På HorseFarm i Falkenberg

2014-06-28 | 11:51:34 | Ezmeralda | 5 Kommentarer
Efter nästan två timmar på sadelprovningen är vi nu snart på väg hem. Jag och Ezmeralda traskar runt i ridhuset just nu medans mamma skriver på några papper om sadeln vi ska låna hem. Den var verkligen superskön och det känns som att det blir denna vi köper för både jag och Ezmeralda tyckte jättemycket om den. Vädret har varit hemskt och under hela provningen har åskan dundrat och regnet smattrat mot taket. Z har ändå skött sig bra och verkar inte riktigt bry sig. Vi får hoppas att lastningen och hemresan går bra nu... Hästarna får nog stå inne resten av dagen om det fortsätter vara sånt här väder. Jag däremot ska ner till travbanan och ta ett extraskift i spöregnet, blir nog kul...




Hos hovis

2014-06-26 | 19:27:58 | Ezmeralda | 2 Kommentarer
Just nu är jag och Zessan hemma hos hovslagaren och väntar på att hon ska komma hem från stallet så att vi kan få vår sko påslagen. Under den nästan halvtimmen vi hittills väntat har Ezmeralda lyckats slå sitt rekord i att stå stilla (hela TIO minuter!!!), blivit galen på matte som vill att hon står stilla och fått en panikattack av att se sin egen spegelbild i en glasdörr. Annars har vi väl haft rätt så mysigt antar jag :) Fast ska ändå bli väldigt skönt att kunna rida hem sen och slippa buffla med överskottsenergi-Ezmeralda från marken...




Ny hage & ridit Gloi

2014-06-26 | 01:22:04 | Gloi | 5 Kommentarer
Bestämde mig för att slå två flugor i en smäll och rida Gloi bort till den nya hagen. Båda hästarna var lite motvilliga att komma ut ur hagen först, men med lite övertalning kom vi snart därifrån och begavoss bort mot nya betesmarker.
 
Gloi kändes jättepigg och trevlig. Han lyssnade bra och hade samtidigt fin framåtbjudning utan att bli alldeles för på. När vi kom fram till hagen släppte vi Ezmeralda och så testade jag att rida honom lite på böjt spår vilket gick helt okej. Han blev lite motsträvig men gjorde ändå som jag bad honom och kändes rätt så fin.
 
Den nya hagen är helt fantastisk, det finns så mycket gräs att de nästan drunknar i det. På vissa ställen är gräset så högt att Gloi knappt syns, bara ett huvud som sticker upp då och då. De verkade väldigt nöjda i alla fall! Enda dåliga grejen med denna hagen är att vi nu kommer behöva bära vatten åt dem eftersom det inte finns någon slang dragen dit. Men vad gör man inte för sina älsklingar liksom? :)
 
 
 

Förebild

2014-06-25 | 17:56:45 | Video | 0 Kommentarer
Den här tjejen är en av mina största förebilder inom ridsporten. Förutom att hennes häst Mambo är fantastiskt vacker så har de ett så fruktansvärt vackert band att man blir tårögd bara av att se dem tillsammans. Sen så är de även lite allsidiga och håller på med både hoppning och dressyr och även NH och trickträning vilket jag tycker är bra eftersom jag själv är en sån hästmänniska som inte vill låsa mig vid en grej utan göra vad jag känner för liksom.
 
Kan rekommendera att se videon och även att kolla in hennes youtubekanal där det finns ännu flera fina videos på henne och Mambo.
 
 
 

Onsdag!

2014-06-25 | 10:19:45 | Allmänt | 1 Kommentarer
Godmorgon allihop!
 
Jag är frisk, hästarna mår bra, livet är allmänt underbart just nu. Ezmeralda ska få på en sko imorgon så att vi kan åka på sadelprovningen på lördag ändå. Skönt att det löste sig! Igår var jag inne i Borås med en kompis och passade på att ta en sväng in på MyOne för att köpa ett par boots. Nu ska hon ha dem på sig i hagen så kommer förhoppningsvis inga nya skor ramla av. Hästarna ska även få byta hage idag till en mindre stenig hage så att det blir mindre chans att skorna ramlar av. 
 
Gjorde även ett spontanköp och köpte med mig ett supersnyggt limegrönt schabrak med matchande lindor på MyOne, kunde inte hindra mig själv haha. Det kommer i alla fall att se supersnyggt ut på Zessan, det är jag helt säker på.
 
Idag ska jag förutom att byta hage på hästarna rida Gloi en sväng ikväll och lastträna Ezmeralda så att hon också får komma ut och röra på sig utanför hagen en stund.
 
Ha en bra dag hörni!
 
 Favoritbilden ♥

Sjuk igen, Turbo & tappade skor

2014-06-19 | 20:31:17 | Allmänt | 0 Kommentarer
Började sommarlovet med att bli sjuk, yay! Dunderförkylning, bihåleinflammation och en fruktansvärd hosta så har mest legat inne nu såhär första veckan på lovet. Både Gloi och Ezmeralda blev skodda i söndags så jag var väldigt taggad på att äntligen få rida igen så fort jag blev frisk, men nejdå. Tre dagar senare hade lilla fröken dragit av en sko igen. Vet inte hur hon lyckas ärligt talat... 
 
Så eftersom jag varit sjuk och Ezmeralda utan skor kan ni nog lista ut att det inte blivit mycket hästigt gjort. Har lasttränat Zessan lite nån dag, men det är typ allt. Däremot så har jag spenderat mycket tid med lilla Turbo, våran bordercollie valp som vi haft nästan en vecka nu. Han är det absolut sötaste som finns ärligt talat och jag kan knappt tänka på hur det var utan honom, han är redan en sån självklar del av familjen liksom.
 
Bjuder på lite bilder!
 
 
 

Håkan Hellström

2014-06-08 | 20:54:52 | Allmänt | 1 Kommentarer
Hej alla fina! Anledningen till brist på inlägg här beror som ni ser på rubriken på Håkan Hellström. Efter att ha dressyrat lite med Pärlan i fredags stack jag hem till Hanna och sov där inför konserten.
 
Vi gick på lördagen upp halv 6 och var på Ullevi till kl 7 då köandet började. Vi fick numrena 715 och 716 efter kanske en halvtimme/timmes köande och sen var det bara att börja köa "på riktigt". Hela 14 timmar fick vi vänta innan det blev dags för Håkan att gå på scenen. Vi kom in på själva arenan vid halv 6 så det var inte 14 timmar i den trånga, svettiga kön tack och lov. I vilket fall som helst så var konserten sååå värt det. En av de bästa sakerna jag varit med om utan tvekan! Det var så fantastiskt och Håkan är bara underbar. Bästa konserten jag någonsin varit på! Det hjälpte ju dessutom att vi var nästan längst fram vid scenen
 
Kom hem imorse vid halv 5 och fick 1,5 timmes sömn innan det var dags att gå upp för att gå till jobbet. Fml. Jobbdagen har gått lite sådär, är inte säker på att jag faktiskt ens varit vaken hela tiden utan mest gått runt som en zombie. Som tur är var alla borta på tävlingar så det var bara jag där större delen av tiden. Fick allting gjort i alla fall, det var en rätt så lugn dag skönt nog.
 
I alla fall så fattar ni nu varför bloggningen varit lite sisådär. Nu kommer det att vara som vanligt igen och ni kan vänta er ett inlägg om hur det gick att rida dressyr på Pärlan. Det var väldigt intressant kan jag säga!
 
Lite bilder från konserten från aftonbladet. Kan ni fatta att vi slog publikrekord med dryga 69 000 människor!!!
 
 
 

Skorna de bara flyger...!

2014-06-05 | 16:07:33 | Allmänt | 10 Kommentarer
Igår blev det inget dressyrande av, faktiskt inget ridet alls. Är det någon som vågar komma med en gissning om varför? Jo, min väldigt hjälpsamma häst hade bestämt sig för att det var en superbra idé att dra av skon för tredje gången... Hade ju vart en sak om det varit en annan sko, men nej det var exakt samma sko som redan ramlat av två gånger nu. Fruktansvärt tråkigt!
 
Hovslagaren här i närheten verkade inte direkt ha tid eller lust att slå på ännu en ny sko på min lilla häst innan imorgon så det kommer bli att vi måste avanmäla oss från tävlingen. Såå sjukt tråkigt, hade verkligen sett fram emot det! Antagligen blir det ingen sko påslagen förrän hovis kommer den sextonde... Usch vad jag kommer att få ridabstinens!!! 
 
 
Åh vad hon är jobbig! Lilla hästen...

Dressyr på gång!

2014-06-04 | 16:23:41 | Allmänt | 4 Kommentarer
Halloj allihop!
 
Vädret utanför ser allmänt grått och tråkigt ut och man får inte riktigt inspiration till att göra någonting... Men jag och Z ska i alla fall alldeles strax masa oss bort till paddocken för att ta ett dressyrpass. Det blev ingenting ridet igår tråkigt nog, men idag så! Känner att jag behöver rida igenom henne lite ordentligare nu inför fredag ett pass och så kan vi chilla runt i skogen imorgon. Planen är att få henne att slappna av och sänka sig i alla gångarter. Ska vara extra noga med att vi verkligen får upp ryggen så att bakbenen får plats under henne.
 
När vi kommer tillbaka blir det Glois tur att skrittas en vända. Han kändes jättefräsch och fin när vi red på ängen under fotograferingen i måndags så det känns bra. Antagligen skrittar vi bara ett lugnt varv på slingan eller nåt så slipper vi alla hårda grusvägar.
 
 
 

Vi är så charmiga

2014-06-03 | 21:33:09 | Foto | 6 Kommentarer
 

Dressyrträningen i söndags

2014-06-03 | 13:29:00 | Träningar | 2 Kommentarer
Vi delade som sagt lektion med Hanna & Jatsi så vi fick jobba lite själva emellanåt medans Maria höll på med dem. Fick ridit fram precis som jag ville med både trav lång och låg och galopp i lite friskare tempo och sen tyckte jag att hon kändes riktigt trevlig faktiskt.
 
Vi jobbade mest med volterna under just denna träning eftersom det var lite svårt att använda hela ridhuset när det var en osäker 4-åring i andra ändan. Ezmeralda skötte sig super! Hon gick i en stadig form i princip hela passet och det var mest att jobba på att få upp henne fram ännu lite till så att bakbenen bättre skulle få plats.
 
I galoppen krånglade hon lite när hon tyckte att det blev för jobbigt och började backa och stegra en stund. Efter mycket övertalande och velande fram och tillbaka så gick hon med på att vi kanske kunde jobba lite ändå och då blev hon riktigt fin. Inte lika fin som förra träningen när galoppen var helt super, men den var ändå bra.
 
Sammanlagt är jag jättenöjd med bebis Z, det är nästan som att hon vilat sig i form, haha. Mamma filmade lite, ska se om jag kan få upp det ikväll för iMovie krånglar.
 
 
Från en Maria-träning i vintras
 

Tisdag

2014-06-03 | 07:34:15 | Allmänt | 3 Kommentarer
Godmorgon alla fina!
 
Idag går jag kort dag i skolan så planen är att jag och Z ska ut på en lite längre runda ikväll, kanske upp mot sjön om vi hinner och galoppera i ett lite snabbare tempo i skogen. Hon kändes så stel igår så vi får väl ta och ha lite roligt idag så att hon slappnar av så kan vi dressyra imorgon istället. Sen ska Gloi få sin vanliga skrittrunda också, han kändes riktigt fin under fotograferingen igår så han kanske snart är klar att börja trava lite smått, vem vet?
 
 
Från igår

Fotografering med hästarna

2014-06-02 | 21:44:22 | Ezmeralda | 1 Kommentarer
Idag hade jag den stora turen att få med mig en gratis fotograf hem, yay! Vi tog båda hästarna bort till en jättefin äng där det klickades över 600 bilder sammanlagt!! Vi har suttit och kollat igenom dem nu och det är en hel del fina bilder kan jag lova. Min iPhoto är lite motvillig just nu, men ska se om jag kan få visat någon bild nu i alla fall.
 
Båda hästarna skötte sig superfint och visade upp sina bästa sidor (emellanåt i alla fall...) Ezmeralda var lite jobbig att rida, hon körde mest sina giraffimitationer och det var inte speciellt vackert direkt. Men hon får vara lite stel efter det jättejobbiga passet hon gick igår hos Maria. Hon har säkert träningsvärk skulle jag tro. Inlägg och film om träningen kommer upp imorgon!
 
 
 
Söt! ♥

Att se fram emot i juni

2014-06-01 | 13:52:00 | Allmänt | 5 Kommentarer
Tänkte att jag kunde lista upp lite saker som jag verkligen ser fram emot som kommer att hända nu i juni!
 
  • 6 juni – Nationaldagshoppningen i Fritsla! Som ni antagligen vet efter alla gånger jag redan nämnt det så ska jag och Z skutta runt 50 & 60 cm och det ska bli superkul.
 
  • 7 juni – Lite ohästigt, men kan nämna det ändå. Jag och Hanna ska åka och se Håkan Hellström spela på Ullevi, tillsammans med hela 65 000 andra människor. Vi ska köa hela dagen för att få komma så långt fram som möjligt.
 
  • 13 juni – Skolavslutning! Kan inte fatta att jag slutar nian, det är helt overkligt! Samma dag får vi också äntligen hem vår lilla hundvalp, bordercollien Turbo!
 
  • 28 juni – Sadelprovning på HorseFarm i Falkenberg. Ska äntligen få provat ut en bra sadel till Ezmeralda efter alla dessa månader.
Detta är de specifika datumen jag vet just nu, men sen är det självklart en hel del andra saker som kommer hända också. Flera träningar, kanske någon mer P&J, ska hjälpa Linda både med att träna Jatsi en del inför försäljningen och fortsätta med Dockans inridning, sätta igång Gloi ännu mer osv.
 
Har ni några roliga grejer inbokade i juni?
 
 
 

Sista bilderna från Fjärås

2014-06-01 | 13:11:00 | Foto | 2 Kommentarer
 

Söndag 1 juni

2014-06-01 | 11:29:40 | Allmänt | 1 Kommentarer
Godmorgon allihop! Eller morgon och morgon, kanske är lite försent med ett morgoninlägg nu? I vilket fall som helst så har jag börjat dagen med ett morgonpass på travbanan, lika mysigt som vanligt. Har nu min långa "lunchrast" till lite efter två innan jag ska ner och ta det jobbiga eftermiddagspasset.
 
Innan det hade jag tänkt att jag ska rida Gloi en sväng och ta med Z på släp. Hon vilade igår eftersom hon var så duktig i fredags, men idag så blir det att åka till Maria för att dressyrträna lite senare.
 
Jag hoppas på att Maria kan hjälpa mig lite med galoppen som Ezmeralda krånglat lite med på senaste tiden. Hon blir lite för taggad och studsig och all energi kommer liksom uppåt istället för framåt. Förhoppningsvis kan vi jobba lite på det idag. Helst vill jag även komma dit lite tidigare som vi gjorde förra gången. Då hann jag rida fram henne lite själv och galoppera henne lång och låg ett par varv innan själva träningen började och det var verkligen jättebra.
 
Sen så ska även Hanna vara med på Lindas fyraåring Jatsi som jag och Linda åkte och hämtade i Göteborg igår där hon varit för att bli tillriden. Jag ska hjälpa till lite med Jatsi i sommar hade jag tänkt. Hon ska säljas, men det har inte gått så bra hittills så hon ska utbildas lite till. Ska i alla fall bli spännande att se hur långt hon har kommit sen jag red henne sist.
 
 
Ha en bra dag hörni!