Hemåkardag

2014-12-20 | 08:30:53 | Allmänt | 5 Kommentarer
Godmorgon allihop! Blev väckt för knappt en timme sen av ett väldans bankande på min dörr som visade sig vara en kompis som ville säga hejdå innan hon åkte. Nu är det bara några få stycken kvar här och det är jättetomt. Sov själv på rummet inatt eftersom Vickis ju åkte igår och det var lite ensamt.
 
Min pappa kommer nån gång efter lunch så jag ska fixa lunch till honom och sen rullar vi hemåt. Förhoppningsvis går lastningen av fröken häst bra, annars kan det nog bli rätt sent...
 
Innan han kommer ska jag bort till stallet och rida en sväng på lilla hästen så att hon blir lite trött inför resan. Sen måste jag även packa klart i stallet och mocka ur boxen när jag ändå är där borta. Har även lite packning kvar att fixa här hemma, men sen är allt klart.
 
Ska bli lite konstigt att åka hem faktiskt, kommer sakna Flyinge och alla här jättemycket, men blir nog bra med en liten paus från allt antar jag. Skönt för Zessan att få vara ute lite längre också.
 
Ha en bra dag så hörs vi när jag är hemma i Fotskäl igen!
 
 
 

"Bombningen på Flyinges elevhem"

2014-12-19 | 21:49:12 | Allmänt | 2 Kommentarer
Jag vet inte om ni sett nyheten som cirkulerat i alla tidningar och på nyheterna, men det har gjorts en rätt stor grej av denna händelsen och många tidningar har vridit på sanningen lite väl mycket kan man tycka.
 
Nej, det har inte skett en bombning här på Flyinge.
Nej, det är ingen 20-årig student som jagas av polis.
Nej, hela elevhemmet behövde inte evakueras.
 
De flesta av oss sov faktiskt oss igenom hela kalabaliken och fick inte reda på vad som hänt förrän imorse och blev då förbjudna att gå till skolan då de ville ha oss samlade. Vi, eller ja, de som inte åkt hem över jul än, har hållt till på elevhemmet hela dagen och det är absolut ingen fara. 
 
Kort sagt så är det en kille som bor här som försvann, polisen tillkallades och sökte igenom hans rum och hittade då en hel del saker som han kanske inte borde ha av rena säkerhetsskäl. Han är ännu inte upphittad, men annars är allting lugnt. De farliga föremålen är borta och vi får fortsätta som vanligt bara. Det bör kanske nämnas att personen i fråga inte går på Flyinge, utan är en utomstående som ändå bott här.
 
Vi har spenderat stora delar av dagen med att skratta åt hur mycket media vänder och vrider på sin fakta för att få bättre storys och det är helt sjukt egentligen. Vill ni läsa nån artikel om händelsen skulle jag rekommendera denna, den tyckte jag verkade stämma rätt bra med den information vi fått.
 
 
 
 

Hoppning i Crafoord

2014-12-18 | 22:37:29 | Ezmeralda | 1 Kommentarer
Det blev lite ändrade planer idag med ridpasset. Eftersom det regnade så fruktansvärt mycket så fick det bli ridhus istället för täckta och sen så var även bästaste Sofia med så hon erbjöd sig att sätta upp lite hinder, vilket jag såklart inte tackade nej till.
 
Ezmeralda var verkligen suuupertaggad, hon drog på som bara den i början och ville bara springa, springa, springa. Vi började med lite trav och galoppbommar som hon praktiskt taget kastade sig över utan någon större koll på vart hon satte fötterna, men det blev lite bättre efter ett tag.
 
När vi sedan satte upp ett litet hinder med galoppbom blev hon verkligen taggad till tusen och studsade på stället av iver. Det var verkligen jättegulligt hur roligt hon tyckte att det var. Vi fortsatte med att hoppa en tvåstuds och en kombination med tre språng emellan. Zessan var supertaggad, men hoppade ändå jättefint och blev väldigt fin och mjuk i både nacken och sidorna när vi hållt på ett tag.
 
Efteråt var hon supertrött och hade inga problem med varken att bli duschad eller stretchad, hon stod och halvsov i min famn, älsklingen.
 
Hoppning i paddocken i somras

Flyinge-dag!

2014-12-18 | 07:44:09 | Allmänt | 1 Kommentarer
Torsdag morgon och Flyinge-dag igen, det kan inte  bli mycket bättre! Jag och min roomie vaknade för en gångs skull i tid och jag har både hunnit äta en ordentlig frukost och putsa mina stövlar nu på morgonen. Min hjälm ligger kvar i stallet så jag måste sticka lite tidigare för att hinna svänga förbi och hämta den innan vi samlas i körstallet vid åtta.
 
Jag är i ridgruppen och det är sista gången innan lovet nu, sen byter vi till körning. Tror att vi skulle jobba med framdelsvändningar idag, rätt så basic alltså, men ska bli kul. Christina som vi rider för är verkligen jättebra och jag känner att min ridning verkligen utvecklats en del på den korta tiden jag ridit för henne. Idag ska jag, precis som de senaste gångerna, rida lilla skimmelstoet Natty Light. En riktigt mysig häst som är superfin att rida så ska bli kul!
 
Ezmeralda och jag ska nog rida på Täckta, vår inomhusgaloppbana, idag tror jag då jag inte vill rida ännu ett hårt dressyrpass så nära inpå det senaste. Så vi ska nog jobba intervaller där inne tror jag :)
 
Jag & Vickis, min roomie, ska också ha lite julmys och städning av rummet ikväll eftersom det blir sista kvällen tillsammans innan lovet. Hon åker imorn direkt efter skolan hem till Stockholm och sen kommer vi ju inte ses förrän i januari. 
 
Hoppas att ni också får en superhärlig dag för det känner jag på mig att jag kommer få!
 
Vårt julmysiga rum 

God hästhållning??

2014-12-18 | 00:07:29 | Ezmeralda | 2 Kommentarer
En sak jag har tänkt på sen jag flyttat ner hit är hur annorlunda hästarnas liv ser ut på många sätt här än vad det gör hemma i Fotskäl. Framförallt är det en stor skillnad för mig & Zessan som ju innan aldrig stått i ett större stall där det faktiskt finns folk större delen av tiden. Det finns ju både för och nackedelar såklart.
 
Den största nackdelen skulle jag säga är utevistelsen. Jag blir faktiskt ledsen när jag hämtar/släpper ut Ezmeralda i hagen då den i stort sett bara består av vatten och en liten grusad ruta hon kan stå på. Den är inte stor utan vattnet, men som det ser ut nu är den minimal. Det finns absolut ingenting för henne att göra där under dagarna, inget gräs, ingen kompis i samma hage, inget plats att röra sig på. Jag har börjat oroa mig för att hon exempelvis ska börja väva av uttråkning.
 
Sedan så är det fruktansvärt irriterande hur lite hon faktiskt får vara ute i sin pyttehage. Häromdagen kom jag till stallet vid halv tre och då var hästarna redan inne för att det var "så ruskigt väder ute". Det regnade inte ens. Tyvärr är mitt stall inte ens det värsta när det gäller sånt här. jag har en kompis som står i ett stall där de ofta tar in hästarna vid 12 för att det regnar lite. Inte okej.
 
Jag förstår inte riktigt hur det kan vara såhär i Sveriges hästcentrum, där det finns så mycket kunskap om hästen och dess behov. Vi har pratat mycket i skolan om hur viktigt det är att uppfylla hästen rörelsebehov och att hästar är tåliga och inte behöver behandlas som porslinsdockor, men ändå är det så... Vadå dubbelmoral?! Våra skolhästar står inte ens inne på box alls, de går antingen ute på lösdrift eller i Active Stable, varför är privatstallen raka motsatsen till detta?
 
När vi åker hem och står på Ginkagården över lovet ska Z minsann gå ute minst 12 timmar om dagen, gärna mer. Då blir det ju jag som sköter in och utsläpp igen och då ska hon få vara ute så mycket som möjligt. Ezmeralda är ju en häst som är van att alltid få vara ute länge och i relativt bra hagar, hon blir ju halvt tokig av att gå in vid 3 efter att ha spenderat dagen i en grusruta...
 
Hur ser ni på sånt här och hur ser det ut där era hästar står? 
 
 
 
 
 

Sista riktiga skoldagen!

2014-12-17 | 09:45:17 | Allmänt | 3 Kommentarer
Godmorgon! Sitter för tillfället på bussen in till Lund, verkligen skönt att börja så sent, de två extra timmarna sömn var väldans uppskattade. Kom på alldeles nu att det här är sista "riktiga" skoldagen innan lovet eftersom vi imorgon har Flyinge-dag och på fredag bara har två lektioner innan lunch och sen julavslutning. Skönt! Inte för att den här dagen kommer att vara speciellt seriös, mest chill lektioner faktiskt, men ändå.
 
Ezmeralda ska nog bara promeneras idag igen faktiskt. Hon gick ett såpass hårt pass igår att hon mest behöver röra på sig idag och sen handlar det även om tidsbrist från mitt håll. Vi har julpyssel med alla utbildningarna idag och då blir det väldigt tight om man ska hinna rida tyvärr.
 
Ha en bra dag hörni!
 
Snygg-Z i somras

Julledig!

2014-12-17 | 00:25:11 | Allmänt | 0 Kommentarer
Fick nyss reda på att engelskaredovisningen imorgon är inställd - wihoooooo!!! Detta innebär inte bara två timmars sovmorgon utan även att  allt plugg för denna termin är över - yaaaay! Idag var alltså det sista, med muntliga nationella i matte och grammatikprov i svenskan. Gick helt okej med båda så jag känner att jag med gott samvete kan ta jullov nu :)
 
Ezmeralda idag var fruktansvärt jobbig. Var i Crafoord mellan typ kvart i åtta och nio och hon släppte inte igenom förrän typ vid halv nio. Innan det var hon superspänd, reagerade på allt och körde upp huvudet med bakbenen så långt bak som möjligt. Jobbade på med massa övningar och hon gjorde ju som jag ville hyfsat, men ville inte lossna i sidorna och nacken. Men, som alltid när hon har såna dagar när hon är jättejobbig, blev hon helt underbar när man väl jobbat igenom det. Då var hon jättemjuk och loss med en bra bärighet. Hon fick också ett mycket bättre steg eftersom hon kom upp ordentligt i bogen. Verkligen superkul att rida henne på slutet kan jag meddela!
 
Dock blev det väldigt sent eftersom jag sedan skulle tillbaks till stallet och dusca och stretcha hästen, mocka och putsa, men det är så det oftast blir... Mysigt att vara sist i stallet i alla fall!
 
Annars idag så var jag inne på stan med Emelie & Sofia innan matten och julhandlade. Fick köpt julklapp till pappa, bror och roomie så är jättenöjd. Verkligen supermysigt också med de juldekorerade kullerstensgatorna!
 
Nu ska jag nog gå och lägga mig tror jag, godnatt hörni!
 
 
 
 Lilla datorn lyckades inte ladda upp en ny bild så fick gräva ite i arkivet och hittade denna söta på prinsessan första vintern
 

Bilder från i söndags

2014-12-16 | 09:08:10 | Ezmeralda | 1 Kommentarer
Några bilder bästa Sofia knäppte på mig & Zessan i förrgår när vi red i Crafoord och på Melonbanan. Visst var hon snygg i limegrön outfit?
 
 

Måndag igen

2014-12-15 | 11:53:15 | Allmänt | 0 Kommentarer
Känns rätt skönt ändå med måndag eftersom det nu bara är att kämpa på sista  veckan och sen ta ledigt liksom. Dessutom har vi förutom två prov, en redovisning och ett förhör en väldigt chill vecka med många lektioner som går bort.
 
Igår gick Zessan ett pass i Crafoord i blåsten som gick helt okej. Inte så mycket bakben som jag hade velat, men nu har hon bara gått ute nästan två veckor så då behöver hon väl lite tid att komma igång igen. Däremot var hon helt galen när vi skulle ut från stallplanen...! Stegrade, backade och gjorde någon slags halvcaprioler. Behöver verkligen få jobbat med detta problemet för hon blir bara värre även om hon alltid har gett sig tillslut hittills. Men det får bli efter jullovet.
 
Sen hade vi igår också julfika i stallet vilket var supermysigt. Vi blev inte så många, bara 7 stycken, men det var väldigt trevligt i alla fall. Jag hade bakat lussekatter tillsammans med Sofia i fredags som jag tog med och de var väldigt uppskattade. Vi hade missbedömt smörmängden liiite, men det tyckte alla bara var bra.
 
Just nu sitter jag i skolan och ska snart gå till spanskan som är sista lektionen idag eftersom matten blivit inställd. Så idag är jag nog hemma till två om jag har tur och då kan man rida ut i regnrusket medans det fortfarande är ljust.
 
Ha en bra dag hörni!
 
 
 
 

Hallihallå

2014-12-14 | 11:11:52 | Allmänt | 1 Kommentarer
Blogglusten finns verkligen för tillfället och det nästan kittlas i fingrarna av ord som vill komma ut i form av inlägg. Känner att livet rullar på fint just nu och det är lite synd att inte dokumentera det. Vet att jag gärna skulle vilja kunna kolla tillbaks på den här tiden när mina år på Flyinge är slut.
 
Har ju såklart den andra bloggen som ju egentligen skulle vara huvudblogg, men för tillfället blir jag bara störd på både layouten och på massa defekter hos den som driver mig till vansinne så känenr att jag nog håller till här tills den andra fått en rejäl makeover.
 
Vad händer i livet då? Skolan är inne i sista slutspurten med tre prov/redovisningar på tisdag och sen är det slut och bara chill de sista dagarna. Jag är faktiskt väldigt stolt över mig själv som tagit mig igenom snart en hel termin på en av de tuffaste gymnasielinjerna och dessutom flyttat hemifrån för att göra det. Det har inte alltid varit lätt, men det har gått och det har varit väldigt, väldigt roligt också.
 
Ezmeralda är väl lite som hon är. På senaste tiden har det både gått upp och ner och hon har varit lite allmänt konstig, men det är väl bara en del av hennes personlighet antar jag. Hon är en väldigt speciell häst den där lilla grå, men jag skulle inte kunna tänka mig livet utan henne. Hur jobbig hon än kan vara så är det hon som till stor del hjälpt mig igenom den här stora omställningen med att flytta hemifrån och börja gymnasiet. Vet inte vad jag skulle gjort om jag inte haft stallet att gå till som omväxling mot allt plugg.
 
I fredags lyckades vi, efter många om och men, genomföra ett luciatåg med bara Flyinges gymnasieelever. Det har varit jättekul med alla träningar och förberedelser och det var väldigt kul att vara en del av luciatåget. Själva framträdandet, inför Flyinges andra utbildningar och lärare, gick relativt bra. Speciellt vårt paradnummer - en tjej i min klass som, utklädd till tomtenisse, åkte miniskidor inne i ridhuset bakom sin extremt julpyntade fjording, Balsa, till tonerna av Sture P från högtalarna. Såg helt vansinnigt roligt ut kan jag lova!
 
Nu blir det ut i solskenet och rida min lilla häst. Solen skiner för en gångs skull så vi ska rida utomhus på melonbanan. Vi hörs senare!