Morgondressyr

2014-07-26 | 14:23:19 | Ezmeralda | 2 Kommentarer
Idag var jag och Zessan, tillsammans med Hanna & Gloi i paddocken tidigt, jag gick upp halv 6 och vi var i paddocken strax efter 8. Planen var att de skulle få gå lite rejälare en sista gång innan jag åker till Öland en vecka. Eller ja, för Gloi spelar det ingen jätteroll eftersom Hanna kommer rida honom några gånger under veckan, men Ezmeralda får en veckas semester så jag ville ha ridit igenom henne ordentligt.
 
Hon var rätt så stretig, men framåtbjudningen var bra och hon lyssnade på skänkeln jättefint. Men sen var det de där bakbenen som inte riktigt ville hänga med och huvudet som hon helst ville ha så högt upp som möjligt. Kort sagt så var det en del att jobba med.
 
Jag kände att jag ville få henne lite kvickare och ännu lite mer lyhörd så det blev ett pass fullt med massa snabba övergångar. Tog bara max tio steg i varje gångart innan jag gjorde något nytt, antingen bytte gångart eller gjorde halt. Detta ledde till att hon började lyssna väldigt bra och gick fram till bettet bättre och även att vi fick igång lite bakben. Speciellt skritt-galopp och galopp-skritt/halt var bra för att få henne att sätta bakbenen mer under sig.
 
När hon började kännas mjukare och finare gjorde vi successivt längre och längre mellan övergångarna tills hon kändes fin hela tiden ändå. Speciellt högergaloppen fick vi verkligen till, en av de bästa vi gjort. Jag kunde ha henne i samlad galopp i en bra form och verkligen ha henne precis där jag ville ha henne, hörnpasseringar, volter, allt gick bra. Vanligtvis i galoppen brukar hon bli lite springig och välta lite inåt för att hon har svårt att bära sig själv, men idag var den jättefin! Vänstern var inte lika bra men fortfarande helt okej. I slutet kunde jag trava av henne i en verkligen lång och låg form som hon höll sig i.
 
Kort sagt så är jag jättenöjd med henne och det kändes riktigt bra. Nu så bär det av mot Öland så det blir ingen ridning på en vecka tråkigt nog. Har en del inlägg i utkast jag tänker försöka få klarskrivet i bilen så det kan ni se fram emot.
 
 
 

Dressyrträning för Maria 23/7

2014-07-23 | 23:56:56 | Träningar | 0 Kommentarer
Idag var jag och Ezmeralda iväg och tränade för Maria i hettan. 30 °C var det ute så ni kan ju gissa att det var växthus-varmt inne i ridhuset! Som tur var hade de vattnat i alla fall så det dammade åtminstone inte.
 
Ezmeralda var svettig redan när vi kom in i ridhuset och jag hade inte så höga förhoppningar eftersom hon stretade något enormt, även i vänster som är i hennes lätta varv. Efter att ha hållt på och jobbat med det på volter ett tag ville Maria att vi testade att ha graman på henne. Jag kan lova att det är något jag själv aldrig använder och heller inte planerar att använda i framtiden. Ville inte ta i den alls och det kändes verkligen läskigt att rida med den. Dock så fyllde den väl sin funktion antar jag eftersom vi fick bort stjärnkikar-Ezmeralda och kunde börja jobba lite mer med att få med bakbenen. Efter lite övertalning så gick Maria med på att vi skulle ta bort gramanen och köra utan den efter en stund.
 
Hon blev lite stretig igen när den åkte bort, vilket bevisade ännu mer för mig att det bara är en dålig genväg med graman som får dig att tro att hon går bra när du egentligen har en rem som drar ner huvudet. Däremot var hon inte alls som i början så när jag verkligen började fokusera och rida ordentligt så blev det mycket bättre. Inte nån wow-känsla kanske, men fortfarande bra för att vara så varmt.
 
Vi jobbade mest på mittvolten med att öka och minska volten och göra små volter i volten för att få henne att släppa igenom i sidorna. Sen gjorde vi även lite serpentiner, sidvärtes och ställningar åt båda hållen på rakt spår.
 
Kanske inte vår bästa träning men det var som sagt väldigt varmt och hon kändes helt okej ändå.
 
 
Typ såhär såg vi ut idag fast med vitt schabrak och vit tröja istället :)

Children's challenge del 2

2014-07-20 | 14:06:00 | Foto | 0 Kommentarer
 

Frågestund!!

2014-07-20 | 12:00:00 | Allmänt | 0 Kommentarer
Nu är det dags för bloggens första frågestund efter typ 1 ½ år. Så nu får ni ställa riktigt mycket frågor till mig.
Kanske om Ezmeralda, Gloi eller om flytten. Ni kan även kanske skriva lite större frågor som jag kan svara på i enskilda inlägg.
 
Sååå nu kör vi :)

Vi ska flytta

2014-07-19 | 15:15:00 | Allmänt | 2 Kommentarer
Vet att jag har nämnt det lite sådär i förbifarten flera gånger här på bloggen, men tänkte att det kanske är dags att bekräfta det. Såhär är det:
 
Jag fick svar i början av juli från gymnasieantagningen i Lund om att jag faktiskt kommit in på Flyinge. Det kom inte som en jättestor överraskning med tanke på hur få det var som sökte, men jag blev såklart jätteglad. Vi var nere denna veckan och kollade på två stall och ett av dem tyckte vi skulle passa mig och Ezmeralda perfekt. Jättenära Flyinge med stora fina boxar och hagar där hästarna får gå tillsammans. Inte ett jättelitet stall som det andra vi kollade på, men heller inte jättestort, tror att de hade 13 boxar sammanlagt men att två skulle stå tomma. Ett plus är dessutom att två andra som ska gå samma som mig också kommer att ha sina hästar där så då kanske man kan hjälpas åt en del ifall någon ska åka hem eller så.
 
Så den 16:onde augusti går flyttlasset ner till Skåne för mig och Ezmeralda. Vi packar ihop alla våra grejer, lastar hästen och lämnar Fotskäl. Känns självklart sjukt sorgligt, har ju bott här nästan hela mitt liv och allt man känner till finns liksom här. Men det ska bli superspännande att få testa att stå på egna ben lite och sen kan jag ju självklart åka hem så ofta som möjligt även om det inte kommer att bli samma sak.
 
Det som känns mest sorgligt är ju att det blir ett sånt avstånd till familj och vänner, man kommer att ses mycket mer sällan och så, men jag hoppas att vi kommer att hålla kontakten så gott det går ändå. Sen så måste jag ju även lämna Ginkagården tillsist, efter 6 år och så mycket minnen i det stallet med både Charm, Gloi, Ezmeralda och diverse andra hästar som varit på besök. Kommer att kännas rätt så väldigt hemskt att städa ur stallet och packa ihop alla våra grejer kan jag lova. Även att lämna tillbaka Gloi kommer att bli helt fruktansvärt, han har blivit en så stor del av mitt liv nu så det kommer att bli tomt utan honom.
 
Men vi kommer även att få så mycket nya möjligheter, jag och Ezmeralda, när vi kommer att bo i ett av hästsveriges centrum. Förutom att vi faktiskt kommer att kunna rida på Flyinges anläggningar helt gratis så kommer vi ju även att kunna ha möjlighet att träna för superbra tränare, tävla lite smått och vara med på massa spännande saker som händer på Flyinge. Jag är verkligen supertaggad!
 
 
SnyggEzmeralda

Lördag

2014-07-19 | 08:56:33 | Allmänt | 2 Kommentarer
Godmorgon allihop!
 
Idag är jag inte riktigt säker på vad vi ska göra innan Hanna åker hem ikväll, men vi kommer säkert på något. I eftermiddag har jag i vilket fall som helst hand om fodringen nere på travbanan eftersom Jennifer skulle åka iväg. Blir mysigt, är ju så väldans fäst vid "mina" travhästar. Kommer sakna både dem och jobbet massor i höst.
 
Sedan kommer även en annan sak hända, för jag och Hanna ska rida ut med hästarna. Ingen stor grej egentligen, men på sätt och vis så är det det för mig och Ezmeralda. För Hanna ska nämligen rida Zessan och jag Gloi och det blir första gången sen Zessan flyttade hit som någon annan än jag rider henne. Ska bli jättespännande att se hur det funkar! Tror ju självklart att det kommer gå bra, hon är ju en jätteschysst häst att rida, men kommer att bli intressant att se henne från marken. Eller ja, Glois rygg... Vi ska i alla fall ta en lugn och hyfsat kort runda eftersom de fick ett så hårt pass igår. Mest i skritt och trav skulle jag tro, ska se om jag kan få Gloi att tölta en lite längre sträcka nu när vi inte har Ezmeralda på släp.
 
Kommer självklart berätta mer om hur det gick ikväll!
 
 
 
 
 
 
 
 

Löshoppning

2014-07-19 | 00:48:19 | Ezmeralda | 0 Kommentarer
Idag var ju jag och Hanna då i paddocken och löshoppade hästarna vilket var superkul. Första gången jag gjort det "själv", alltså utan tränare eller liknande. Vi hoppade Gloi först, sen Ezmeralda och sist båda tillsammans. De tyckte att det var jätteroligt kan man säga. Speciellt Gloi som taggade helt galet och hoppade som en tiger. Ezmeralda däremot tyckte att första hindret var läskigt av nån anledning så hon krånglade en del där, bland annat genom att klämma sig in mellan hinderstödet och staketet... Knashäst.
 
Gloi ville vi ta det lite försiktigt med så han fick ha oxern på 50 cm bara även om han säkert hoppat dubbla om han fått. Ezmeraldas oxer hade vi på 90 cm och det hade hon inga alls problem med om hon bara kom rätt på hindret.
 
Efteråt var de helt galet svettiga och Ezmeralda flåsade massor. Värsta träningspasset kan man säga! De var i alla fall rätt så lugna att gå hem med haha. Vi spolade av dem och stretchade och så passade vi på att putsa lite träns och en lädergrimma när vi ändå höll på och hästarna var upptagna med sin betfor.
 
Vi tog en massa bilder, här kommer några av våra favoriter! :)
 
 
 

Children's challenge del 1

2014-07-18 | 17:10:50 | Foto | 2 Kommentarer
 

Godmorgon!

2014-07-18 | 12:01:51 | Allmänt | 0 Kommentarer
Nu är jag och Hanna alldeles strax på väg hem till mig. Vi har vart på VC (igen...!) nu på morgonen och pappa ska snart hämta upp oss här.

 Eftersom det inte blev någon Maria-träning idag för mig och Zessan har vi tänkt att vi istället går till paddocken och löshoppar hästarna. Zessan har inte löshoppats på evigheter och vi har aldrig gjort det med Gloi så det blir säkert spännande. Bilder kommer såklart att komma upp. Har även lite bilder från Falsterbo som jag kan redigera och lägga upp här på bloggen inom den närmsta framtiden. 

Ha en bra dag hörni!


Söt bild på hästarna jag hittade på mobilen

Ny header!!!

2014-07-18 | 00:35:47 | Allmänt | 0 Kommentarer
Kände att det var dags att byta ut headern nu efter att ha haft den förra i typ ett år eller nåt... Denna är i alla fall gjord av Hanna som även tagit de fina bilderna och hjälpt mig att sätta in den. Själv har jag absolut noll koll på design och sånt så jag har mest suttit här som ett frågetecken i en timme medans hon löst alla problem haha :)
 
 I vilket fall som helst är jag supernöjd med denna och tycker att den känns somrig och fin utan att det blir alldeles för mycket liksom. Sen kommer jag ju inte kunna ha den jättelänge tyvärr eftersom Gloi snart flyttar, men den dagen den sorgen. Det är fint så länge det varar!
 
Vad tycker ni? Hiss eller diss?
 
 
 
 

Torsdag

2014-07-17 | 08:13:59 | Ridpass | 2 Kommentarer
Godmorgon alla fina!
 
Jag är officiellt tillbaka från Skåne! Igen. Målet med resan blev uppnått och nu har Ezmeralda en stor, gulmålad hörnbox att bo i från och med augusti, 3 minuters cykelväg från elevhemmet och 10 minuters skrittväg till Flyinge. Bättre än så blir det inte! Är verkligen jättenöjd med stallet, allt kändes välordnat och mysigt. Tror att det blir jättebra!
 
Igår när jag kom hem var jag och Ezmeralda borta i paddocken som ni redan vet. Gick superbra, dock var hon väääldigt bockig när vi skulle galoppera lite på slutet. Hon var så glad att hon studsade och skuttade en hel långsida sötisen. Efter att ha gått en extra lång väg hem med en del klättring var hon supertrött och tyckte att det var rätt så mysigt när jag pysslade med henne och stretchade. 
 
Sen var det Glois tur att få lite motion. Vi tog med Ezmeralda på släp och gav oss ut på den vanliga rundan bara, inget avancerat. Nu börjar han bli riktigt bra i kondition faktiskt så vi både tog en liten galopp och töltade utan problem. Han blev så glad när vi töltade, man kunde känna hur hela hästen samlade upp sig och verkligen visade upp sig. Fina Gloisen.
 
Idag blir det ännu en vilodag för hästarna eftersom jag ska åka iväg hela dagen. Ezmeralda ska på Maria-träning imorgon så det gör inte henne något att ta en vilodag idag.
 
 
 

På väg hemåt

2014-07-16 | 20:45:33 | Allmänt | 0 Kommentarer
Jag o Z är just nu på väg hemåt i kvällssolen efter att ha varit i paddocken och ridit dressyr första gången på hacket. Hanna & Jatsi var också där så det var två nervösa bebishästar i paddocken samtidigt. Ezmeralda gick förvånansvärt fint när vi väl fått kläm på hur vi skulle göra med hacket. Vi övade mycket övergångar och jag försökte att ha henne så lång och låg som möjligt. 

Nu på hemvägen så passar vi på att rida lite extravägar och bara njuta av hur härligt det är. 

Roadtrip

2014-07-15 | 10:51:18 | Allmänt | 2 Kommentarer
Just nu sitter jag i bilen på väg ner mot Lund och Flyinge för att kolla på stallplatser! Har redan bokat tid med en tjej i ett stall ca 1 km från Flyinge som verkar väldigt lovande, men självklart ska vi även kolla på andra stall också. 

Först ska vi dock svänga förbi HorseFarm och lämna in sadeln. Oroa er inte, vi ska fortfarande köpa den, men det var en söm som var sprucken när vi fick hem den så förhoppningsvis kan de då lagat det tills vi åker hem imorgon. Sen ska även stigläder och stigbyglar lämnas tillbaka och sadelgjorden ska vi byta till en storlek mindre. Ezmeraldas sommarmage har börjat försvinna nu så den gjorden vi fick låna är aningen lång. 

Ha en bra dag hörni!
Nattlig uteritt

2014-07-15 | 01:38:35 | Allmänt | 1 Kommentarer
Var ute med Hanna och hästarna nu på kvällen/natten och red i skogen och det var supermysigt. Förutom en liten incident när Gloi kom lös och vi var tvungna att jaga efter det lilla monstret som glatt traskade hemåt så gick allting bra. Vi var väl ute en timme eller kanske en och en halv, klockan var över 12 när vi var tillbaks i stallet i alla fall.
 
Jag hade hacket på Ezmeralda för andra gången, men lite bättre inpassat den här gången... Tack till alla snälla på Team Bitless på facebook som hjälpte mig med det! Hon är i alla fall superfin att rida med det, lyhörd och avslappnad och lyssnar på minsta lilla signal. Ett plus är ju också att hon kan äta med tränset på utan problem! ;) 
 
 
 

Bloppis del 1 – Schabrak/vojlockar

2014-07-14 | 18:50:37 | Utrustning | 0 Kommentarer
Har rensat lite i stallet och kommit fram till att det finns en del grejer som jag inte gillar eller som helt enkelt inte passar Ezmeralda längre. Så varför inte ha en liten bloppis? Om det är något ni är intresserade av kan ni antingen skriva i kommentarerna eller (allra helst!) mejla mig på elin@guldhagens.se. Kan självklart fixa paketpris om ni är intresserade av fler saker. Ev. frakt betalas av köparen. Allt tvättas innan det skickas.
 
 
 
Tjockt rutigt schabrak, mörkblått/gult, storlek full, 80 kr
 
 
Vit vojlock (ser gul ut, jag vet, men det är vitt på riktigt), storlek full, 80 kr
 
 
Grönt schabrak, storlek full, 100 kr
 
 
Fårskinnsvojlock, osäker på storlek, men har haft den på 16 och 17 tumssadlar. 150 kr
 
 
Kort brunt Jacson-schabrak, storlek full, 100 kr

Veckan

2014-07-14 | 17:15:04 | Allmänt | 0 Kommentarer
Har ingen aning vilken vecka det är, haha, men det är väl så det blir när man har sommarlov och tiden bara går ;) Såhär ser i alla fall veckan ut på ett ungefär!
 
Måndag: Rida ut Z på hacket tillsammans med Hanna & Gloi
 
Tisdag: Åker ner till Skåne för att kolla på stallplatser (!!!)
 
Onsdag: Kommer hem från Skåne nån gång under dagen, rider ut Z med Hanna & Jatsi. Dressyrar lite med Gloi.
 
Torsdag: Skritta ut Z lugnt på hacket, uteritt med GloGlo
 
Fredag: Maria-träning (?) med Zessan, uteritt med Gloi
 
Lördag: Z vilar/lugn uteritt, Gloi dressyrjobbas
 
Söndag: Jobbar, konditionspass på Z på kvällen, uteritt med Gloi
 
 
 
 
 
 

Godmorgon!

2014-07-14 | 09:59:06 | Allmänt | 2 Kommentarer
Har haft en rätt så jobbig helg så bloggen har varit det allra sista jag tänkt på. Men kom på nu att jag faktiskt saknat bloggandet rätt så mycket och det händer ju en del hela tiden som jag gärna delar med er :)
 
Idag ska jag först åka till VC nu på förmiddagen och ta leverprov. Jag hoppas att det inte involverar nålar på något sätt, för de är rätt så hemska... Men antagligen så är det ett blodprov som behövs så ni kan väl hålla tummarna för mig?
 
Ezmeralda och Gloi vaccinerades i fredags och har vilat hela helgen, men idag så går det att rida som vanligt igen så jag och Hanna ska ut och rida med dem någon gång under dagen. Kanske att vi rider upp mot sjön, det skulle vara roligt!
 
Vad ska ni göra idag?
 
 
 

The fault in our stars – Troye Sivan

2014-07-10 | 12:31:00 | Inspiration | 1 Kommentarer
Vet att jag inte brukar lägga upp sånt här på bloggen, men det här var för vackert för att inte dela med sig av. Själva låten är jättefin, men sen även att han tagit sig tiden att åka till ett sjukhus och spendera en hel dag med cancersjuka barn för att göra videon och vara som ett ljus i deras svåra situation är beundransvärt. Om man köper låten på iTunes går 100 % av intäkten till en stiftelse för cancersjuka barn så jag rekommenderar verkligen att göra det!
 
Om ni vill bara vill höra själva låten kan ni hoppa fram till runt 2 minuter in i videon.
 
  

Snart på hemväg

2014-07-10 | 11:41:23 | Allmänt | 0 Kommentarer
Godmorgon allihop! Eller ja, morgon och morgon, förmiddag kanske?

Vi är just nu på hotellet och ska checka ut så fort Hanna packat färdigt. Vi ska vara härifrån senast tolv så vi får väl se hur det går... Sen ska vi i alla fall lämna våra grejer på centralen och efter det gå ut en sväng på stan och fika. Lite tågmat ska även inhandlas innan vi rullar härifrån klockan två. Jag ska faktiskt ner nästa vecka också så det blir inte länge Skåne får slippa mig haha. 

Ikväll ska jag äntligen få rida min bebis igen. Jag köpte ett hackamore igår på Falsterbo som jag är väldigt sugen på att testa på henne, men om jag inte får med mig nåt sällskap så får det vara. Säkerheten först! Det blir i vilket fall en lugn runda i bara skritt och kanske lite trav. Även gloi ska skrittas ut en kortis om jag inte kan få någon annan att rida honom. 

Är supertaggad på att komma hem igen även om den här lilla minisemestern varit grymt skön och jag inte har längtat hem ett dugg. Men Ezmeralda har jag allt saknat lite, speciellt när vi såg de fina spanska hästarna igår på falsterbo. De var faktiskt från Pepino PRE, stuteriet som hade Ezmeraldas pappa Zagal när han levde. 

För ovanlighetens skull lägger jag upp en bild på mig själv...! Den här är från när vi åkte trampbåt i kanalen i tisdags

Bilder från senaste photoshooten

2014-07-10 | 09:46:00 | Foto | 3 Kommentarer
 

Hiss

2014-07-09 | 17:37:00 | Utrustning | 1 Kommentarer
Köpte detta schabrak från HorseGuard, fast i allround-modell, när jag och en kompis var på MyOne förra veckan för att köpa boots. Det blev lite av ett spontanköp eftersom jag inte alls tänkt köpa något annat än boots egentligen. Men detta var för snyggt för att motstå haha. Speciellt när det även fanns lindor i exakt samma färg.
 
Nu har jag i alla fall använt schabraket rätt så mycket denna veckan och kommit fram till att det är såpass bra att det förtjänar att nämnas på bloggen. Förutom att vara jättesnyggt har det en super passform och en undersida med Cool Dry som gör att schabraket inte blir svettigt och äckligt så lätt. Använde det när jag och Z var ute på långtur i ca 3 timmar med mycket trav och galopp och även om hästen var jättesvettig när vi kom tillbaks så var schabraket fortfarande fräscht och inte ens fuktigt. Lätt mitt nya favoritschabrak! Är rätt så sugen på att köpa det i blått också, vi får se...
 
Fick det för ynka 200 kr på MyOne så det var lätt ett bra köp! Rekommenderas starkt!
 
 
 
 
 
Har detta fast i allround-modell

Misslyckat försök med självutlösningen

2014-07-08 | 18:48:00 | Allmänt | 0 Kommentarer
Vi försökte att ta en gruppbild, men det var lite svårare än vi trodde typ...
 
 

Köpt på Ullared!

2014-07-08 | 14:36:00 | Utrustning | 2 Kommentarer
Vi blev fast på hästavdelningen en bra stund faktiskt, men det var mest nödvändiga saker som följde med hem i alla fall. Lite första-hjälpen-saker, reflexer och annat man behöver. Blev rätt nöjd att jag hittade ett grönt pannband i samma färg som Ezmeraldas schabrak och lindor hon fick förra veckan. Däremot så var det ett par supersnygga benskydd Hanna hittade med matchande lackboots som jag inte direkt hade haft något emot att ha till Ezmeralda... Tråkigt nog så köpte jag dem inte, ångrar mig liiite nu haha.
 
 
Totalt ääälskar den vita pikén, snyggaste tröjan ever!
 

Hoppning 8/7

2014-07-08 | 10:40:47 | Ridpass | 0 Kommentarer
Idag var jag och Hanna i paddocken nu på morgonen och hoppade lite eftersom det blev lite sent och var rätt tråkigt väder igår. Vi sitter just nu på bussen på väg till tåget ner mot Malmö så för att hinna var vi tvungna att gå upp fruktansvärt tidigt. Vi hade inne zessan till kl 6 och var i paddocken lite innan 7. 

 Ezmeralda var jätteduktig, men blev rätt så trött i slutet. Trots att hon var trött och stel och antagligen hade träningsvärk efter i söndags skötte hon sig verkligen super. Vi jobbade en del med vägar och att verkligen ha med sig bogarna i svängarna. Jag fick träna en del på att vara bättre och kvickare i ytterskänkeln eftersom hon sköt ut bogen rätt så mycket. Det var väldigt kul i alla fall och Hanna var väldigt bra coach :) Lite bilder hann hon klicka också på slutet. Ser ni hur svettig hon är?!

 
 

Veckoplanering v.28

2014-07-07 | 10:00:00 | Allmänt | 2 Kommentarer
Måndag: Dressyr med Gloi på morgonen, hoppa Ezmeralda i paddocken på kvällen. Ullared under dagen.
 
Tisdag: Kanske hinner motionera hästarna på morgonen innan vi åker men inte säkert. Åker till Malmö med mamma och Hanna.
 
Onsdag: Falsterbo!!!
 
Torsdag: Vi åker hem från Malmö, rider ut båda hästarna på kvällen.
 
Fredag: Dressyr med Gloi, Ezmeralda vilar eller går ett lugnt pass barbacka.
 
Lördag: Rida ut med Gloi, långritt på Z med Johan & Pärlan och Hanna & Jatsi
 
Söndag: Skrittjobba Z på åkern, dressyr med Gloi
 
 
 

Mindre lyckad dressyrträning

2014-07-07 | 01:57:05 | Ezmeralda | 0 Kommentarer
Vet inte vad jag förväntade mig riktigt inför  dagens träning, men kan säga att det inte gick i uppfyllelse i alla fall. Det var sjukt varmt, Ezmeralda var svettig redan efter att ha åkt transport och när vi sen kom in i ett växthusvarmt och dammigt ridhus gjorde inte det saken bättre. Hon var rätt så fin när vi värmde upp, då släppte hon igenom i alla gångarter, men så fort vi började jobba lite mer ordentligt så blev det katastrof.
 
Det var inte så att det gick jättedåligt egentligen, det gick bara inte bra. Hon gick framåt och bråkade inte, men samtidigt så var hon stel som en pinne och ville helst springa som en giraff alternativt hänga sig helt i handen. Vi jobbade och jobbade och svetten rann om stackars Ezmeralda (och mig också!!) och tillslut så gick det lite bättre. På slutet blev hon riktigt fin och bärde sig själv jättebra, det kändes väääldigt skönt efter allt stretande. Vi höll inte på speciellt mycket efter det, galopperade lite och travade henne sen så lång och låg som möjligt, sen fick det räcka.
 
Det fanns inte en torr fläck på hela hästen efteråt så hon fick sig en dusch när vi kom hem och sen stretchade jag henne lite innan vi tog Gloi och traskade ut i hagen. De verkade rätt så nöjda sen när de gick och betade sida vid sida i kvällssolen.
 
 
Såhär fin var Ezmeralda i alla fall med ny sadel, nytt schabrak och nya lindor. Kan man inte vara bäst får man vara snyggast! :)

Rider lilleman

2014-07-06 | 13:25:12 | Gloi | 1 Kommentarer
Falsterbo!!!!!!

2014-07-06 | 12:02:39 | Allmänt | 3 Kommentarer
Är jättetaggad för veckan som kommer för det är ju nämligen Falsterbo-veckan!!!! Som vanligt så ska jag och mamma självklart åka ner och i år följer även bästaste Hanna med! (För er som inte vet så är Hanna världens bästa och även den som fick mig att börja blogga från första början). Kommer i vilket fall att bli superkul, vi åker ner på tisdag och bor på hotell i Malmö, går på Falsterbo på onsdagen och sen åker vi hem på torsdag.
 
De sakerna jag ser allra mest framåt är terränghoppningen såklart, den är alltid en favorit, sen även showen med spanska hästar och semifinalen för 5:åringar i Folksam Scandinavian Open. Men det är massa roligt så jag ser fram emot allt! Har även en hel del saker jag ska kika efter på mässan.
 
Kommer ta med kameran och även mitt nya objektiv så förhoppningsvis blir det en del vackra bilder! 
 
Ska ni till Falsterbo? Vilken dag och vad ser ni mest fram emot?
 
 
Bjuder på några bilder jag knäppte förra året
 

Godmorgon!

2014-07-06 | 09:53:55 | Allmänt | 0 Kommentarer
Idag var det som tur var ett väldigt lugnt morgonpass på travbanan, bara två hästar som hade stått inne under natten och det fanns tillräckligt med vatten i hagarna så det var inte jättemycket för mig att göra. Trots att jag var en aning sen för att jag försovit mig så var jag hemma till klockan nio vilket var väldigt skönt. Förra söndagen var det ju så stressigt och mycket att göra att jag inte var hemma och kunde äta frukost förrän efter klockan ett (!).
 
Idag ska jag förutom att jobba i eftermiddag också hinna rida Gloi och sen dressyrträna med Ezmeralda hos Maria ikväll. Gloi ska få en lite längre uteritt än vanligt idag. Han har trappats uppl ångsamt under snart två veckor nu så jag tror att han orkar det. Ezmeralda får följa med som handhäst så håller hon sig nöjd. Ska även börja packa inför Falsterbo ikväll om jag orkar.
 
Det blir första gången jag rider dressyr i nya sadeln så det kommer att bli spännande att se hur hon sköter sig. Om det går bra och Maria tycker att den verkar funka bra så blir det att vi köper den, just nu är den ju bara på prov. Älskar sadeln jättemycket så hoppas verkligen att det blir så!
 
Ha en bra dag hörni!
 
 
 

Morgondressyr med Gloi

2014-07-05 | 08:53:04 | Allmänt | 3 Kommentarer
Godmorgon alla fina!
 
Idag blir det att åka iväg under dagen. Ska hem till en kompis jag inte träffat på ett tag och vi ska till hennes stall och rida på hennes medryttarhäst bland annat. Kommer bli en jättebra dag, det känner jag på mig! :)
 
I alla fall så passade jag på att gå upp lite tidigare för att hinna rida Gloi på morgonen. Känner att jag bara hinner med en häst ikväll eftersom vi även ska ha gäster så då fick det bli att rida lilleman en snabbis på morgonen. Eftersom jag inte orkade krångla med att få ut Z ur hagen och ta med henne på en uteritt på släp så blev det att vi red lite dressyr i hagen. Den hagen de går i nu har en platt och fyrkantig del där det funkar bra jättebra att rida så vi höll till där. Vi håller ju på att bygga upp hans kondition och eftersom det är rätt högt gräs så höll vi bara på en knapp halvtimme. Vi red lite volter och serpentiner och travade lite på rakt spår. Gloi kändes jättefin och samarbetsvillig även om han blev trött väldigt fort. Vi har precis börjat sätta igång och trava igen för första gången sen innan hältan och han förvånade mig genom att nästan på en gång börja trava i form, såå duktig var han!
 
Ezmeralda roade sig genom att gå bakom oss under hela ridpasset så hon tränade lite dressyr alldeles själv, haha sötnosen! :)
 
Ha en bra dag alla!
 
 
 

Ute o rider

2014-07-02 | 18:06:55 | Ezmeralda | 5 Kommentarer