöver komma igång lite bättre och gå lite mer och hårdare pass för att bli av med all den häre överskottsenergin och slappna av bättre. När hon är så här spänd så blir hon svår att hantera från marken också och det är inte så roligt direkt. Så nu ska här ridas! :)
 
 
Bild från Maria-träning i vintras. Så galet sugen på att träna just nu!
 
 
 
 
 
 
 
 

Resten av veckan

2013-09-18 | 10:35:00 | Ezmeralda | 1 Kommentarer
Onsdag: Uteritt, fokus på att hon är framme för skänkeln ordentligt
 
Torsdag: Promenad/Longering
 
Fredag: Dressyr på åkern, mycket lösgörande
 
Lördag: Jag jobbar så hon får antagligen vila
 
Söndag: Jobbar även söndag, men hinner nog med en uteritt på min lunchrast
 
 
 

Tidig morgon

2013-09-18 | 07:32:48 | Allmänt | 1 Kommentarer
Den största nackdelen med att ha hästarna inne på natten är absolut att man måste gå upp så fruktansvärt tidigt. Ska man hinna med stallet, att ta en dusch, äta frukost och fixa ordning sig innan bussen går så måste man gå upp bra mycket tidigare än innan. Men jag antar att det är en vanesak så jag kommer väl in i det så småningom.
 
Idag ska prinsessan få sig en uteritt hade jag tänkt. Får se om mamma har lust att hänga med ut annars så rider vi själva. Ska också prova vintertäcket jag köpte för ett tag sen. Det ser väldigt stort ut och jag är osäker på om det kommer att passa även om det är rätt storlek på det.
 
 
Är hon inte vacker?!

Installade hästar

2013-09-17 | 21:57:58 | Allmänt | 0 Kommentarer
Nu är äntligen allt klart i stallet och efter att ha kånkat mängder av höbalar fick jag tagit in hästarna. Sist jag såg dem stod de och tuggade hö i sina boxar och verkade rätt nöjda. I alla fall är matte nöjd som slipper oroa sig över att hästarna går ute i spöregnet, haha. Däremot så tror jag att Gloi kommer få nackspärr som han står med huvudet över boxdörren. För liten häst och för stor dörr helt enkelt! 

Måndag

2013-09-16 | 07:32:03 | Allmänt | 4 Kommentarer
Igår efter att ha jobbat 6 timmar på travbanan och sen ytterligare några i stallet var jag så jäkla trött att jag bara kollapsade i soffan. Vi kunde dessutom inte köra bort några höbalar så det fick bli att hästarna gick ute en natt till. De tar ju inte direkt någon skada av det. Förhoppningsvis får vi tagit in dem idag istället.
 
Jag tror att jag och Ezmeralda ska ta och klättra lite i skogen idag när jag kommer hem. Hon behöver mer ryggmuskler och vi har faktiskt inte klättrat på ett tag. Så det känns som en bra plan!
 
 
Klättring i våras
 
 
 

På väg till jobbet

2013-09-15 | 06:41:16 | Allmänt | 1 Kommentarer
Det blev en tidig morgon idag, precis som vanligt på söndagar. Jag har morgonfodringen tidigt nere på travbanan så det är bara att pallra sig upp och dra sig ner dit. Det är ju roligt i vilket fall!
 
På mina två raster mellan passen på travbanan ska jag få klart i stallet, det är bara väldigt lite kvar, och så ska Ezmeralda longeras en stund. Tänker ha henne inspänd och med träns den här gången eftersom hon var så väldigt svår att hålla sist när jag longerade henne i grimma. Hon blir ju så grymt taggad, sötisen! Sen ikväll ska vi köra lite mer hö och halm till stallet och sen är det bara att ta in hästarna. Ska bli så sjukt mysigt att ha dem inne igen!
 
Vad ska ni göra idag?
 
 
 
 

Uteritt

2013-09-14 | 16:26:06 | Allmänt | 3 Kommentarer
Det blev en rejäl runda idag på nästan en och en halv timme. Ezmeralda var pigg och glad, men väldigt på tårna och hoppade till för det mesta. Vi skrittade mest eftersom hon fortfarande inte är helt igång, men lite trav och galopp hann vi med också och det tyckte prinsessan var grymt roligt. Hon behöver få lite mer ryggmuskler för nu har hon svårt att bära upp sig ordentligt så det kommer bli mycket klättring framöver. 

Sadeln var helt otroligt skön att rida i och jag satt verkligen jättebra i den. Tråkigt nog så verkade den inte riktigt ligga helt bra på henne. Den var lite för hög och aningen trång fram. Tycker det var lite synd eftersom det var en av de skönaste sadlarna jag ridit i, men det är väl så det är.  
Bilder från det senaste året

2013-09-14 | 15:12:00 | Ezmeralda | 3 Kommentarer
 

Ett år tillsammans!

2013-09-14 | 11:32:00 | Ezmeralda | 0 Kommentarer
Idag, den 14 september för exakt ett år sen kom min fina prinsessa hem till mig för första gången. Jag kommer ihåg den dagen i detalj. Jag var helspänd hela dagen i skolan och kunde inte fokusera på någonting, haha. Så fort jag kommit hem var det raka vägen till stallet och de var redan där med henne i transporten. Hon var väldigt spänd och nyfiken på allting så vi släppte henne nästan på direkten med de tre andra stona hon skulle gå tillsammans med och det var kanske inte den bästa idén. Hagen var enorm och sen gick det knappt att få tag på henne på kvällen...
 
Vi har hunnit med sjukt mycket på det här året. Vi har haft en hel hög med problem som vi övervunnit, vi har tränat både dressyr och hoppning, vi har tricktränat, myst och bara skrittat ut i skogen barbacka och en hel hög andra saker. Det har inte varit lätt och mer än en gång har jag frågat mig själv varför jag var dum nog att köpa en trotsig unghäst, men jag har aldrig ångrat mig och ju längre tid som gått desto närmare varandra har vi kommit. Idag skulle jag aldrig, aldrig vilja skiljas från henne. Hon är min stjärna och vi hör ihop, så enkelt är det.
 
Jag skulle gärna vilja skryta om hur mycket hon har utvecklats och hur hon nuförtiden aldrig bråkar eller trotsar, men det är inte sant. Hon är bara fem år och hon har fortfarande både bra och dåliga dagar. Vissa dagar kan hon vara nästan som hon var för ett år sen och hålla på och trotsa och resa sig när jag rider medans andra dagar är hon nästan lika fin att rida och hantera som Charm, min gamla häst. Det gäller bara att ha tålamod på de dåliga dagarna och njuta av de bra. Den största skillnaden mellan nu och ett år sen är att jag vet bättre hur jag ska hantera henne när hon är lite bråkig och vet hur jag ska få det att släppa. Sen har hon också fått större förtroende och respekt för mig även om vi har en bit kvar.
 
Det är helt ofattbart hur snabbt ett år har gått och jag hoppas verkligen att vi får många fler tillsammans! Jag älskar dig Ezmeralda!
 
 
Några bilder från Ezmeraldas första dag hos oss. Känner ni igen henne? Det gör knappt jag...

Godmorgon!

2013-09-14 | 08:47:09 | Allmänt | 0 Kommentarer
Idag är ingen vanlig dag förstår ni, för idag är min och Ezmeraldas årsdag! Idag har jag stått som ägare på min bebis i ett helt år. Snacka om att tiden går fort! Men det har hänt en hel del också.
 
Visste ni att de två första gångerna jag red henne hemma slutade i först en rejäl fläskläpp och sen en hjärnskakning efter att ha flugit av med huvudet före rätt in i ett staket? Hon var så nervös på den tiden och kunde hoppa till för minsta lilla sak. Det har hänt en hel del sen dess kan man säga och nuförtiden är hon mycket tryggare både i sig själv och med mig. Skönt!
 
Idag ska vi fira med en mysig uteritt hade jag tänkt. Vi ska prova en dressyrsadel som vi fått låna på samma gång och förhoppningsvis passar den. Att vara utan sadel är inte direkt någon hit... Tänkte att vi ska rida bort till våra favoritridvägar bort mot den andra sjön där vi inte har varit på ett bra tag. Sen kommer jag också behöva göra klart det sista i stallet eftersom vi ska ta in dem imorgon. Jag jobbar ju på travbanan på dagen imorgon så det sista kommer behövas göras klart idag.
 
 
 
Jättedålig kvalitet, jag vet, men det här är första bilden jag har på mig och Ezmeralda efter att hon kom hit.

Skrittjobb på åkern

2013-09-12 | 22:18:27 | Allmänt | 0 Kommentarer
Idag var tanken att jag skulle skrittjobba Ezmeralda och få känt igenom henne ordentligt. Hon var väääldigt pigg kan man säga och också väldigt spänd till en början. 

Jobbade med att försöka få loss hennes stelhet och få igång på de där bakbenen ordentligt med mycket halter, flyttande för skänkeln och böjda spår.  I det stora hela tyckte jag att hon skötte sig fint och lyssnade helt okej. Hon bråkade lite innan vi kommit igång riktigt och reste sig en gång, men det var ingen fara. 

Vi travade lite på slutet och där kändes hon väldigt sned. Avslappnad och fin, men att få henne helt rakställd gick inte så bra.  Men hon kändes trevlig att rida annars och bakbenen var lite mer aktiva så vi avslutade där och skrittade av ett varv på slingan. 

Veckoplanering

2013-09-09 | 17:55:00 | Ezmeralda | 1 Kommentarer
Måndag: Longering
 
Tisdag: Uteritt med mamma
 
Onsdag: Promenad
 
Torsdag: Skrittjobba på åkern
 
Fredag: Rida Gloi, Ezmeralda som handhäst
 
Lördag: Longering
 
Söndag: Installning, uteritt
 
 
 
 

Måndag

2013-09-09 | 16:50:00 | Allmänt | 0 Kommentarer
Igår var det en väldigt lång dag på jobbet och jag var grymt trött efteråt så Ezmeralda fick vila då. Mamma kom hem sent och orkade inte heller så vi ska rida tillsammans imorgon istället. Sen är det tänkt att hästarna ska tas in till helgen, det är lite som ska fixas tills dess, men jag är rätt säker på att jag kommer hinna få klart det. De har ju fått gå ute väldigt länge nu och det kommer bli mysigt att få in dem även om det blir mer jobb såklart.
 
Idag är tanken att prinsessan ska longeras, men det gör jag lite senare. Mamma har fått lånat en sadel så jag ska passa på att prova den när jag ändå håller på. Skulle verkligen vara toppen om den passade!
 
 
 
 

Aldrig igen

2013-09-06 | 21:10:04 | Ezmeralda | 4 Kommentarer
Idag bestämde jag mig för att skritta Ezmeralda en runda och tog med Gloi på släp för att han skulle slippa känna sig ensam i hagen. Kan säga att det gör jag aldrig igen. Annars är jag helt för att rida med handhäst om man har två och ändå bara ska skritta, men Gloi går så fruktansvärt långsamt. När man rider är han pigg och framåt, men från marken, eller Ezmeraldas rygg i det här fallet, så går det i snigelfart. Trodde seriöst att jag antingen skulle ramla av eller få armen avsliten...
 
Min prinsessa skötte sig däremot jättefint och krånglade inte alls trots att hon var väldigt spänd när jag plockade in dem från hagen. Hon känns fortfarande inte helt fräsch, men jag är rätt säker på att hon inte är halt utan att hon bara är väldigt stel. Det känns lite som att hon är låst både i bogen och i halsen och det går inte att ställa igenom henne helt åt höger på grund av detta. Funderar på att ta hit en massör och se om det blir bättre av det.
 
Har ni haft ute en massör hos era hästar någon gång? Varför/varför inte? Funkade det?
 
 
 

Fler bilder från igår

2013-09-06 | 10:20:03 | Foto | 0 Kommentarer
 

Mys i hagen

2013-09-05 | 21:02:40 | Ezmeralda | 0 Kommentarer
Kände mig lite bättre nu framåt kvällen så jag cyklade bort och passade på att bara sitta i hagen och titta på hästarna när de betade. Hade med mig min kamera och mina hörlurar så jag lyssnade på musik och knäppte lite bilder. Måste säga att det var supermysigt, absolut något jag tänker ta mig tid att göra igen. Ezmeralda var jättegosig och ville mer än gärna kela med mig än stund medans Gloi var lite mer motvillig precis som vanligt.
 
Måste bara passa på att påpåeka hur otroligt tjock min häst har blivit. En hel sommar med bra bete har definitivt satt sina spår på henne kan man säga... Nu har hon ju tappat massa muskler i ryggen av all vila så hon ser verkligen riktigt bukig ut. Men nu när både hon och jag är någorlunda friska så är det bara att köra på, det är dags för henne att bli biffig som sin pappa. Kanske inte riktigt mycket, men lite mer muskler skulle inte skada.
 
 
 
 

Sjuk...

2013-09-04 | 20:44:35 | Allmänt | 2 Kommentarer
Har lyckats dra på mig en rejäl förkylning med feber, hosta, outhärdlig huvudvärk och allt det där som hör till, så det senaste dygnet har spenderats i soffan för min del. Pappa har kollat till hästarna och de verkar må bra, skulle helst ta hand om dem själv, men orkar helt enkelt inte. Tur att man har såna underbara föräldrar helt enkelt! Men sjukt trist att bli sjuk just nu när jag precis börjat sätta igång Ezmeralda och det händer mycket i skolan. Fast det är väl sånt man inte riktigt kan styra över antar jag...
 
Nu tänkte jag ta och vila lite mer så hörs vi när jag känner mig lite piggare.
 
 
 
 
 

Saker jag skulle vilja testa med Ezmeralda

2013-09-02 | 18:27:08 | Ezmeralda | 3 Kommentarer
Inom hästvärlden finns det så mycket roliga saker att testa. Jag har innan skrivit några inlägg om hur viktigt jag tycker det är att man varierar hästen och sig själv och testar på nya saker, både för att det är roligt med nya saker och för att förbättra sin relation med hästen. Nu tänkte jag dela med mig av några saker jag verkligen skulle vilja göra med min häst. Kanske inte inom den närmaste framtiden på alla, men någon gång.
 
  • Distansritt – Det verkar som en så trevlig och tolerant sport där man faktiskt sätter hästens bästa i första hand. Har varit lite nyfiken på detta det senaste taget och bara fått positiva intryck hittills.
 
  • Att rida en riktig långritt, och då menar jag att rida riktigt långt. Kanske vara ute en vecka eller något liknande, i alla fall med flera övernattningar. Det finns ju en bra ridled i Halland, så det här borde inte vara helt omöjligt att genomföra.
 
  • Köra släde – Det här räknar jag med att det inte kommer hända på de närmaste åren i alla fall. Visserligen har jag planer på att påbörja nån slags inkörning av Ezmeralda, men det ligger inte högst upp på min lista just nu. Men det skulle verkligen vara något speciellt att få testa på och grymt mysigt också!
 
  • Ta ett föl på Ezmeralda – Inget jag vill göra i nuläget, men hon är ung så vi har gott om tid på oss. En dag när hon är lite äldre och jag har tagit mig igenom skolan och förhoppningsvis har gott om tid att lägga ner. För mig skulle det vara en väldigt stor grej att ta ett föl och jag skulle verkligen inte vilja att det skulle vara något halvhjärtat beslut utan att jag verkligen kan ge det en bra uppväxt och grundutbildning.
 
 
Det här är nog de saker jag kan komma på i nuläget, men jag kan lova att det finns massa mer som jag bara inte kan komma på just nu. Hur är det för er? Har ni några såna här grejer ni verkligen vill testa?
 
 
 
 
 
 

Måndag

2013-09-02 | 07:38:34 | Allmänt | 0 Kommentarer
Helgen gick såklart lika fort som vanligt och nu är det bara att bita ihop och ta tag i en ny vecka. Härligt eller vad... Den här veckan ska Ezmeralda fortsätta att skrittas varvat med longering och promenader för att börja komma upp lite i kondition igen och så att jag samtidigt har möjlighet att se om det nu skulle vara något fel på henne.
 
Jag vet att bloggningen just nu är lite sådär halvkass, men jag försöker helt enkelt samla kraft till att hålla uppdateringen bättre och intressantare. Så länge så får det vara såhär, men det är bara tillfälligt kan jag garantera!
 
Idag ska jag bara ta en lugn promenad med båda hästarna utan några större krav. Ezmeralda longerades igår och var nästan mer på två ben än fyra, haha söten. Hon var verkligen jätteglad och sprang på som bara den och det var superhärligt att bara se på henne. Men trött var hon efteråt kan man säga så vi tar det lugnt idag.
 
 
 

Mellanlandar hemma

2013-09-01 | 12:58:46 | Ezmeralda | 8 Kommentarer
Har hunnit med en hel del idag än så länge. Jobbat sammanlagt 4 timmar och är nu hemma på min andra rast. Ska inte tillbaks förrän halv 4 och ta eftermiddagsfodringen och insläppet så jag har lite tid att bara ta det lugnt nu, skriva lite inlägg och svara på kommentarer.
 
Igår när jag red Ezmeralda kändes hon inte alls lika fräsch som hon gjorde i torsdags. Det var inte så att man kunde känna någon hälta eller så, men hon var heller inte helt som hon brukar. Jag sprang lite fram och tillbaka med henne på marken utan att se något alls så antagligen är hon bara stel och behöver komma igång lite bättre. Hon är ju väldigt pigg och framåt så det är nog ingen fara.