Gud vilken dag!

2015-05-07 | 23:17:20 | Ezmeralda | 5 Kommentarer
Har inte tagit det lugnt en sekund idag känns det som, full rulle hela dagen. Först imorse var det tidig start på Flyinge med morgonstalltjänst 07.20 och sedan ridning.
 
Jag red en av de absolut största hästarna, Carachiljo, som verkligen är en helt enorm bjässe, men som tur var är han även världens snällaste. Vi red alla i samma grupp eftersom att det var lite special idag och när vi ändå var så många tyckte Christina att det passade bra att öva kadrilj. Superkul och Carachiljo var jättemysig att rida!
 
Sedan drog vi iväg vid tio allihop i en karavan på fyra bilar och minibussar. Syftet var då att vi skulle på studiebesök, först hos Hannes & Tove Melin, sedan hos Sofie Lexner & Camilla Larsson och sist hos Charlotte & Rasmus Haid Bondergaard. Verkligen en superlärorik dag med massa nya inputs på allting. Favoriten var helklart Hannes Melins ställe, helt sjukt fint och de hade det väldigt välorganiserat och ett bra tänk inom både häst och att driva sitt företag. Galet att han bara är 26 och har lyckats ta sig dit han är idag på ett sånt fantastiskt ställe. 
 
Så fort vi kom hem var det att skynda bort till stallet för att rida lilla Z. Vi drog över såpass mycket hos Bondergaards så det blev ingen träning, men red henne en sväng själv. Eweline lämnade över sadeln jag får låna på lördag idag så det blev att testa den och även dressyrtränset jag även det fått låna. Z var verkligen sjukt jobbig till en början, spänd, stel och superpigg, men efetrhand blev hon helt fantastisk fin och det var så roligt att rida. Verkligen top notch. Red lite övergångar och programdelar och hon var så lyhörd och käsnlig, värsta dressyrhästen alltså! Så nöjd med henne idag.
 
Efter Ezmeraldas pass stack jag vidare till nästa stall för att dressyra Nisse som även han var superpigg. Jobbade mycket öppnor, slutor och skänkelvikningar i alla gångarter och han är så jäkla fin lilla Nissen. Hade han inte varit hopphäst hade han nog mycket väl kunnat ha en dressyrkarriär tror jag.
 
Var inte hemma förrän närmare tio och då var det middagsdags, in i duschen och plugga matte. Fullt upp eller vad?!
 
Carachiljo
Bondergaards ställe
Fina Nisseskrutten
 

Mysdag

2015-05-06 | 23:06:22 | Allmänt | 1 Kommentarer
Idag blev det en lång vända bort till Holmby för att hjälpa Emilia, som idag skulle rida alla fyra hästarna. Jag gjorde iordning dem innan och efter, skrittade fram för hand, spolade dem och putsade så att hon bara behövde rida. Tog en jäkla tid, men rätt mysigt ändå. De är så trevliga, både hon och hennes hästar, så det är bara roligt att vara där. Ska nog dit imorgon också och rida Nisse, beroende på hur det blir med träningen för Linda.
 
Det blev lite sent i Ezmeraldas stall i och med att det tog så lång tid i Holmby, men fixade stallet, borstade och friserade henne lite och gick sedan en runda. Supermysigt!
 
Imorgon taggar vi Flyingedag special, med stalltjänst och ridning supertidigt eftersom vi ska på studiebesök kl 10 med stopp hos Hannes Melin, Sofie Lexner och Charlotte & Rasmus Bondergaard. Ska bli superkul och jag ser verkligen fram emot det, så intressant att få träffa såna duktiga personer och ta del av deras kunskap och hästtänk. Sedan på kvällen blir det träning för Linda med Z, genrep inför tävlingen typ. Ska rida med den lånade dressyrsadeln för första gången (hoppas den passar!!!) och även dressyrtränset och allting måste funka, sista chansen att rätta till något liksom.
 
 

Startlistan uppe på equipe!

2015-05-04 | 15:08:55 | Flyinge | 1 Kommentarer
Känner nervositeten komma krypande haha. Men ändå rätt skönt att starta såpass tidigt tror jag, mindre tid att kolla på de andra och bli stressad över hur mycket sämre man är liksom!
Snabbvända till Fotskäl

2015-05-03 | 15:49:42 | Allmänt | 2 Kommentarer
Nu sitter jag återigen på snabbtåget mella Göteborg och Lund, känns som att det bara var igår jag senast gjorde det och det var det ju nästan också... Har i alla fall hunnit med en del på min lilla snabbvisit hemma; gått på bio med bror, varit och pratat med chefen för mitt sommarjobb, träffat underbara vänner och familj och även övningskört en del. Helt klart en bra helg trots att jag tyvärr inte fick chansen att vara med på vårpicknicken idag då det hade blivit alldeles för sent att ta sig hem då. Tråkigt då jag sett fram emot det, men det är bara att acceptera liksom.
 
Ezmeralda har haft det bra i helgen tror jag. Fredag morgon var ju jag ute och dressyrade med henne supertidigt och sen har hon fått nya skor och varit ute på terrängbanan med bästa Sofia igår. Idag ska faktiskt jag få rida min lilla sessa, får hjälp med att fixa henne och byter bara om och går raka vägen till ridhuset när jag kommer hem. Lyxigt värre! Kan lugnt säga att mina vänner slår allt ♥
 
Ha det så bra hörni så skriver jag mer ikväll! Något speciellt ni vill läsa om?
 
Älsklingsskruttan <3

Morgontrim på Hastings

2015-05-01 | 07:22:46 | Ezmeralda | 0 Kommentarer