Testa på nya saker!

2013-08-12 | 12:00:00 | Åsiktsinlägg | 1 Kommentarer
Jag tycker att vi hästmänniskor har väldigt lätt att bli fastlåsta när det gäller vad vi gör med våra fyrbenta vänner, speciellt de inom bloggvärlden. Det ska vara hoppning eller dressyr, även om det finns undantag som gör både och. Men de andra grenarna inom ridsporten är det väldigt tyst om, lite som att vi inte vågar testa något nytt. Det kanske sitter kvar lite från ridskoletiden när man i princip inte vet om att några andra grenar existerar och absolut inte har haft chansen att testa på någon av dem. Tänk vad häftigt med en ridskola som skulle låta eleverna testa på tillexempel westernridning en lektion eller varför inte working equitation?
 
Jag tycker att speciellt vi som har egen häst faktiskt borde testa på lite nya saker, inte bara för vår egen skull utan även för hästens. Lite variation är aldrig fel och vem vet, du kanske hittar något både du och hästen verkligen fastnar för! Det är ju svårt att veta vad man tycker om något innan man har provat. Själv så vill jag testa så mycket som möjligt med Ezmeralda, jag klassar inte oss som ett dressyrekipage eller ett hoppekipage, vi har inte specialiserat oss på någon gren. Det kanske vi gör en dag, men innan det vill jag testa så mycket som möjligt för att få reda på vad både hon och jag trivs bäst med. Än så länge har jag tänkt lite på att prova på att starta distansritt och att kanske köra in henne, men det är hittills bara ideér.
 
Det behöver inte vara något stort, men ta möjligheten att testa något nytt. Kanske börja trickträna lite smått eller tömkör din häst. I slutändan blir det ändå win-win för du lär känna din häst bättre och kan få en bättre relation med den på köpet, även om just det ni testade kanske inte passade er.
 
 
 

Kommentarer
» Alex

Håller med dig ! Om itne annat så för hästens skull borde man göra något nytt ibland. Min medryttarhäst tex är helt annorlunda när hon får göra nåt annat än att lunkka på planen. Då trivs hon, annars gör hon vad hon måste utan minsta energi, så även fast det kanske inte alltid är vad man ha täkt sig så borde man för hästens skull variera, låta den ha roligt och inte vara en egoist....

2013-08-31 | 19:04:47
URL: http://whoiamgoingtobe.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback