Fin hest idag

2015-03-29 | 21:26:03 | Ezmeralda | 0 Kommentarer
Lilla prinsessan var verkligen superduktig idag, finns inte ord för att beskriva hur mycket jag tycker om den hästen, hon är verkligen min drömhäst på alla sätt.
 
Vi gjorde ett försök till att dressyra barbacka i paddocken vilket gick helt okej, hon var mjuk och fin och trampade på bra i formen, inget att klaga på där inte. Men det var lite svårt att göra något vettigt när vi hade så lite plats, det var massa grejer framlagda plus massa vattenpölar i paddocken så rätt trångt. Vi övade lite byten över bom vilket gick rätt bra faktiskt. Hon har fattat grejen nu så även om vi inte lyckas byta över bommen alla gånger så försöker hon byta efteråt vilket är jättebra! Ska hon vara hopphäst får hon ju gärna kunna byta galopp i svängarna.
 
Det stod även ett litet hinder på kanske 80 cm uppställt, men inte med en vanlig bom utan en som var kanske 1,5 m bara, alltså jättesmalt. Vi försökte oss ändå på att skutta över det och det gick jättebra trots bristen på sadel. Hon blev så jäkla taggad lilla Z och satsade som bara den. Satt där med ett stort leende på läpparna, det är så roligt när man känner att hon verkligen tycker att det är kul med ridningen.
 
 
 

Hemma!

2015-03-29 | 17:29:18 | Allmänt | 0 Kommentarer
Det har hänt mycket i veckan kan jag berätta; tränat två gånger för Linda, varit funktionär på Baltic cup, hjälpt till med Nisse igen, vanliga saker som pluggat och gymmat och sen även tagit med mig Ezmeralda och rullat hem till Fotskäl med ett stopp hos sadelprovaren hos Horsefarm på vägen. 
 
Nu är i alla fall jag och Ezmeralda hemma vilket känns lite konstigt ärligt talat, det är en sån omställning varje gång man åker tillbaka hit från Flyinge, men rätt mysigt ändå. Zessan verkar jättenöjd hittills, hon trivs verkligen här och det är skönt. Trots att hon nu står själv inne på natten i vår vanliga stalldel där hon och Gloi stod tillsammans innan, har hon inte gått runt i boxen knappt alls och var väldigt lugn när jag kom till stallet imorse. Skönt! Sen har hon självklart sällskap ute hela dagarna av stallägarens hästar.
 
Just nu är jag faktiskt på väg bort till stallet, jag och Z ska dra oss bort till paddocken en sväng tänkte jag och dressyra lite barbacka. Vår sadel ligger hos horsefarm fortfarande så det får bli en barbackavecka. Inte fel det heller! Med tanke på att man inte får rida barbacka på Flyinge så ska det bli jättekul att dressyra lite barbacka, det har vi inte gjort på lääänge.
 
 

Allt flyter på

2015-03-22 | 08:54:08 | Allmänt | 0 Kommentarer
Hallihallå allesammans. Det har varit mycket skola och stall nu igen så bloggen har hamnat lite i skuggan, men nu tänkte jag slänga in ett inlägg i alla fall.
 
Livet rullar på med stall, skola och allt runtomkring. Igår hade vi årets första grillkväll några stycken på elvhemmet ute under stjärnorna vilket var supermysigt och sen blev det filmkväll efteråt.
 
Ezmeralda är super just nu, på träningen i torsdags tränade vi galoppskänkelvikningar och LA:4 programmet och hon skötte sig verkligen super, det är nästan roligare att jobba med henne för varje dag som går så det är verkligen superkul att rida just nu.
 
Nästa helg börjar vårt påsklov så då ska jag och Ezmeralda faktiskt ta och rulla hem till Fotskäl över lovet vilket ska bli rätt mysigt faktiskt. Dock har alla hemma lov veckan efter så det finns inte jättemycket folk att umgås med, men desto mer kvalitetstid att spendera med min lilla häst och det är ju inte heller fel!
 
Hoppas att ni har det bra allihop så hörs vi snart!
 
 
 

Underbar dag i solen!

2015-03-12 | 21:27:30 | Ezmeralda | 1 Kommentarer
Den här dagen har verkligen varit helt underbar! 
 
Flyingedagen bjöd på utekörning med fina Nottingham i det mysiga vädret, fritt val vad man ville träna på på stallövningen (saker som knoppning, lindning, häst vid hand osv.) och en uppgift kring exteriörbedömningen på direktkvalade hingstar på hippologin. Det var en bra kombination av grejer och hela skoldagen flöt på snabbt.
 
Efteråt drog jag till stallet för att ta med Ezmeralda ut och galoppera i solskenet. Hon var lite tittig och spänd till en början, speciellt när vi skulle förbi de läskiga fiskarna, med sina viftande fiskespön, vid ån, men slappnade av efter ett tag och var sådär riktigt mjuk och fin. Vi galopperade runt lite på terrängbanan, i parken och på galoppbanan och alltihop var bara superhärligt. Både jag och hästen var på bra humör och Flyinge leverade med både väder och underlag så det var en perfekt uteritt helt enkelt.
 
Har även hunnit plugga, äta middag i restaurangen och träna nu på kvällen och klockan är typ ingenting så det känns väldigt skönt. För en gångs skull en kväll man kan lägga på att ta det lugnt och att gå och lägga sig tidigt. Ska ta varas på!
 
Två vyer från terrängbanan idag

Flyinge-torsdag!

2015-03-12 | 07:18:45 | Ezmeralda | 2 Kommentarer
Godmorgon hörni! Dålig uppdatering just nu, jag vet, men har varit sjukt mycket i skolan och även så fint väder att all ledig tid spenderats i stallet.
 
Z har varit helt klockren, speciellt igår när vi dressyrade. Eftersom det är bruksprov här nere nu så var det jättefullt i det enda ridhus som finns tillgängligt, men hon var jättebra ändå. Vi övade mest fattningar från skritt eftersom det gick rätt dåligt med det när vi red för Carmen med måndagsgruppen. I början tog hon inte alls hjälperna, men sen blev hon jättefin och riktigt, riktigt samlad i galoppen. Vi kunde tillochmed göra någonslags början till en galoppiruett där hon faktiskt hade rätt fotföflyttning och allt. Sen är hon inte alls tillräckligt stark för att göra såpass svåra grejer än även om hon är så ambitiös att hon gärna vill, men det var roligt att testa.
 
Idag har vi fått ännu en dag med härligt väder verkar det som, solen strålar utanför fönstret och himlen är klarblå. De senaste dagarna har vi haft riktigt vårväder där man stundvis kunnat gå i bara t-shirt, superhärligt! Dagen ska idag spenderas på Flyinge med körning första lektionen och sedan uppgifter kring bruksprovet på alla teoretiska lektioner. Har inte hunnit kolla jättemycket hittills i veckan så ska bli roligt att få flera timmar till att kolla på de fina hingstarna.
 
Ezmeralda ska ridas ut direkt efter skolan så att vi hinner ut i det fina vädret och sen ska det bli plugg och träning ikväll. 
 
Ha en bra dag i solskenet hörni!
 

Onsdag!

2015-03-04 | 09:26:42 | Allmänt | 0 Kommentarer
Hallihallå allihop!
 
Igår var det väldigt fullt upp så hann inte slänga upp nåt inlägg, var borta i Nisses stall och hjälpte till, var hos Z och pluggade för kemiprovet idag.
 
Idag blir det i alla fall träning ikväll vilket jag ser fram emot! På grund av halta hästar, grönt kort-kurs och sånt så var det ingen som kunde träna med mig, alltså blir det bara jag och Ezmeralda. Säkert jättenyttigt även om det svider lite i plånboken... Jag är i alla fall jättetaggad, speciellt eftersom det blir sista gången jag rider Z denna veckan eftersom jag ska åka hem imorgon. I måndags pratade vi lite om LA:4:an så jag tror att det är den vi ska jobba med idag.
 
Imorgon ska jag då alltså ta tåget och rulla mot Göteborg för att spendera helgen hemma i Fotskäl. Ska till tandläkaren nämligen och då var det lika bra att vara hemma hela helgen och passa på att träffa lite kompisar och familjen. Sen ska jag även gå handledarkursen så att jag (ett år försent...) äntligen kan börja övningsköra!
 
Bästa Sofia ska pyssla med Z i helgen så hon kommer att ha det jättebra, det är jag helt säker på.
 
Ha en bra dag hörni!
 
 
 

Hopptränat

2015-03-02 | 23:25:42 | Ezmeralda | 1 Kommentarer
Idag var det dags för hoppning med måndagsgruppen vilket både jag och Z såklart var supertaggade på. Vi red i två grupper denna veckan så vi var bara tre stycken i den gruppen jag red i vilket var väldigt skönt.
 
Ezmeralda kändes välidgt trevlig idag, hon gick att få fram och ta tillbaka, gick i en fin form och hoppade vad jag styrde på utan några större problem så det var jätteroligt! Däremot blev hon lätt väldigt vinglig, men det är lätt att det blir så och vi jobbar ju välidgt mycket med att stärka henne för att få henne mer stabil  så det kommer ju att bli bättre allt eftersom. Vi gjorde i alla fall en liten caprillibana med väldigt mycket fokus på lydnad och inte jättemånga språng. Ezmeralda skötte sig i alla fall super och det var väldigt roligt.
 
Annars så har jag pluggat en del, varit ute och sprungit 6.5 km och varit med Vickans häst hos veterinären. Rätt så produktiv dag idag med faktiskt! :)
 
 
I somras

Pluggsöndag

2015-03-01 | 23:01:56 | Allmänt | 0 Kommentarer
Idag har varit en dag i kemins tecken, tror jag sammanlagt pluggat kemi i 7 timmar...! Kanske inte det man helst lagt en söndag på, men väldigt nödvändigt i alla fall och det känns skönt att för en gångs skull inte behöva sitta kvällen innan provet och råplugga utan att faktiskt ha koll på allt redan nu.
 
Även om nästan hela dagen ägnats åt kemi har jag såklart hunnit lite annat med. Pannkakssöndag med de bästa, styrketräning i lilla nu på kvällen och så har jag varit hos Ezmeralda såklart. Lilla Z fick bara ut och springa runt terrängbanan ett par varv i regnet då hon verkligen var super när vi dressyrade igår. Första gången vi övade delar från LA:4-programmet som vi har i läxa och hon gjorde allting galant. Mycket att finslipa såklart, men i grund och botten så kan hon det. Roligt! Idag var hon däremot väldigt spänd och springig så det var inte den roligaste uteritten även om hon var rätt trevlig på slutet. men alltid mysigt att umgås med sin lilla häst i alla fall. Fick även putsat allt läder vilket inte heller är så dumt.
 
Hoppas ni haft en schysst söndag hörni!
 
 
Saknar!!!