Stallmorgon!

2014-04-05 | 12:50:51 | Ezmeralda | 2 Kommentarer
På morgonen och förmiddagen idag blev det verkligen mycket tid spenderad i stallet och det kändes verkligen superhärligt. Passade på att göra såna saker man aldrig riktigt har tid för i vardagen även fast man gärna vill ha det gjort.
 
Började med att borsta igenom Ezmeralda riktigt noga både med ryktsten och vanlig borste för att verkligen få av en del av den där pälsen. Hon tyckte det var supermysigt och stod och sov hela tiden. Kände igenom ryggen på henne också och det verkar bättre! Sen fick hon på sig ett täcke, för en gångs skull, eftersom det ska regna idag och gå ut i hagen. Passade på att låta henne öva på att vara själv i hagen lite eftersom det var hästar i hagen brevid och för att jag skulle få ägna lite tid åt lillhästen.
 
Gloi hade ännu mer päls att bli av med och det såg ut som att halva hästen låg på stallgången när vi var klara, haha. Hans knä kändes mycket bättre och när vi, efter kanske en halvtimmes rykande av päls och damm, gav oss ut till hagen taktade han som bara den och verkade som den gamla Gloi igen. Skönt! När jag släppte honom i hagen galopperade han tillochmed så jag tror att vi kan konstatera att han är så gott som frisk igen. Han får äta sin medicin och vila de 10 dagarna veterinären sa och sen kan vi nog börja sätta igång honom lite försiktigt. Känns jättehärligt!
 
Efter att hästarna fått gå ut och fått mat och vatten i hagen var det stallets tur att få sig en ordentlig genomgång. Mockade ur båda boxarna och hörummet helt, dammade alla plana ytor, städade undan allt som låg framme, städade sadelkammaren som såg ut som ett bombnedslag och krattade stallplanen. Det enda som är kvar nu är att hagen ska mockas, allt läder ska smörjas och en del schabrak och täcken ska hem och tvättas. Skönt att ha det gjort i alla fall även om det var jobbigt.
 
 
 
Ungefär såhär pigg och glad känner jag mig idag, haha! Bild från förra våren
 

Kommentarer
» Anita

Charmig bild :)

2014-04-05 | 21:37:45
URL: http://siliiins.blogg.se
» Camilla Danielsson

Söt bild... Skönt att vara i stallet på morgonen oftast så lugnt och skönt, saknar att ha hand om min själv.

SV: ja det är jätte jobbigt med täckena denna årstid

2014-04-07 | 09:54:10
URL: http://bbqridtravare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback