Sällskap i hagen

2013-05-08 | 11:10:00 | Åsiktsinlägg | 3 Kommentarer
Jag tycker att det borde vara en självklarhet för alla hästar att få gå i en hage med andra hästar dagligen. Hästar är flockdjur och mår inte bra psykiskt av att vara instängd ensam i en hage. De behöver tryggheten och närheten som bara andra hästar kan ge dem.
 
En häst som går ensam i hagen mår inte lika bra och kan troligen inte heller prestera lika bra som hästen som går med sin flock. Visst, många hästar är värda en hel del pengar och man kanske därför inte vill riskera något genom att släppa den med andra hästar. För det är en risk. Hästar leker våldsamt med bett och sparkar. Men då kanske man kan ha en shetlandsponny som sällskap istället eller  sätta på hästen massa skydd, så att den ändå får det umgänget med andra hästar den behöver. Eller så får den åtminstone gå i en hage precis brevid andra hästar så att de kan hälsa över staketet.
 
Vad tycker ni om detta? Varför/Varför inte ha sin häst med andra hästar?
 

Kommentarer
» Evelina Johansson

Sv: Tack för ditt svar :D Uppskattas!

Allt bra annars? :)

2013-05-08 | 13:49:58
URL: http://evelinajohansson.horseworld.se/
» Julia Axelsson

Tycker det är självklart att hästar ska gå i flock, Bra skrivet :)
Fråga gärna någoting i min frågestund! http://axelssonjulias.blogg.se/2013/may/f-r-a-g-e-s-t-u-n-d.html#comment

2013-05-09 | 10:31:58
URL: http://axelssonjulias.blogg.se
» Camilla

Jag fattar inte heller dte där, har haft en del dyrare hästar som tävlingsponnyn men dom har alltid gått i hagen med sina kompisar, jag har alltid ridigt ut i skog och terräng med dom..

När någon säger till mig att sin häst är för dyr för att kunna ha kompisar i hagen eller det är för stor risk att rida ut på en tävlingsponny på vintern för att det kan skada sig??? då blir jag bara sur!!

2013-05-10 | 09:46:21
URL: http://bbqridtravare.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback