Dagens funktionärande

2015-01-31 | 19:47:17 | Ezmeralda | 3 Kommentarer
Idag har varit första dagen av helgens dressyrtävlingar här på Flyinge och jag har varit med och varit funktionär i två klasser, Msv B och Msv A. Mitt jobb som knappare innebar att jag med en iPad hela tiden tryckte in poängen så att vi kunde ha en live-uppdatering på equipe. Det var verkligen jättelärorikt och roligt och man lär sig en massa av att höra domarens synpunkter och vad hon tittade mest på när hon dömde. Sammanlagt blev det fem och en halv timme i ridhuset ungefär och efter det var man rätt kall och stel kan jag lova...! Men en väldigt rolig och lärorik dag ändå!

Ezmeralda fick sig en promenad även idag, lite längre än den igår bara, och det känns som att svullnaden gått ner riktigt bra. Fortfarande lite tjockare, men knappt märkbart och hon ömmar inte så imorgon blir det ut och skritta henne uppsuttet igen. Lär vara en rejält pigg häst efter alla dagar hon vilat nu...

Bild från när vi byggde i Crafoord igår :)

Fortfarande svullet bakben...

2015-01-30 | 07:43:19 | Ezmeralda | 1 Kommentarer
Cyklade förbi stallet på väg till bussen nu på morgonen för att kolla till Z och ta av nattbandaget. Benet var fortfarande svullet, möjligtvis lite mindre, men ingen egentlig skillnad tråkigt nog :( Vi spolade benet en stund innan vi var tvungna att sticka för att inte missa bussen, men vet inte hur mycket det hjälpte...

Det får bli lite mer spolning, liniment och bandage ikväll plus en långpromenad så att hon får röra på sig. Mycket mer än så kan jag inte göra och om det inte blivit bättre om ett par dagar får jag ta och boka en tid på kliniken på Flyinge. 

Annars idag blir det, efter skolan, att bygga dressyrbanor inför helgens tävlingar med pizza efteråt som betalning. Ska bli mysigt!

Ha en bra fredag allihop!

Gammal bild på mig o Zessis


Flyinge-torsdag!

2015-01-29 | 23:41:35 | Ezmeralda | 1 Kommentarer
Väldigt härligt att slippa gå upp tidigt och dra sig till Lund och Polhem idag, istället kunde man sova till kvart över sju, äta frukost i lugn och ro och sedan cykla bort till körstallet. Mysig start på dagen!

Jag och Emelie körde Bonneville idag eftersom Regatto, som vi egentligen skulle ha, inte fick vara med. Bonneville är enormt stor, jättepigg, men jättesnäll och han skötte sig verkligen superfint. Vi fortsatte öva med volter, konor och hörnpasseringar och det kanske är lätt när man rider, men med vagn är det lite knepigare kan jag lova...! Gick i alla fall riktigt bra idag och Bonneville blev väldigt avslappnad och fin i formen vilket var roligt.
 
Var varken någon praktisk lektion eller hippologilektion idag eftersom vi hade redovisningar på en stalluppgift som sträckte sig över hela dagen. Vår blev klar vid två så vi drog en sväng till Dalby för att helghandla och gå till Granngården. Att sedan ta sig hem på bussen med både helgmat, fodertillskott till z o en 20 kg fodersäck var inte det lättaste, men det gick i alla fall. Tur att man har underbara vänner som hjälpte till :)
 
Annars så har jag varit och pysslat lite med Z, som var ännu lite mer svullen i sitt bakben tråkigt nog. Har skött om det och bandagerat över natten, så det blir en sväng till stallet imorgon innan skolan för att kolla till henne och ta av det. Stackars lillan var jätteöm i sitt ben när vi höll på med det, man fick knappt röra. Dock haltar hon inte och verkar rätt frisk i övrigt så tror att det kommer att gå över.
 
Det blev även ett styrketräningspass i Lilla ridhuset nu på kvällen. 11 stationer med 40 sekunder på varje i en halvtimme, sen var vi rätt trötta kan man säga. Men känns väldigt skönt i efterhand och kommer ju att löna sig i framtiden liksom :)
 
Ha det gött hörni!
 
Jag, Bonneville och Emelie
 
 

Första träningen med måndagsgruppen

2015-01-26 | 23:34:51 | Ezmeralda | 2 Kommentarer
Idag var jag och Ezmeralda med och red i måndagsgruppen för Linda för första gången vilket såklart var väldigt spännande. Z har ju aldrig tränat i så stora grupper innan så det var jag lite nyfiken på hur det skulle gå, men hon tgrivdes jättebra med det och kändes superfin. Tror hon gillade att hänga med en hel grupp hästar som alla gjorde i princip samma sak och i samma varv till skillnad mot det vanliga virrvarret av hästar som brukar vara i ridhuset. 7 stycken var vi sammanlagt i Wallenberg, jag den enda med egen häst, alla andra rider skolhästar.
 
Eftersom det var första gången var det mest basic, lite övningar i alla gångarter och sen fick vi en och en rida en del från LA:4 programmet och få lite tips på den. Ezmeralda kändes superfin och höll en jättebra form genom hela passet samtidigt som hon bjöd framåt mjukt och avslappnat och var väldigt lösgjord i båda varven. Sammanlagt ett toppenpass och jag är väldigt taggad på kommande måndagar! Linda är superduktig både på hästar och som ridlärare. Hon kunde på en gång peka ut alla de små missar man gjorde och sen förklara hur man ska göra istället och varför.