Mys med min sessa

2015-04-30 | 22:00:56 | Ezmeralda | 2 Kommentarer
Ska man inte rida kan man göra annat istället! Då hovslagaren avbokade idag fick jag och Z tid att ta en lång promenad istället. Jag har länge tänkt jobba lite med hennes rädsla för vatten från marken och idag var det ett perfekt tillfälle att dra på gummistövlarna och traska ut på terrängbanan. Fick sällskap av Annie och även Sofia & Pripps på deras väg mot melonbanan. Z var jätteduktig och vi hoppade lite med matte brevid istället för uppe på hennes rygg och traskade fram och tillbaka i båda vattenhindrena. I början var det jätteläskigt, men på slutet gick det super och hon klafsade glatt efter mig runt, runt i vattnet utan problem. Duktiga Zessan!
 
När vi nöjde oss gick vi bort till melonbanan och sällskapade med Sophia och Sofia när Andrea red Pripps. Mys med musik, hästar och vänneri solnedgången var inte helt fel :)
 
Just nu är jag hemma igen och ska se på film med Annie innan det blir att hoppa i säng, tidig morgon imorn. Måste vara i stallet typ halv sju om jag ska hinna rida innan jag tar tåget mot Göteborg. Ha en mysig valborgskväll hörni!
 
 Markarbete med Main Corazon

2015-04-30 | 12:07:05 | Flyinge | 0 Kommentarer
Superskönt att vakna upp och veta att dagen bara innehåller häst och absolut ingen vanlig skola. Hittills idag har jag varit med på morgonstalltjänsten ute i Active Stable, varit hos Z och mockat och sedan ridit markarbeten på Main Corazon, mer känd som Curre. 

Vet inte om jag är nöjd med passet eller inte, fick inte någon jätte "wow" känsla direkt, men samtidigt var det första gången jag red honom. Han var väldigt stor och snäll, men fruktansvärt seg och gjorde ingenting själv. Det var verkligen driva, driva, driva konstant. Hade man lite för dåligt driv snubblade han bara över cavalettibommarna, men tyckte att jag fick igång honom helt okej på slutet. Det var i alla fall en sån häst jag behöver rida tror jag då Ezmeralda är både liten och lätt att få fram och därför är det den sortens hästar jag är bra på att rida. 

Nu blir det hippologilektion, kolla lite mer på treårstestet och sedan dra till stallet. Ezmeralda ska inte ridas idag, men jag ska dra på mig stövlar och så ska vi gå och öva på att plaska i vattenhindren på terrängbanan. De är lite läskiga att gå i om ingen häst går i före tycker Z så vi ska lära oss att det inte är så farligt ändå :)
Jag har världens bästa häst

2015-04-28 | 22:34:21 | Ezmeralda | 1 Kommentarer
Träningen idag var verkligen super, lilla hästen var klockren och jag tycker att jag inte red helt dumt heller. Fick tillochmed beröm för att jag hade så stadig sits, även fast jag fick rida hela passet utan stigbyglar. 
 
Ezmeralda har nog aldrig någonsin varit så fin, det var en helt fantastisk känsla hur hon verkligen var framme för hjälperna och jobbade genom hela kroppen. Vi övade mest skrittpiruetterna, ryggningar och övergångar och det gick jättefint alltihop, sååå nöjd med min lilla häst.
 
Fick verkligen upp ögonen för hur mycket man småfuskar och sitter och håller lite på inner när hela hästen egentligen ska kunna gå på nästan bara ytterhjälper. Man ska få med sig yttersidan först och främst innan man gör något alls med inner. På slutet fick vi galoppera på volten och helt släppa innertygeln och det var så fantastiskt hur Ezmeralda gick kvar i formen på volten som ingenting helt för yttertygel och skänklarna.
 
Alltså en riktigt, riktigt bra träning som verkligen gav mersmak. Nästa gång ska vi öva programmet och finputsa inför tävlingen!
 
 
 

Femkamp med måndagsgruppen igår

2015-04-28 | 07:27:04 | Ezmeralda | 1 Kommentarer
Igår hade vi avslutning med måndagsgruppen vilket bestod av femkamp! Det var verkligen superkul och Ezmeralda blev helt galet taggad, hon tyckte det var jätteroligt!
 
Första grenen var att man skulle ett varv runt ridhuset och komma så nära en förbestämd tid som möjligt, den var vi inte så bra på jag och Z, vi var för långsamma, men tog revanch i nästa gren där man skulle rida en slalombana fram och tillbaka med ett ägg i varje hand. Z taggade som bara den och vi vann stort. Sedan hade vi en skrittävling där jag och Z hade tredje bästa tiden och vårt lag sammanlagt typ de fyra bästa tiderna. Sista grenarna var visseltävling med kakor i munnen + slalom och ätartävling + slalom. Då skulle två från laget göra varje gren, vi  vann tre av fyra starter. Jag och Ezmeralda var supersnabba med både slalomandet och visslandet och var i mål när den andra personen fortfarande var borta och visslade.
 
Det var i alla fall en väldigt rolig lektion och jag kommer att sakna måndagsgruppen för det har verkligen varit roligt. 
 
 

Dagens dressyrtips från coachen!

2015-04-26 | 08:53:32 | Inspiration | 1 Kommentarer
Eller ja, från min stallägare och hennes man som fick höra att jag och Z skulle tävla dressyr...
 
  • Se glad ut. Ett leende gör att det ser ut som att du verkligen tycker att det du gör är roligt, vilket drar upp helhetsintrycket.
 
  • Var väldigt noga med vägarna. Slarvar du med linjer eller hörnpasseringar drar även det ner helhetsintrycket då det ser oproffsigt och slarvigt ut. Noggrann ridning helt enkelt!
 
  • Var noga med sitsen! Det ser mycket prydligare ut och ger även det ett bättre helhetsintryck.
 
  • Sist men inte minst; "Rid hästen, inte programmet". 

 

En finfin hestapålle

2015-04-25 | 13:19:19 | Allmänt | 1 Kommentarer
Pacman var väldigt nöjd med att vår promenad fick öga rum utomhus och det var supermysigt att traska fram på stigen mellan gula rapsfält och den slingrande ån. Bra start på dagen helt enkelt! Även Daisy skötte sig fint och nu bär det av mot Ezmeralda och den väntande uteritten med Emelie och Breeze. 
Lördag morgon

2015-04-25 | 10:17:19 | Allmänt | 0 Kommentarer
Godmorgon Sverige!
 
Har tagit det lite lugnt nu på morgonen för en gångs skull, var så jäkla trött efter igår så tyckte att jag kunde få en liten paus för att ladda batterierna. Men nu är jag fit for fight igen tror jag!
 
Idag blir det en uteritt med min prinsessa tillsammans med Emelie & Breeze och även en sväng bort till Holmby för att longera Daisy och gå en sväng med Pacman. Emilia är ju iväg med Nisse och tävlar idag så hon behövde lite hjälp med hästarna.
 
Annars ska jag bara plugga typ. Vädret är sådär lagom grått och tråkigt att man inte riktigt har någon anledning att skjuta upp det, perfekt pluggväder liksom.
 
Ha en bra dag hörni!
 
 
 

Kvällstrim med min prinsessa

2015-04-24 | 21:15:10 | Ridpass | 0 Kommentarer
Det blev ett mysigt pass i Wallenberg nu på kvällen med lilla Z. Har redan vart borta i holmby och ridit Pacman plus hjälpt Emilia fixa Nisse inför tävlingen imorgon så det blev lite senare i Ezmeraldas stall. Men bara skönt egentligen för då får man ridhuset för sig själv. 

Vi tränade lite programdelar och så red vi hela programmet en gång och alltihop gick super. Hon satte förvända galoppen, skrittfattningarna och tilloch med ryggningen! Den hade kunnat vara bättre och samma med skrittpiruetterna, men la inte så mycket fokus på dem så det var ändå jättebra! Vi höll inte på så länge, men övade lite extra på inridning, travökning och skänkelvikningarna och de var riktigt fina allihop. 

Väldigt duktig var hon idag, prinsessan. 
Min häst är en pärla

2015-04-23 | 22:48:32 | Ezmeralda | 1 Kommentarer
Hon är verkligen fantastisk min häst, en pärla i alla lägen, så fruktansvärt stolt är jag. Hoppträningen gick alltså väldigt bra. Eller ja, hon stannade ett par gånger, vilket hon inte brukar göra, men sen har hon nog aldrig hoppat banor med både höjd och svårighetsgrad som vi gjorde idag, bara antingen eller. Själva banan i sig var inte så värst komplicerad, men det var en vattenmatta, vilket Z aldrig hoppat innan och även en regnbåge under ett hinder och en kombination som hon var rätt osäker på. Plus att alla hinder låg på drygt 80 vilket hon aldrig hoppat längre banor med innan. Men så länge jag hade koll på mig själv och fokus på banan så hoppade hon snällt över det mesta (med undantag för vattenmattan som krävde lite extra driv och övertalning för att övervinnas). 
 
Hon var lite trött sista vändan så då petade hon ett par hinder, men det gjorde inte så mycket eftersom hon faktiskt hoppade. Väldigt glad var hon i alla fall!
 
Anders var väldigt nöjd med oss och tyckte att Z var en trevlig häst och att vi bara ska fortsätta köra på som vi gjorde idag. Skulle jättegärna fortsätta träna för honom också då jag tyckte att det var jättegivande och bra, men får se vad ekonomin räcker till. Linda-träningarna är ju trots allt prio 1.
 
 
Från när vi var på P&J i Fritsla på lovet

Tävlingsoutfit avklarad!

2015-04-23 | 16:08:01 | Allmänt | 1 Kommentarer
Idag missade vi tyvärr älskade Flyinge-dagen då vi skrev nationella prov i svenska på förmiddagen i Lund och då var det inte värt att ha några Flyinge-lektioner sen i och med att en del hade förlängd skrivtid osv. Istället fick vi resten av dagen ledigt och för oss som blev klara tidigt var det en bra stund! Jag, Line, Sofia, Annie och Emelie drog därför en sväng in till Nova för att handla lite och såklart en runda på Hööks.
 
Min tävlingsoutfit är nu komplett då jag fick med mig ett par supersnygga vita ridbyxor och en tävlingstopp, båda vackert blingade såklart, kan man inte vara bäst måste man glittra mest istället! ;) Nej, men skämt åsido så var jag väldigt nöjd med mina inköp och jag ser verkligen fram emot kommande tävlingar nu, det ska bli jätteroligt.
 
Nu ska jag faktiskt dra mig bort till stallet, ska hoppträna för Anders Grane vid 6, vilket också ska bli jätteroligt. Anmälde mig lite spontant i förrgår för att jag kände "varför inte?" liksom. Dessutom går lilla Z så mycket dressyr nu så hon förtjänar att få göra något roligt också.
 
Hörs mer ikväll med sammanfattning av träningen!
 
 
 

Tävlingsdebut!

2015-04-22 | 20:56:13 | Ezmeralda | 2 Kommentarer
Nu är Ezmeralda anmäld till sitt livs första dressyrtävling! Andra kanske skulle börjat lågt, men inte vi inte - nej nu ska vi starta LA:4...! Känner att det kanske inte är det klokaste valet, men har en kompis jag tränar tillsammans med som inte vågar debutera LA själv och iochmed att vi jobbat med programmet på träningarna nu och våra hästar är rätt jämna nivåmässigt så tänkte jag varför inte. Men det har känts rätt bra med dressyren på senaste tiden så jag är taggad. Och so what om vi kommer sist och får dåliga procent, det ska bli roligt ändå!
Guldkant på vardagen

2015-04-21 | 18:37:34 | Allmänt | 1 KommentarerNy vecka, nya möjligheter

2015-04-20 | 07:33:16 | Allmänt | 1 Kommentarer
Godmorgon på er allihop! Jag sitter just nu på bussen in till Lund, bara fyra lektioner idag vilket är superskönt. 

Träningen igår gick inte speciellt bra. Det var väldigt fint väder så vi red på utebanan och Ezmeralda var så spänd och skyggade för allt - cavalettibommarna i ena hörnet, skuggan av en lyktstolpe, små fåglar som hoppade runt osv. Det gick inte direkt att få henne att fokusera på uppgiften. Men hon gjorde fina fattningar från skritt, bra tiometers i galopp och satte förvända i det svåra varvet på första försöket trots att hon var spänd så det gick ändå okej. Bara att komma igen nästa gång, tror att vi ska träna igen till helgen och då fokusera på ryggningar. 

Annars  i veckan har vi två svenska nationella, uteritt med måndagsgruppen idag och en hel del dressyrtrim att sysselsätta oss med. Det börjar dra ihop sig mot tävlingen nu och vi har fortfarande en hel del som behöver sitta bättre. 

Händer det något roligt för er i veckan?
Mysig morgon

2015-04-18 | 10:04:10 | Allmänt | 1 Kommentarer
Idag var det upp tidigt för att morgonfodra tretton hungriga hästar. Fick hjälp av världens bästa roomie så de hade fått kraftfoder, fått hö utkört i hagarna och var ute allihop till halv åtta vilket var jäkligt snabbt. Alltid smidigare när man är två liksom! 
 
Vi passade sen på att putsa våra grejer, mocka både box och hage, fixa vatten ute till hästarna och göra iordning foder så att allt är klart. Bara ridningen kvar nu vilket är jätteskönt.
 
Nu blir det hårdplugga fysik ett tag innan lunch och sedan efteråt ut och ha photoshoot i det fina vädret. Härlig dag helt enkelt!
 
Ha det superfint hörni!
 
 
Jag och min fina Zessa på maskeradhoppningen förra veckan

Lång dag minst sagt!

2015-04-17 | 23:55:03 | Ezmeralda | 1 Kommentarer
Nöjd men glad tjej har nu landat i sängen tillsammans med roomie som sista-minuten skriver på en engelskauppgift. Skönt att redan ha skickat in kan man säga!
 
Idag har jag lyckats beta av ett svenska NP - taldelen - som jag varit nervös för hela veckan, vilket känns helt galet skönt. Speciellt som talet gick riktigt bra också, klarade hela utan varken stödord eller manus, den eviga träningen gav resultat! Sedan har jag varit borta i Holmby och ridit både Nisse & Daisy för att sedan dra vidare till mitt stall och rida Z.
 
Daisy och Nisse skötte sig båda fint, speciellt Nisse då han redan från början var väldigt mjuk och fin i båda sidorna medans Daisy krävde att jag jobbade nästan hela passet med att få henne lösgjord. Nisse kunde jag istället rida lite programdelar på och jobba skolor vilket var roligt. Han är så jäkla fin att rida den hästen! Men båda var riktigt trevliga och det var roligt att rida dem.
 
I mitt eget stall blev det däremot väääldigt sent då vi inte var där där förrän vid halv nio, jag och Vicki. Vi var i ridhuset 20 över 9 och red sedan (eller ja, jag red, vicki tömkörde) i en dryg halvtimme och hann precis ut innan larmet sattes på vid tio. Trots det väldigt korta passet gick det väldigt bra. Ezmeralda var rätt loss redan från början och låg och nosade på en fin form redan när jag red igång henne. Efter uppvärmningen red vi igenom LA:4:an en gång, övade lite på det som gick mindre bra - förvända åt vänster, och travade sedan av. Skönt ändå att rida så kort då man verkligen fick bestämma sig för vad som var viktigt att öva och sedan hålla sig till det. Jättefin var hon min prinsessa, både tiometers i galopp och skrittpiruetter var jättebra idag.
 
Imorgon taggar vi morgonfodring, fysik och matteplugg innan lunch, vårphotoshoot bland vitsipporna i parken och sedan myskväll med gänget.
 
Ha det gött hörni så hörs vi! (Och glömmer jag lägga upp här kan det bero på att jag bloggat på liveloveride.blogg.se istället, har bloggat lite halvdåligt på båda på senaste tiden, kan inte rikgti bestämma mig vilken jag helst hänger på)
 
 
Strunta i min fula min o kolla på den söta hästapållen!
 
 
 

Mysig uteritt

2015-04-08 | 23:33:53 | Ezmeralda | 0 Kommentarer
Idag var jag och Zessis ute med Sofia och Baloo i kvällssolen vilket var supermysigt. Vi red ut en runda runt Granelund och terrängbanan och red sedan en stund på Hastings innan vi skrittade hemåt.
 
Ezmeralda var lite seg till en början, men vaknade till och taggade järnet när vi jobbade lite mer ordentligt på Hastings. Vi gjorde lite övergångar från halt eller skritt till galopp för att få henne lite mer alert och framme för hjälperna och när det funkade gjorde vi lite övergångar mellan samlad galopp och mellangalopp vilket Zessan tyckte var sjuukt roligt. Jättetrevlig var hon ändå, min prinsessa :)
 
Imorgon taggar vi påskhoppningen som HG3 anordnar. I lag om fyra personer och två hästar ska man ta sig igenom en bana och visa upp ett shownummer. Vår grupp har prinsesstema och jag och Zessis ska vara Belle. Jag har idag införskaffat fyra meter gult sidenband för just detta tillfälle så förhoppningsvis blir det bra.
 
Kan lova att det kommer att komma lite roliga bilder såsmåningom!
 
 
 

Duktig Zessa

2015-04-07 | 23:11:12 | Ezmeralda | 2 Kommentarer
I fredags var vi på P&J Ezmeralda och jag vilket alltid är roligt, det blev årsdebuten ute på tävlingsbanorna faktiskt och det var en väldigt bra start. På Lindas rekommendation hoppade vi bara väldigt lågt, 60 och 70 cm, för att det skulle kännas enkelt och roligt och det kändes väldigt bra.
 
Första rundan gick ytterst långsamt av någon anledning, Zessan saktade till och med av till trav vid ett tillfälle haha, men vi kom runt i alla fall pch hon hoppade allt utan problem.
 
Runda två satte jag upp tempot lite bättre och var lite noggrannare med vägarna och då blev hela rundan riktigt bra tyckte jag. Felfri och med bra tempo och flyt. Hon är så duktig min lilla häst!
 
Nu laddar vi inför dressyrdebuten i maj!
 
 
 
 
 
 

Nakenpremiär

2015-04-04 | 08:40:41 | Ezmeralda | 0 Kommentarer