Jobba hästen varierat

2013-03-07 | 16:15:27 | Åsiktsinlägg | 6 Kommentarer
Jag tycker att det är jätteviktigt att hästen får varierande träning där olika muskelgrupper utsätts. Det är lätt att bli alldeles för fastlåst vid ridningen och bara låta hästen stå de dagarna man inte hinner rida. Ta vara på hästens vilodagar! Att jobba hästen från marken är både omväxlande och kul. Det finns så många olika sätt också. Alla kan hitta något som passar för just den och hästen.
 
Till exempel kan man longera, tömköra, köra med vagn, träna NH, trickträna, träna agility och mycket mer. Varför inte ta med hästen ut och cykla? Det gjorde jag med Charm, min förra häst, och båda två tyckte att det var jättekul. Eller kanske ta med hästen ut på löprundan? Du får både sällskap och lite draghjälp.
 
Med Ezmeralda tricktränar jag lite, longerar varje vecka, tränar NH ibland och promenerar endel. Vi planerar dessutom att börja med tömkörning för att tids nog köra in henne. Jag tror att hästarna uppskattar detta också. Det är alltid roligare med variation.
 
Även när man rider är det viktigt att variera sig. Rid inte dressyr varje dag, lägg in en uteritt eller hoppträning emellan. Det är lätt att hästarna blir uttråkade om man harvar runt på ridbanan/ridhuset för ofta. Mycket av dressyrarbetet går faktiskt att göra i skogen och där får man dessutom framåtbjudningen gratis!
 
Vad jag vill säga med detta är: ta vara på era hästar och gör deras arbete så roligt som möjligt. Vi alla vill väl ha en så positiv och arbetsvillig häst som möjligt.
 
 
Longering & Trickträning. Kassa bilder, jag vet, men hittade inga bättre.

Kommentarer
» Tuuli Elmgren

Sv; Ja! Har du också det soligt?

Svar: Rätt så faktiskt :)
hopelessdreaming.blogg.se

2013-03-07 | 16:19:36
URL: http://tuulielmgren.blogg.se/
» marina

sv. Det var de. :)

2013-03-07 | 16:31:06
URL: http://marinapalme.blogg.se
» JONNA - ponnyvalack

Ellerhur, det är superviktigt med variering och framförallt kul också! Arkus går olika pass, ibland dressyr med fokusering på formen, ibland skritt-turer, ibland rejsar vi i skogen. Jag brukar tömköra honom också, gå promenader och idag körde vi för första gången med vagn! :D

Svar: Vad roligt! Har du något tips om hur man gör när man börjar köra in dem?
hopelessdreaming.blogg.se

2013-03-07 | 17:06:27
URL: http://ponnyvalack.blogg.se
» Maja - ryttarinnornas

Vilken söt häst du har! :D

Svar: Tack! Du med :)
hopelessdreaming.blogg.se

2013-03-07 | 18:13:09
URL: http://ryttarinnornas.blogg.se
» Hanna

Sv: Tack! :) Grimman köpte jag faktiskt på Hööks.

2013-03-07 | 19:56:00
URL: http://munsboroponny.blogg.se
» Natalie Salazar

va kul :D

2013-03-07 | 20:51:57
URL: http://natalies.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback