Film från hoppträningen

2013-06-30 | 19:22:17 | Ezmeralda | 8 Kommentarer
Här kommer filmen från hoppträningen i torsdags. Mamma filmade bara några av sprången, men man ser rätt så bra vad det är som blir fel och så. Ta det här med en nypa salt, varken jag eller Ezmeralda är speciellt erfarna inom hoppning och vi har inte riktigt hunnit jobba ihop oss som ett team i hoppningen än. Som ni kan se så är hon både väldigt vinglig mellan hindren och vet inte riktigt var hon ska göra av benen, därav att hon hoppar stort på vissa hinder och knappt hoppar alls på andra. Jag behöver jobba på att rama in henne bättre med skänkeln så att hon blir stadigare.
 
Har ni några tips åt oss får ni gärna dela med er!
 
 

Visste ni detta om Ezmeralda?

2013-06-30 | 11:47:49 | Ezmeralda | 3 Kommentarer
  • Enligt veterinären kommer hon att bli helt vit inom några år
  • Hon tycker inte alls om hästgodis
  • Grisar är det läskigaste hon vet
  • Innan hon kom till mig hade hon aldrig blivit riden annat än i paddock och ridhus
  • Hon hoppade en gång över hagstaket på 1.20 för att hon blev lämnad själv i hagen...
 
 
 

Lasttränat

2013-06-28 | 12:52:24 | Ezmeralda | 6 Kommentarer
Eftersom jag helst vill undvika såna lastningar som den i Fjärås igår när man håller på i evigheter och hon bara krånglar så bestämde jag mig för att lastträna lite idag. Pappa körde fram transporten åt mig så att jag kunde hålla på bäst jag ville. Jag tog ur frambommen och öppnade fronturlastningen så att vi bara skulle kunna gå igenom transporten liksom. Det blir lite mer lockande för henne då tror jag.
 
Första gången vi skulle in ville hon inte alls utan började krångla som hon brukade. Backa, gå på sidan, försöka slita sig loss o.sv. Jag var väldigt noga med att ha henne rak framför rampen och korrigerade med spöt om hon försökte gå åt sidan. Sen testade jag att använda samma signaler som vi använder när vi tränar NH för att hon skulle känna igen sig och det funkade faktiskt rätt bra. Vi kunde gå in, backa ut och gå igenom och för varje gång gick det lite lättare. Sista gångerna gick hon nästan över mig för att komma in i transporten så fort jag ställde henne framför rampen.
 
Jag är jättenöjd och förhoppningsvis kan lastningen bli ännu lite lättare i framtiden med mer träning. Hon är ju inte rädd för transporten eller något utan hon har bara lärt sig att hon kan slippa ett tag om hon krånglar. Vi ska fortsätta att lasta några gånger varje dag ett tag så får vi väl se hur det blir.
 
 
 

Hoppträning

2013-06-27 | 23:12:47 | Ezmeralda | 0 Kommentarer
En grym hoppträning, en jobbig lastning och en bula i ansiktet senare är jag äntligen hemma och kan pusta ut efter en rätt lång utflykt till Fjärås.
 
Jag måste bara börja med att säga att min häst verkligen var sjukt duktig idag och förtjänar allt beröm hon kan få. Hon slappnade av väldigt fort och bärde upp sig själv jättefint i traven nästan från början. Visst, hon låg på rejält de första varven när vi började trava igång dem, men efter en liten stund fick jag henne att lyssna på min lättridning och då gick det bättre. När vi skulle galoppera däremot blev det en smärre katastrof. Vi har aldrig galopperat tillsammans med andra hästar annat än på uteritt förut och hon blev helt tokig. Studsade och hoppade åt alla möjliga håll och bara sprang. Hon lyckades slänga upp huvudet så mycket att hennes hals träffade mig rejält i hakan. Svinont gjorde det... Det var helt omöjligt att få en ordentlig fattning när hon var sån, men lite galopperande fick vi gjort i alla fall.
 
Sen hoppade vi först ett litet kryss, fortsatte med att hoppa ett enkelt rättuppstående när alla hoppat krysset och tillslut byggdes det ut till en liten oxer. Jag valde att travhoppa alla gångerna och det gick fint. Hon bjöd på hindrena och hoppade STORT.
 
I slutet satte vi ihop några hinder till en bana på 7 språng som vi faktiskt tog oss igenom. Vi vinglade lite, hon blev lite osäker några gånger, men vi kom runt! Min lilla bebis klarade att hoppa en hel bana på andra hoppträningen någonsin! Så sjukt stolt över henne är jag! Andra gången vi skulle hoppa banan var några hinder upphöjda från små kryss till rättuppstående och det gick helt okej, lite vingligt bara. På sista hindret var det som att all energi bara rann ur henne och vi fick med oss hindret med bakbenen. Det tyckte Ezmeralda var sjukt läskigt och blev livrädd. Vi hoppade hindret några gånger till så att hon skulle förstå att det inte var farligt och sen fick det räcka. Då var hon så trött att hon bara stod helt stilla med sänkt huvud och blåste mig i ansiktet.
 
Mamma filmade lite så ni kan vänta er att få se film imorgon när jag lyckats ladda in filmerna i datorn.
 
 
 

Vi blev jagade av en älg

2013-06-27 | 11:21:00 | Ezmeralda | 5 Kommentarer
Gårdagens ridtur blev en traumatisk upplevelse kan man säga. Vi travade lugnt och fint fram på en grusväg när Ezmeralda plötsligt tvärstannade. Hennes hjärta slog jättehårt och hon var på helspänn. Anledningen var en enorm älgtjur som stod på en åker väldigt nära vägen och oss. Vi väntade en stund på att den kanske skulle springa iväg, men eftersom den bara stod där och glodde så bestämde jag mig för att vi bara skulle ta oss förbi. Det gick bra och vi kunde fortsätta trava tills det var dags att vända hemåt igen. När vi kom förbi på samma ställe så stod älgen där igen, fast närmare denna gången. Ezmeralda blev jätterädd och började studsa och trava på stället. Jag ville också bara komma därifrån så jag lät henne trava på så att vi skulle komma förbi den. Men då följde den efter oss! Zessan blev ännu räddare och visste inte riktigt vart hon skulle ta vägen, stackarn. Så fort vi stannade så stannade den också, men om vi rörde oss ur fläcken kom den efter. Ju närmare den kom desto räddare blev både jag och hästen. Jag övervägde faktiskt att driva på henne och galoppera iväg så fort som möjligt, men det kändes lite farligt, speciellt om älgen skulle komma efter. Tillslut så var den verkligen jättenära och Ezmeralda fick panik och bara drog iväg med mig ut på en annan åker med en massa högt gräs. Hon darrade i hela kroppen och var verkligen sjukt rädd så jag hoppade av och försökte lugna henne. Det gick väl sådär... I alla fall så lyckades jag leda henne förbi älgen utan att den följde efter genom att skrika högt på den. Men jag kan säga att det var en väääldigt skakis ryttare och häst som promenerade hemåt sen. Det var en av de läskigaste sakerna jag varit med om!
 
När jag sen bundit upp Ezmeralda inne för att borsta lite och ta av benskydden och så såg jag plötsligt att hästen var på väg ut genom dörren när jag kom tillbaka efter att ha lämnat tränset. Det hjälpte inte direkt att ropa på henne så det var bara att springa efter så fort jag kunde och orkade. En väldig massa springande och en hink med mat senare var ordningen återställd och prinsessan kunde återförenas med sin islandsprins i hagen. Då var klockan närmare tolv på natten... Det konstiga var att hon inte hade slitit sönder varken grimskaftet eller grimman utan allt var helt så jag har fortfarande ingen aning om hur hon kom loss.
 
I övrigt så gick ridturen okej. Hon var jättestark på bettet och försökte dra iväg med mig mest hela tiden, men det blev lite bättre efter att jag jobbat en väldig massa med snabba övergångar. Det fick dessutom igång bakdelen rejält på henne och hon trampade på jättefint. Men mjuk i munnen kan jag inte säga att hon var...
 
 
 
 
 

Hoppträning på schemat idag

2013-06-27 | 09:45:14 | Allmänt | 3 Kommentarer
Idag taggar vi för hoppträningen ikväll. Förhoppningsvis har Ezmeralda glömt bort vår extremt traumatiska upplevelse igår. Inlägg kommer upp om det sen, men jag kan säga att det verkligen var hemskt! Vi ska försöka att ha eggbettet på hoppträningen, även om hon verkligen var stark och hård i munnen på det igår. Det kan ju bara vara en vanesak. Vi tar med det andra tränset med det gamla bettet och byter till det i värsta fall.
 
Kanske tar och rider ut en sväng på Gloi under dagen också. Jag blev lite sugen på att rida honom och det är inte direkt så att han redan har ett överskott på motion så det är nog bara bra för honom att få röra på sig lite.
 
Ha en fin dag allihop!
 
 
 
 

Vinn en hoppsadel!

2013-06-26 | 11:39:00 | Tävlingar | 0 Kommentarer
Ni har väl inte missat att Hippson just nu i samarbete med Rebels of Sweden har en tävling där de lottar ut en hoppsadel till värdet av hela 28 500 kr! Jag är självklart med och det borde ni vara också! Klicka här eller på bilden för att komma till tävlingen.
 
 
 
 

Gårdagens ridpass

2013-06-26 | 10:44:00 | Ezmeralda | 2 Kommentarer
Det började med att Gloi rymde när vi skulle plocka in hästarna från hagen och det tog ett bra tag innan vi fick vallat in honom i en annan hage eftersom han var helt omöjlig att ens komma i närheten av. Ezmeralda var sen helt uppstressad på grund av detta en väldigt lång stund efteråt.
 
Vi började med att rida på en åker med massa högt gräs och blommor för att få fina bilder och där höll vi till större delen av ridturen. Det var en hel del blinningar efter oss och Ezmeralda var helt tokig, bara sprang och sprang. Vi hade det nya eggbettet för första gången, men jag vet inte om det var på grund av det som hon var så jobbig eller om det var av andra orsaker. Hon drog som bara den och gick knappt att få stopp på. Släppte jag på tyglarna minsta lilla så sprang hon iväg med mig. Verkligen jättejobbigt var det.
 
Efter ett tag så nöjde vi oss och gick till en åker med betydligt mindre gräs där jag kunde jobba henne en stund. Då var hon jättesvettig för att hon hållt på och hetsat så mycket och hon var hal som en ål att sitta på. När jag jobbade henne på volter och serpentiner blev hon plötsligt jättefin. Stadig i formen och fint påskjut bakifrån. Eftersom hon gått större delen av ridturen med huvudet i vädret så jobbade jag på att få henne lång och låg. Då blev det lite att hon hellre kröp in med nosen bakom lod, men hon längde ner halsen i alla fall så det var inget värt att bråka över. Vi galopperade lite och travade sen runt tills hon var helt mjuk och avslappnad och sen avslutade vi där.
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om bettet eftersom hon verkligen kändes fin och lätt i handen på slutet, men sjukt stum och hård i munnen resten av passet. Jag behöver nog testa det några fler gånger innan jag kan dra några slutsatser.
 
Här kommer några bilder i alla fall. De flesta blev rätt så suddiga eftersom Mattis lyckades ha kameran inställd på närbild utan att märka det, men några blev halvbra i alla fall.
 
 

Regnig morgon

2013-06-26 | 09:00:29 | Allmänt | 1 Kommentarer
Vart är sommaren???
 
I vilket fall så var jag uppe tidigt idag med för att lämna lillebror på fritids. Jag har inte så mycket planerat för dagen än så länge mer än att jag ska få gjort rent kameran, som är jättedammig av någon anledning, och träffa en kompis.
 
Är lite velig om Ezmeralda borde få vila idag efter ett rejält pass igår och en garanterat ansträngande hoppträning vi ska på imorgon. Lite vila skulle vara bra för henne, men samtidigt tror jag att jag måste få testat bettet igen innan hoppträningen. Kan inte riktigt utvärdera hur det funkar på henne efter igår eftersom hon första halvan av passet var jättestressad och helt tokig. Vet inte om det berodde på bettet, alla bromsar eller att Gloi var kvar i hagen och skrek efter henne. Det kanske blir att vi skrittar ut en väldigt lugn runda så att jag i alla fall kan känna efter om hon verkar trivas på det.
 
Jag har några inlägg som förhoppningsvis kommer upp under dagen, bland annat om ridpasset igår och en del nya bilder. Mer live-uppdatering blir det ikväll!
 
 
 

Jag älskar min häst

2013-06-25 | 16:02:29 | Foto | 1 Kommentarer
Liten sneakpeak på bilderna min bror fotade på oss idag. Tyvärr så blev de flesta inte alls speciellt bra då han råkade ha kameran inställd på närbild under hela fotograferingen... Vad tycks?
 
 
 
 
 

Bilder från 24/6

2013-06-25 | 13:13:00 | Foto | 4 Kommentarer
 

Lugn dag

2013-06-25 | 08:23:17 | Allmänt | 1 Kommentarer
Godmorgon! Jag gick upp tidigt idag för att lämna min lillebror på fritids. Så jag fick en liten springtur i morgonsolen, det var härligt! Förhoppningsvis så håller det fina vädret i sig resten av dagen!
 
Idag så hade jag tänkt att testa det nya bettet. Vill nog inte rida ut på det första gången så det blir ett lätt dressyrpass på någon åker. Vi har fortfarande ingen sadel så det får bli barbacka som vanligt. Jag borde verkligen få bra balans av allt detta barbackaridande!
 
Annars ska jag nog mest ta det lugnt idag. Vara hemma och spendera kvalitetstid med mina fina hästar. Såna dagar behöver man ju också ibland.
 
Vad ska ni ha för er?
 
 
 

Inköpt

2013-06-25 | 06:13:00 | Utrustning | 2 Kommentarer
De här två grejerna är vad jag fick med mig från Hööks igår, precis det jag hade tänkt alltså och inga spontanköp. Sen köpte mamma en hjälm till sig också. Är jättenöjd med mina grejer i alla fall!
 
Vi velade en del om vad för bett det var vi skulle ha och vilken storlek och tjocklek. Den stackars expediten fick stå ut med alla våra virriga frågor, haha. Bett är inte direkt min starka sida, har ingen större erfarenhet och kan i princip ingenting. Mamma är inte direkt mycket bättre heller... Valet stod mellan ett vanligt tredelat och ett tredelat eggbett och det slutade med att eggbettet fick följa med hem eftersom jag var väldigt sugen på att testa att rida Ezmeralda på ett sånt. Det ska tydligen vara lite lättare för hästen att ta stöd på bettet och minska risken att hästen gapar när man tar i tygeln. Förhoppningsvis så funkar det bra nu också!
 
 
Sen så fastnade jag vid en Lamicell Swarovski hjälm som bara var så galet snygg. Den sitter grymt bra på mig och är verkligen jätteskön. Den väger nästan ingenting, har bra ventilation och går dessutom att ställa in storleken på. Jättebra om man vill ha en mössa under eller något på vintern. Kan verkligen tipsa om den här hjälmen, så sjukt snygg! Nu vill jag verkligen inte ramla av och slå i huvudet någon mer gång...
 
 
 
 

Ridit i bara grimma...

2013-06-24 | 22:27:33 | Ridpass | 2 Kommentarer
...igen idag! Knöt fast två grimskaft i grimman och kravlade mig upp på min lilla häst som förvånansvärt nog stod helt stilla. Sen red vi runt i hagen och fortsatte jobba på att hon skulle lyssna för mina vikt och rösthjälper. Det gick faktiskt jättebra! Hon lyssnade jättefint och jag kunde ha grimskaften lösa större delen av tiden. Till och med halterna var bra idag. Vi travade några små bitar och det funkade helt okej det med. Hon tog det lugnt och saktade av så fort jag bad henne om det.
 
Måste bara säga att min häst bara är bäst! Andra gången vi försöker oss på det här och det går redan klockrent. Snart är det nog dags att byta och testa med repgrimman istället skulle jag tro. Jag vet inte vad ni tycker, men enligt mig så är det absolut häftigaste med hästar att kunna rida med så lite utrustning som möjligt. Jag har jättestor respekt för såna som kan rida sina hästar helt lösa och ändå ha full kontroll. Sjukt coolt!
 
 
Bild från idag

Charm

2013-06-24 | 13:05:00 | Inspiration | 2 Kommentarer
Jag fick ett önskemål för ett tag sen om att jag skulle skriva ett inlägg och berätta om Charm och jag lovar, det kommer. Men det är så otroligt svårt att sammanfatta de fyra bästa åren i mitt liv med den underbaraste hästen jag någonsin träffat. Jag skulle kunna skriva ett inlägg på flera tusen ord och ändå inte ens nämna hälften av allt som finns att säga om honom. Det finns bara så mycket!
 
Det kommer antagligen ta ett tag innan inlägget kommer upp eftersom jag vill att det ska bli perfekt, men jag hoppas verkligen att det blir värt att vänta på. Om ni vill underlätta lite så skulle ni kunna ge mig lite tips på vad exakt det är ni vill veta om honom och vår tid tillsammans.
 
 
Favoritbilden ♥

Måndag

2013-06-24 | 07:56:36 | Allmänt | 1 Kommentarer
Idag så blir det en sväng in till Hööks för mig och mamma. Vi tänkte utnyttja sista dagen som dom har 15 % på hjälmar och västar eftersom jag verkligen behöver en ny hjälm. Flög ju med huvudet före in i ett staket och fick hjärnskakning med min hjälm. Det var visserligen ett tag sen det hände, men bättre sent än aldrig. Jag ska också kolla efter ett nytt bett till Ezmeralda. Det hon har nu har hon tuggat så mycket på att det blivit repor och små gropar på vissa ställen och jag tror inte att hennes mun mår så bra av det. Skulle vilja ha ett liknande tredelat som hon har nu, fast med fasta ringar istället. Jag har hört att det ska funka bättre på hästar som henne. Annars så blir det ju ofta att lite allt möjligt smått och gott följer med hem, men jag tänker hålla i pengarna och spara det till Falsterbo istället.
 
Sen ikväll ska jag försöka mig på att rida prinsessan i bara grimman igen. Det kommer inte att vara så fruktansvärt varmt idag så förhoppningsvis får hon lite lättare att fokusera på mig utan en massa irriterande insekter överallt.
 
 
 

Veckoplanering

2013-06-24 | 07:00:00 | Allmänt | 0 Kommentarer
Måndag: Fortsätta träna på att rida i grimma
 
Tisdag: Uteritt med mycket fokus på halter
 
Onsdag: Promenad
 
Torsdag: Hoppträning
 
Fredag: Uteritt med intervaller
 
Lördag: Dressyr
 
Söndag: NH
 
 
 

Täcken på betet

2013-06-23 | 13:29:00 | Åsiktsinlägg | 3 Kommentarer
Om det är någonting jag tycker är onödigt och irriterande så är det människor som lägger på täcken på sina hästar när de går på sommarbete. Visst, om hästen har eksem eller jättestora problem med insekter så är det väl klart att de kan få ha ett flugtäcke eller ett eksemtäcke. Men de flesta hästar klarar sig rätt bra utan. Spraya på lite flugspray och ha en flughuva på dem om du är orolig så räcker det bra. Sommarbetet är hästens enda chans på året att faktiskt få vara häst på riktigt och om de fick välja skulle de inte vilja gå omkring med en massa täcken bara för att vi är nojiga. De är inte gjorda av porslin. Gick vildhästarna förr i tiden omkring med täcken? Nej.
 
Blir det regn så behöver inte hästarna ha regntäcken på sig. Om de har ett bra vindskydd i hagen eller i alla fall några träd så kan de välja själva om de vill ta skydd eller gå ute i regnet och fortsätta beta. Det är sommar och varmt i luften, det gör ingenting om hästarna blir lite blöta. De klarar det och det tar inte lång tid för dem att torka igen.
 
Våra hästar går i stora hagar med mycket träd att söka skydd under om det skulle behövas, men de brukar inte bry sig. Börjar det regna så går de kvar och betar och sen torkar de upp rätt så snabbt igen.
 
 
 
Hittade ingen bild som passade till inlägget, men på den här är vi rejält blöta i alla fall!

Godmorgon!

2013-06-23 | 10:09:49 | Allmänt | 1 Kommentarer
Som vanligt så blir man inte direkt bortskämd med sol i det här landet. Nejdå, regn ska det vara! Om man kollar på väderprognosen så ska det vara regn varenda dag i mer än en vecka framöver. Suck... Det är väl bara att hoppas att de har fel.
 
I vilket fall så är det en ny dag och jag har verkligen tröttnat på att bara slappa och göra ingenting. Jag vill göra nånting vettigt och faktiskt ta vara på den lediga tiden istället för att bara slösa bort den. Har lite ideér jag går omkring och funderar på så vi får väl se hur det blir! Idag hade jag faktiskt tänkt longera Ezmeralda, det var ett tag sen. Så det ska jag göra ikväll, när det slutat regna.
 
 
 
 
 

Motivation

2013-06-23 | 06:02:00 | Inspiration | 0 Kommentarer
Har haft lite dåligt med motivation till hästarna det senaste taget och inte riktigt haft något sug till att rida. Det har mest känts som att det blivit samma saker hela tiden. En väldig massa uteritter barbacka, oftast ungefär samma rundor och då blir det ju lite enformigt både för mig och för hästarna. Jag vet inte riktigt varför det har blivit så, men nu känns det som att motivationen är tillbaks i alla fall. Det har varit mest ridning som gällt och andra roliga saker som t.ex NH-träning, promenader och trickträning har glömts bort lite utan att jag ens lagt märke till det.
 
Idag när jag skulle leda Ezmeralda till hagen var hon först rätt så jobbig så jag la en kvart kanske på att gå igenom grunderna igen med henne. Hon har lätt för att glömma bort att jag är ledaren och vilka regler som gäller om jag inte påminner henne ibland och det var ungefär det som hade hänt. Vi tränade lite på basics som att hon ska stanna, backa och gå framåt på mina signaler och följa efter mig istället för att försöka dra iväg. Jag hade helt glömt bort hur kul det faktiskt är att jobba med henne från marken och hur mycket det ger. Hon blir så avslappnad, lugn och lyhörd och det är egenskaper som vi behöver i ridningen också.
 
Så nu ska det bli lite mer träning från marken framöver. Det är jättenyttigt och vi båda tycker dessutom att det är roligt. Longering, NH och promenader ska få ta mer plats i våra veckoplaneringar som lite variation från ridningen. Jag skulle gärna testa lite nya saker också. Har ni några tips på övningar, tricks eller andra saker man kan jobba med från marken?
 
 
 

Uteritt barbacka

2013-06-22 | 20:46:47 | Ezmeralda | 0 Kommentarer
Fick sällskap av mamma & Gloi idag så vi red en lite längre runda och hann nästan precis tillbaks innan det började spöregna.
 
Ezmeralda kändes rätt så lugn och fin även fast hon var lite tittig och studsade till för en del saker. Men det var inte mycket värre än vanligt. Jag försökte att rida på långa tyglar så mycket som möjligt för att hon verkligen ska lyssna bättre på vikthjälperna och rösten. Det gick hyfsat bra, i alla fall så länge Gloi var i närheten. Om han kom för långt bort så blev hon bara ängslig och stressad. Galoppen däremot var inte jättebra idag. Tjohoo sa Ezmeralda, ryckte upp i huvudet och gasade på i full fart. Inte riktigt vad matte hade tänkt sig direkt...
 
I vilket fall så var det mysigt att rida ut tillsammans. Det är synd att vi inte gör det oftare, men tiden räcker ju inte alltid till. Efteråt så fick hästarna byta hage och det verkade de väldigt nöjda med. Betet i den gamla hade tagit slut så det var absolut dags att byta. Gloi sprang raka vägen in i den nya hagen till sitt gamla favoritträd och stod där och kliade sig i flera minuter, sötisen.
 
 
 

Midsommarmorgon

2013-06-21 | 11:01:25 | Ezmeralda | 6 Kommentarer
God morgon och glad midsommar på er allihop!
 
Idag var jag uppe med tuppen för att hinna rida en sväng innan det bär av för midsommarfirande med familjen resten av dagen. Till skillnad från nu så var det faktiskt stekande sol och jättevarmt då. Vad hände med det fina vädret...? Hon var verkligen jättebesvärad av alla blinningar så vi fick gå en liten omväg för att spreja på flugspray innan vi red.
 
I det stora hela så skötte hon sig jättebra hela rundan. Vi galopperade några gånger och det var fina galoppfattningar och inget studsande alls. Sen var hon aningen för pigg, men det skulle jag tro berodde på alla irriterande insekter. Det var i alla fall jättemysigt! Jag testade lite med det här att styra med kroppsvikten och det funkade riktigt bra faktiskt. Däremot var det liiite svårare för henne att stanna när jag bad henne utan hjälp av tyglarna. Men det är bara att träna vidare på.
 
Sista galoppen var så otroligt härlig. Jag fick syn på en liten äng som var nästan helt igenvuxen med blommor och högt gräs och fick en impuls att vi skulle galoppera där. Ezmeralda tyckte precis som jag att det verkade superkul och taggade till rejält i det höga gräset. Det var så högt att vi nästan studsade fram och det kändes verkligen helt underbart och somrigt. Önskar att jag hade haft någon som filmat, för det hade nog varit rätt så kul att se!
 
Hoppas att ni allihop får en jättefin och härlig midsommar med mycket blommor, jorgubbar och allt det där som hör till. Jag har inte haft tid att skriva några tidsinställda, men vi hörs igen imorgon!
 
 
 
 

Första gången

2013-06-20 | 16:14:25 | Ridpass | 1 Kommentarer
Jag ändrade om lite i planerna för idag och bestämde mig för att det nog var bäst att inte rida ett hårt galopp-pass som jag hade tänkt. Dels så hade jag mindre tid än vad jag trodde och sen är det så fruktansvärt varmt, med dryga 25 °C bara i skuggan. Bestämde mig istället för att testa att rida utan träns för första gången. Vi har som mål att kunna rida problemfritt i repgrimma innan sommaren är slut och det här kändes som en bra början.
 
Tog inte repgrimman utan knöt bara fast två grimskaft i hennes vanliga grimma för att slippa krångla till det. Hade inga direkta krav på henne utan ville mest se hur det gick och OM det gick. Det var helt galet mycket flugor och blinningar så det var inte så konstigt att hon inte direkt var speciellt samarbetsvillig. Höll på i kanske tio-femton minuter och testade bara hur det var med gas och broms och hur det gick att svänga. Hon var inte så lyhörd för vikthjälperna så det behöver vi träna mer på. Sen vill jag att det ska vara lite lättare att få stopp på henne och att hon ska lyssna på det direkt.
 
Har ingen aning om hur stor skillnad det blir om vi gör om det här utan hettan och alla insekter, men nu vet jag ungefär vad det är som behövs tränas på. Jag är jätteglad att jag faktiskt gjorde det här och det ska bli kul att se hur vi kan utvecklas. Över det stora hela så tycker jag att hon skötte sig rätt så bra. I vilket fall som helst så var det en kul grej att testa!
 
 
 

Mår bättre

2013-06-20 | 10:30:49 | Allmänt | 4 Kommentarer
Tack för alla fina "krya på dig"- kommentarer igår. Det värmer verkligen, ni är bäst! Och nu mår jag faktiskt lite bättre så det känns skönt. Att slösa sommarlovet på att vara sjuk är rätt så onödigt...
 
Idag så ska jag först ta mig igenom ett läkarbesök nu på morgonen och sen ska vi till min morfar som fyller år på kvällen. Mellan det ska jag få ridet Ezmeralda en stund. Tror att vi rider ut idag eftersom vägarna troligtvis fortfarande är mjuka efter allt regnet igår. Jag vill ha mycket fokus på galoppen och försöka känna igenom vad exakt det är som är felet. Det är lite svårt att rätta till när jag inte ens vet om det är jag som gör något fel eller om hon bara är stel eller kanske överpigg. I vilket fall ska det bli mycket galopp och framförallt mycket fattningar. Jag blir ibland lite slarvig och låter henne fortsätta galoppera även om galoppen blir jättedålig och fattningen hemsk för att jag hoppas att det ska gå över. Vilket det aldrig gör... Så nu ska jag inte låta henne fortsätta om inte galoppen blir bra. Det är värt ett försök i alla fall.
 
Vad ska ni ha för er idag?
 
 

Sjuk...

2013-06-19 | 12:57:52 | Allmänt | 6 Kommentarer
Dagen började inte så bra idag. Mår inte direkt toppen och tänkte ägna dagen åt att vila och ta det lugnt. Orkar inte riktigt med att vara sjuk just nu...
 
Ezmeralda får nog vila idag skulle jag tro. Hon fick ju mer än nog med motion igår så dfet går inte direkt någon nöd på henne. Om jag känner mig bättre kanske jag skrittar ut en sväng på henne ikväll, vi får se hur det blir. Annars så är hon nog rätt så näjd med att bara ta det lugnt i hagen tillsammans med Gloi.
 
Nu vet ni i alla fall hur det är med mig. Ska försöka få skrivet ett lite mer ordentligt inlägg tills senare, så kika in då. Ha det bra så länge!
 
 
 

Två ridpass på en dag

2013-06-18 | 23:32:50 | Ridpass | 1 Kommentarer
Min stackars prinsessa fick stå ut med att matte red två gånger idag, något hon inte riktigt blev jätteglad över... Det var inte meningen att det skulle bli så egentligen, mn planerna ändrades lite.
 
På dagen var vi ute tillsammans med Sanna & Gloi på en rätt så lån runda i mestadels skritt eftersom det var så sjukt varmt och en massa insekter överallt. Båda hästarna skötte sig jättefint ända tills vi skulle förbi grisarna. Där blev de helt hysteriska och ville inte alls gå förbi. Vi hoppade av och ledde dem förbi, men det gick nästan inte det heller. Lite konstigt med tanke på att jag red förbi där igår med båda hästarna utan några problem alls, men det är väl sånt som händer. Annars en väldigt mysig ridtur.
 
Sen fick jag reda på att vi skulle åka och prova en sadel i Hajom så det var bara att ta in Ezmeralda igen en dryg timme efter den förra ridturen och lasta henne. Vi provade två sadlar, en läder och en syntet men båda var för små för mig. De låg bra på henne, men min sits blev verkligen hemsk och det kändes jättevingligt när sadeln var så liten. Jag red inte så länge där, bara tillräckligt för att känna på båda sadlarna. Hon blev hyfsat fin i traven efter ett tag så den blev jag rätt nöjd med. Galoppen däremot var katastrof. Hon studsade i fattningarna och var allmänt ofokuserad. Vet inte om det kan ha varit på grund av sadeln, men hon har ju varit väldigt jobbig i galoppen på sistone och att jag inte alls red speciellt bra idag hjälpte nog inte direkt. Det är nog dags att boka in lite nya Maria-träningar skulle jag tro.
 
Lastningen på vägen hem var verkligen inte någon positiv upplevelse. Ezmeralda var trött och tjurig och ville inte alls gå på den där tranporten. Hon höll på att vrida sig som en mask, backa och försöka gå över mig och jag tappade tålamodet helt totalt. Tillslut fick vi hjälp att testa att ta ett rep bakom henne och då gick hon bara på direkt, så fort de nuddade henne med det. Fick lite lastningstips av dem som jag ska testa till nästa gång.
 
 
 
 

Ovisade bilder från betet

2013-06-18 | 12:10:00 | Foto | 5 Kommentarer
 
 

Veckoplanering

2013-06-18 | 07:02:28 | Allmänt | 1 Kommentarer
Måndag: Red Gloi med Ezmeralda som handhäst
 
Tisdag: Uteritt
 
Onsdag: Dressyr
 
Torsdag: NH eller Longering
 
Fredag: Hoppning?
 
Lördag: Uteritt
 
Söndag: Vila/Promenad
 
 
 
 
 

Planer för idag

2013-06-15 | 09:10:38 | Allmänt | 5 Kommentarer
Idag hade jag tänkt ta mig ut och försöka rida igenom Ezmeralda lite mer ordentligt. Inte ett direkt dressyrpass, men i alla fall att hon blir lösgjord i båda sidorna och så ska jag försöka jobba lite på den där galoppen. Den funkade jättebra på hoppträningen så det blir lite spännande att se hur det går. Det får ju bli barbacka också så kraven är inte direkt jättehöga.
 
Vädret verkar vara lite mer på min sida idag med blå himmel och strålande sol. Hoppas att det håller i sig! Annars har jag inte jättemycket att säga just nu, har sån extrem idébrist samtidigt som jag verkligen är sugen på att skriva bra inlägg åt er. Några tips på vad ni vill läsa om?
 
 
 

Mina älsklingar på promenad

2013-06-14 | 17:25:52 | Stallet | 1 Kommentarer


Gårdagens hoppträning

2013-06-14 | 11:48:00 | Ezmeralda | 0 Kommentarer
Innan vi fick komma in i ridhuset var Ezmeralda verkligen jobbig och helt hispig, men väl därinne så lugnade hon faktiskt ner sig. Vi började värma upp med lite upphöjda bommar som hon tittade lite på först, men sen snällt travade över. Inga problem där inte!
 
När vi sen började med själva hoppningen så travhoppade vi ett litet kryss. Ezmeralda tyckte att det var så lågt att hon inte ens hoppade utan bara klev över, haha. Det höjdes upp lite och då hoppade hon i alla fall. Hon kändes väldigt tveksam och verkade inte riktigt förstå vad meningen var med alla dessa bommar som sattes upp framför henne. Det byggdes ut till en tvåstuds som Ezmeralda snällt hoppade över. Sen hoppade de andra trestuds, men det kände jag att vi inte riktigt ville försöka oss på så istället byggde Susanne upp en liten kombination med två galoppsprång emellan åt oss. På den blev hon lite förvirrad tror jag och visste inte riktigt var hon skulle göra av benen. Hon hoppade det första och tappade sen all farten innan hon hoppade det andra i ett jättesprång. Det var lite svårt att hänga med kan man säga... Det gick lite bättre nästa gång när vi hade lite mer fart.
 
På slutet hoppade vi ett enkelt rättuppstående och fick till ett väldigt fint språng där så Susanne tyckte att vi skulle nöja oss så. Sammanlagt så är jag faktiskt väldigt nöjd. Visst, hon var lite tveksam, men hon hoppade allt jag styrde på och det är mer än vad man kan begära av hennes första hoppträning. Hon sökte sig väldigt fint neråt hela passet och var inte bråkig på något sätt. Galoppen var dessutom över förväntan. Det var dessutom första gången vi tränade tillsammans med mer än en annan häst, men hon verkade inte bry sig alls om de andra. Med lite mer träning tror jag verkligen att hon kan bli jätteduktig på det här med hoppning!
 
Sen gick lastningen på vägen hem däremot inte så bra. I början var hon jättehispig över att det gick kor på andra sidan parkeringen, men sen lugnade hon ner sig och ville helt enkelt inte gå in. Vi höll på hur länge som helst kändes det som och kom inte längre än två steg upp på rampen med henne innan hon kastade sig bakåt. Det krävdes en väldig massa tid och tålamod, men tillslut så gick hon på i alla fall. Väl därinne bara säckade hon ihop och var så trött att hon inte ens orkade äta, stackarn. Det är nog rätt så jobbigt att hoppträna när man inte riktigt har byggt upp musklerna för det.
 
 
 

Godmorgon

2013-06-14 | 09:04:00 | Allmänt | 3 Kommentarer
Vädret idag ser faktiskt inte alls trevligt ut. Regn och mulet så långt ögat kan nå... Nej, idag blir det nog mest att hålla sig inomhus skulle jag tro.
 
Ezmeralda ska inte ridas idag utan hon får vila lite efter hoppträningen igår så kör vi på igen imorgon. Jag tror att jag bara tar en lugn promenad med henne ikväll så att hon får sträcka på benen lite. Dessutom är det nog bäst för mig också att inte ta kål på mina fötter på en gång igen. Hade mina ridstövlar för andra gången på träningen igår och nu har jag tumnagelstora blåsor på båda hälarna. De sitter jättenyggt och börjar bli skönare, men fortfarande är de otroligt stela och hårda på vissa ställen... Hoppas verkligen att de mjukar upp sig snart!
 
Nu har vi dessutom ingen sadel som passar heller så det kommer nog bara att bli barbacka som gäller tills vi hittat en ny. Igår lämnade vi alltså tillbaks båda de sadlarna vi lånat från Fjärås eftersom ingen av dem kändes helt bra. Den ena var i bra storlek, men kändes sjukt hård och obekväm att rida i och den andra var mjukare fast jättestor och hade en rätt så gräslig grönaktig färg. Visserligen går dressyrsadeln att använda om det skulle behövas, men helst inte.
 
Vad ska ni ha för er en regnig dag som den här? Eller har ni kanske sol där ni bor?
 
 
 

Nya järnskor på pållarna

2013-06-13 | 14:08:44 | Ezmeralda | 2 Kommentarer
Igår fick hästarna då alltså äntligen nya skor och det var verkligen välbehövligt. Gloi skötte sig precis som jag förväntat mig som den gentleman han är, men Ezmeralda däremot visade inte direkt sin bästa sida mot hovslagaren. Igen... Det var sjukt mycket flugor i stallet och hon var helt tokig och kunde knappt stå stilla en sekund. Men Janne är så duktig så skorna kom på i alla fall.
 
Efteråt var det tänkt att jag och mamma skulle rida ut en sväng men det fick vi ställa in eftersom min mage svullnade upp till dubbla storleken och jag hade otroligt ont. Kvällen spenderades istället i soffan med Pretty Little Liars.
 
Idag så ska vi då alltså iväg och hoppträna för allra första gången och det får väl gå som det går. Hon är ju inte riden på nästan två veckor så jag antar att det kommer att bli som att sitta på en tunna dynamit. Jag har i alla fall inga krav mer än att vi ska ha det roligt och försöka ta det så lugnt som möjligt. Mer om det kommer såklart ikväll!
 
 
 

Ezmeralda njuter av naturen på nära håll

2013-06-12 | 19:07:29 | Ezmeralda | 2 Kommentarer
 

Dagen

2013-06-12 | 12:47:00 | Allmänt | 2 Kommentarer
Idag ska jag förhoppningsvis få ridit Ezmeralda för första gången på över en vecka. Hovslagaren kommer någon gång på eftermiddagen för att sko båda hästarna och förhoppningsvis hinner jag rida ut en sväng efter det. Jag vill mest känna hur hon känns och låta henne få springa av sig lite. Vi har vår första hoppträning någonsin imorgon och jag vill helst slippa att hon är som en tickande bomb då. Speciellt när det inte är en privatträning heller utan att det kommer vara andra hästar där. Mamma kanske skulle hänga med ut ikväll men annars sticker vi ut själva.
 
Sen är det lite vanliga saker som ska fixas idag också. Det ska köras bort vatten till hagen, sadlarna ska putsas eftersom de troligtvis ska lämnas tillbaka imorgon båda två och lite annat småfix. Annars passar jag på att ta det lite lugnt och njuta av sommarlovet.
 
Har ni läsare fått sommarlov ännu?
 

 

Det är aldrig hästens fel

2013-06-11 | 13:52:00 | Åsiktsinlägg | 5 Kommentarer
Något jag verkligen blir irriterad av är när folk inte kan ta motgångar med en nypa salt utan ska skylla ifrån sig på allt och alla. En träning eller tävling kanske gick jättedåligt och det var inte alls ekipagets bästa dag. Hästen kanske blev nervös och stressad och ryttaren satt och spände sig på grund av detta. Och då klarar den ryttaren inte att inse att den kanske gjorde något fel utan kastar istället ur sig anklagelser åt höger och vänster.
 
"Det stod en tunna i ena hörnet av paddocken" eller "funktionären var på helt fel plats" eller "domaren var jätteorättvis och tyckte bara inte om oss"
 
Ännu värre är det om personen i fråga får för sig att det var hästens fel. Själva meningen med ridsporten är att man ska jobba med hästen, som ett team. Tillsammans kämpar ni genom motgångar och framgångar. Gör en av er fel så blir alltihop sämre. Men det är aldrig hästens fel. Den har inte bett om att få bli en tävlingsmaskin, har inte bett om att få en sadel på ryggen, men den gör vad man ber om ändå. Det minsta vi kan göra tillbaka är att aldrig skylla på den för att det går dåligt. Om ni fick en vägran på ett hinder, tänk efter; red du mot hindret på ett bra sätt? Procenten blev dålig på dressyrtävlingen; satt du och spände dig igenom programmet? Om hästen blir rädd för en tunna som står i ett hörn, se det som en möjlighet för lite miljöträning och låt hästen förstå att det inte är faligt. Vi gör hela tiden små ryttarmissar som man kanske inte ens märker själv, men som påverkar hästen jättemycket. Bara att du råkar flytta över vikten en centimeter för mycket åt höger kan göra att hästen kommer i obalans. När man blir nervös är det lätt att man spänner sig och därför inte alls rider på samma sätt som vanligt. Då blir det svårt för hästen om den inte får de signalerna den förstår och är van vid.
 
Det är alltså vårat ansvar att se till att det går bra. Inte hästens, inte domarens, inte någon annans. Om du gör din del bra så blir det lättare för hästen att göra sin del bra. Och fine, det kanske går dåligt, men ta det som en lärdom. Tänk efter noga exakt vad det var som gick fel och vad du kunde ha gjort bättre. Träna sen extra mycket på just det så kommer det att gå bättre nästa gång.
.
 
 

Gräsmage deluxe

2013-06-11 | 08:18:43 | Ezmeralda | 2 Kommentarer
Ezmeralda har verkligen lagt på sig jättefint på de här veckorna av sommarbete. Avmaskningen och allt gräs har gjort susen och nu ser hon ut som en helt annan häst. Rund och fin och inte kantig alls. Hon är helt annorlunda att rida också eftersom hon känns mycket större att sitta på. Dessutom är det mycket skönare att rida barbacka på henne nu...
 
Vad tycker ni? Visst har hon blivit en tvättäkta tjockis? ;)
 
 
 
 

Hagbyte

2013-06-10 | 20:30:14 | Ezmeralda | 2 Kommentarer
Härligt att veta att ni är med mig! Idag har statistiken skjutit uppåt igen och en hel hög fina kommentarer har trillat in. Jag blir verkligen jätteglad av alla fina ord! Inspirationen är på topp och jag ska försöka hålla den uppe så gott det går. Tips om vad ni vill läsa om är välkomna!
 
Idag har det egentligen inte hänt speciellt mycket i hästväg. De små rackarna har fått byta hage och går nu istället i en jättehage med enorma mängder gräs. Sen går det en hög får i samma hage också, men det brydde de sig förvånansvärt nog inte om alls. Fåren går och äter i ena änden av hagen och hästarna i den andra. Skönt att det inte blev något bråk i alla fall!
 
 
 
 

Ny design?

2013-06-10 | 11:42:00 | Allmänt | 3 Kommentarer
Jag har blivit rejält trött på den här designen nu. Bilderna är supergamla och den känns väldigt höstig. Inte direkt så passande nu på sommaren direkt... Problemet är bara att jag själv inte har något bra redigeringsprogram sen vårt photoshop gick ut och då måste jag beställa en design hos någon annan. Jag vet några stycken man kan beställa hos så jag får väl ta och kontakta någon av dem.
 
Vad tycker ni? Är det dags för en ny design?
 
 

It's like you're my mirror

2013-06-10 | 08:29:00 | Allmänt | 5 Kommentarer
Här kommer videon jag klippte ihop igår. Jag gjorde den rätt så snabbt, så den kanske är lite slarvig, men jag blev nöjd i alla fall. Alla klipp är från de senaste dagarna utom de där jag rider Ezmeralda, de är från några veckor sen. Förstår ni vad jag menade när jag skrev att hon springer runt som en galning i hagen? :)
 
Se den i HD, det gör verkligen stor skillnad på kvaliten!
 
 

Jag är tillbaka!

2013-06-09 | 21:17:57 | Allmänt | 1 Kommentarer
Jag är hemskt ledsen över att bloggen stått tom och död i nästan en vecka nu. Det var aldrig min mening att låta det bli så, men först var det väldigt mycket runt skolavslutningen och sen har jag bara tagit vara på de första dagarna av sommarlovet och helt glömt bort att blogga. Det fanns ingen riktig inspiration till bloggen så det blev att jag sköt upp det och sen hände det aldrig. Men nu ska allt bli som vanligt igen. Tid finns det ju nästan obegränsat av!
 
På de här dagarna har jag bland annat lyckats ta mig igenom skolavslutningen. Uppträdandet vi fasat så länge för gick utan några större missar och det var verkligen jätteskönt. Sen har jag badat, ridit lite på Gloi, trängts på en Håkan Hellström-konsert tillsammans med 27 000 andra människor och lite annat sånt som hör sommarlovet till. Ezmeraldas sko är fortfarande av, men hovis kommer på onsdag tack och lov! Hon är verkligen jätteöm i hoven och haltar så fort man försöker ta ut henne på en promenad eller något på vägen så hon har bara fått gå och skrota i hagen. Konstigt nog har hon däremot ingenting alls emot att rusa runt som en galning i hagen och sparka bakut så att grästorvorna flyger...
 
Just nu håller jag på att redigera ihop en liten video på de nya klippen vi har filmat de senaste dagarna och även lite gamla klipp. Den kommer förhoppningsvis upp här på bloggen imorgon om jag får klart den idag.
 
Här kommer tre halvkassa bilder från när jag red Gloi. Tror att jag har några bättre, men hittade dem inte just nu.
 

Tappat en sko

2013-06-04 | 23:00:46 | Allmänt | 3 Kommentarer
Jag och mamma hade precis hämtat hästarna ur hagen för en ridtur när jag märkte att Ezmeralda inte gick rent. Det visade sig att hon tappat en sko på vänster fram. Suck... Förhoppningsvis hinner hovslagaren komma hit innan torsdag nästa vecka eftersom vi ska åka på vår första hoppträning då. Det vill man ju inte direkt missa! Under tiden får vi väl passa på att ta igen allt jobb från marken som vi slarvat lite med sen hon fick komma ut på bete. Det är nog välbehövligt det också.
 
Mamma och Gloi stack iväg på sin ridtur ändå och jag och Ezmeralda tog en promenad istället. Hon var verkligen jätteöm i hoven så vi gick inte omkring en massa på vägen utan det blev att jag tog med henne ner till den halvfärdiga beteshagen och lät henne beta där i solen. Jättemysigt var det!
 
Nu ska jag nog dra och lägga mig. Det är skolavslutning imorgon och jag behöver nog vara utvilad för att vi inte ska göra bort oss totalt när vi spelar inför hela skolan. Godnatt på er alla fina!
 
 

Min absoluta favoritblogg

2013-06-04 | 12:03:00 | Inspiration | 1 Kommentarer
Tänkte bara tipsa om min favoritblogg just nu. Läser kanske runt tio bloggar dagligen men den här är min favorit. Evelinn som driver bloggen skriver mycket om sina åsikter och sina äventyr med det helsköna haflingerstoet Loni. Det här är ingen vanlig "tävla-varje-helg" blogg utan om en tjej som vågar bryta mot trenderna och bara ha kul med sin häst. Dessutom så skriver hon så sjukt roligt, man blir alltid glad av att kika in på hennes blogg. Vill ni också ta del av Evelinns och Lonis äventyr kan ni klicka HÄR.
 

Sista dagen i skolan

2013-06-04 | 07:55:52 | Allmänt | 0 Kommentarer
Sista skoldagen nu då! Vi ska bara städa ur skåpen, bada och spela volleyboll nere på stranden och sen sluta klockan två så det känns inte som en speciellt ansträngande dag direkt. Kommer nog bli rätt kul ändå! Och sen är det äntligen skolavslutning imorgon :)
 
Igår red jag en sväng barbacka på en helt överspänd Ezmeralda. Hon fick vila både lördag och söndag eftersom jag inte mådde så bra då och det märktes verkligen. Min lilla prinsessa kunde inte hålla alla fyra benen på marken samtidigt, så pigg var hon. När vi skulle galoppera första gången blev hon så studsig att det var svårt att sitta kvar. Någon riktig galopp blev det inte heller, mer nån slags fyrsprång. Efter det försökte jag få henne att slappna av lite mer och det gick väl halvbra. Lite lugnare blev hon i alla fall.
 
 
Vi försöker igen idag när vi ska rida ut med mamma och Gloi. Hästarna ska också få byta hage till en med mer gräs i. Det tror jag nog att de uppskattar!
 
 

Att ramla av

2013-06-03 | 14:32:00 | Åsiktsinlägg | 0 Kommentarer
Att ramla av är väl något vi alla har varit med om, antagligen flera gånger och man vänjer sig vid att det är något som hör till vår underbara sport. Man flyger av ibland, det är inte mer med det. Men att man skulle vara en sämre ryttare för att man ramlar av har jag väldigt svårt att tro. Att människor tycker att man är en dålig ryttare och sitter och skrattar när man ramlar av, det är dålig stil. Respektlöst! Särskilt om man inte har någon aning om varför. Den hästen kanske är speciellt svår och lite nyckfull att rida eller så hade man tankarna på annat håll.
 
Faktiskt tror jag att det är farligare att försöka hänga sig kvar på hästen när man är på väg ner än att släppa taget. En människa som hänger och dinglar från ryggen måste vara en helt otroligt hemsk upplevelse för de flesta hästar. Släpp hellre taget och spara hästen den stressen.
 
Jag vet själv hur livrädd Ezmeralda blir när jag flyger av. Första gången det hände var första veckan jag hade henne. Hon hade skyggat när vi galopperade och jag hamnade framför sadeln. Min stackars lilla häst fick panik och skenade runt paddocken tills jag flög av in i ett staket med huvudet före och fick hjärnskakning. Hade jag ramlat av direkt hade inget av det hänt utan det hade bara blivit en vanlig liten avramling, inget mer med det.
 
Alla hästar är ju självklart inte som min. Jag har ridit hästar som stannar så fort man börjar hamna lite snett i sadeln och står still tills man hittat balansen igen. Det skiljer såklart från häst till häst. Men att ramla av är ingen fara oavsett om du ridit ett halvår på ridskola eller hela ditt liv. Det är sånt som händer och det gör dig inte till en sämre ryttare. Det sägs ju att man ska ramla av 100 gånger innan man är en riktig ryttare... Fast jag tvivlar lite på sanningen i det, själva grejen är nog mer att man ska inse att det är okej och att sånt händer. Att man inte blir rädd eller osäker efter det som hänt.
 
 
Lånad bild. Säg bara till om jag ska ta bort den

Veckoplanering

2013-06-03 | 11:23:00 | Allmänt | 0 Kommentarer
Måndag: Uteritt
 
Tisdag: Uteritt med mamma & Gloi
 
Onsdag: Skolavslutning! En lång runda med fika tillsammans med Sanna
 
Torsdag: NH
 
Fredag: Dressyr
 
Lördag: Konditionsträning
 
Söndag: Longering
 
 

Juni

2013-06-02 | 09:07:53 | Ezmeralda | 6 Kommentarer
Juni måste nog vara den härligaste månaden på hela året skulle jag tro. Sommaren har precis börjat och allt är så grönt överallt. Skolan slutar och det känns som att man har all tid i världen att bara göra vad man känner för. Man kan bara njuta av livet och ta det lugnt.
 
Jag och Ezmeralda har inte direkt så mycket inplanerat i juni än så länge. Vi har två hoppträningar inbokade i Fjärås som verkligen ska bli jättekul. Vi har hittills bara skuttat lite i skogen och det har hon varit väldigt positiv till, men det skulle vara kul att få lite hjälp så att vi kan börja hoppa lite mer på riktigt. Annars ska vi fylla dagarna med en massa mysiga uteritter och en hel del dressyr också.
 
Ska ni göra något speciellt med era hästar nu när sommaren är här?
 
 

Favorit i repris ♥