Träna regelbundet

2013-05-17 | 12:48:00 | Åsiktsinlägg | 9 Kommentarer
För att kunna komma framåt i sin ridning tycker jag verkligen att det krävs att man tränar regelbundet för en duktig tränare. Även för att hästen ska utvecklas åt rätt håll. Visst, du kanske är jätteduktig, men alla har små ovanor och saker de kan förbättra. Det är inte säkert att du ser de sakerna själv, men en duktig tränare däremot gör det. Alla toppryttare har också någon de tränar för emellanåt.
 
En del tränar bara någon gång ibland och det tycker jag också är synd. Går det för lång tid mellan gångerna så är det lätt att man tappar det man lärt sig och behöver träna på. I vintras hade vi svårt att komma i väg och träna med Ezmeralda regelbundet och det märktes väldigt mycket eftersom vi i princip inte fick några resultat i ridningen. Nu när vi tränat oftare under våren kan man verkligen känna skillnader på både henne och mig. Jag vet bättre hur jag ska rida henne och hon börjar få lättare för att gå i form och trampa under sig.
 
Sen lär man sig så otroligt mycket mer när man tränar privat också. Jag har lärt mig mer under det här halvåret med Ezmeralda än vad jag gjort på alla de åren jag både gick på ridskola och hade Charm känns det som. Jag tror att det är bra att man även som ridskoleryttare tar någon privatlektion ibland då det ger så mycket mer när man får ridlärarens fulla uppmärksamhet än om man rider i grupp.
 
Vi försöker att komma i väg med Ezmeralda och träna ungefär varannan vecka och det känns rätt så lagom. Då får vi tid att tänka igenom och träna på det som var mindre bra mellan träningarna utan att det blir alltför mycket dressyr. Jag vill ju hålla ridningen varierande och rolig för oss båda två.
 
Vi tränar oftast för Maria, som även ridit in Ezmeralda när hon var unghäst, men vi har också ridit för Tessan några gånger och nu har vi ju några träningar inbokade i Fjärås också. Att träna för olika tränare tycker jag ockå är bra då man får flera olika tips om hur man kan rida hästen på ett bra sätt.
 
 
Dålig ridhusbild från en Maria-träning

Kommentarer
» Noomie Sundell

Tack! :D
Åh, vad fin din polla är! Är såååå svag för gråskimlar ^^,

2013-05-17 | 13:02:50
URL: http://lexx.blogg.se
» Sofie

Haft en bra dag ?:)

2013-05-17 | 18:03:07
URL: http://soofielundberg.blogg.se
» Ellinor

SV: Verkligen underbart med detta väder ja! :D

2013-05-17 | 18:38:57
URL: http://ellinorsollander.blogg.se/
» Emelie

Gud så bra skrivet :D

2013-05-17 | 19:01:21
URL: http://allroundekipagen.blogg.se
» Emelie

Gud så bra skrivet :D

2013-05-17 | 19:01:29
URL: http://allroundekipagen.blogg.se
» Henny Vinlöf - blogg om tävlingshästar på olika nivåer!

SV: haha ja det verkar som om han tycker det i alla fall ;)

Håller helt och hållet med dig. Regelbunden träning är rätt väg för framgång =)

2013-05-17 | 19:22:08
URL: http://hennyvinlof.blogg.se
» Ponnydressyr - Sara

Sv: Haha visst är han? :)

2013-05-17 | 19:47:50
URL: http://ponnydressyr.se
» Elsa

Sv: Vanliga terränghinder som små stockar och lådor brukar inte vara några problem, för hästen är det naturligare och t.o.m ofta roligare att hoppa sådana naturhinder än banhoppningshinder. Gravar och nerhopp brukar unghästar dock tycka är lite läskiga, men då är det bra att ha en erfaren häst som går/hoppar hindret före så rider man precis efter med den osäkra hästen så att den ser att det inte är något farligt.

Men annars lite tips på hur man hoppar terränghinder. Det viktiga är att hitta ett bra flyt, inte hålla på och mixtra med tempot osv. speciellt inte i början när hindren är låga. Då bara låter man hästen gå på och hitta sin egen rytm och fart. En ganska bra bit innan hindret kan man göra en liten upptagning/halvhalt, bara för att kolla så att hästen är med på noterna. Men efter den upptagningen låter man i princip hästen vara och sköta det själv.

Lycka till! Det är verkligen superroligt att rida terräng! :)

2013-05-17 | 21:28:11
URL: http://eventingbyelsa.blogg.se
» Julia - TeamPonnys

Gud vad fina ni är tillsammans ♥
Kolla gärna in min och Lina Ericson Stahlins nya hästblogg, Vore jättetacksam!
Kram :)

2013-05-17 | 22:21:41
URL: http://teamponnys.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback