Veckoplanering v.1

2013-12-31 | 16:26:00 | Allmänt | 2 Kommentarer
Måndag: Uteritt med Sanna & Gloi
 
Tisdag: Nyårsafton. Jag jobbar. Lastträna Z ev.
 
Onsdag: Jag jobbar. Bort till paddocken och jobba på att hon ska ta de sidförande hjälperna
 
Torsdag: Ev. långtur med Linda, Johan och mamma. Lastträna
 
Fredag: Lastträna. Promenad/Longering
 
Lördag: Lång runda med Sanna & Gloi
 
Söndag: Jag jobbar. Rida med mamma?
 
 
 Förra vintern.

Vad har vi haft för oss den senaste veckan?

2013-12-31 | 12:19:00 | Ezmeralda | 0 Kommentarer
Under denna veckan jag inte har bloggat har jag och Ezmeralda hunnit med en hel del faktiskt!
 
Först och främst har vi börjat jobba på att få tillbaks kondition och muskler så det har blivit en hel del lite längre uteritter med mycket jobb i backar. Vi har fått sällskap av både mamma och Sanna med Gloi så det har varit roligt. Ingen av hästarna har speciellt bra kondition just nu så de har blivit rätt så rejält trötta efteråt. Men om vi fortsätter så här så kommer de att vara i toppform på nolltid!
 
 
 
 
I fredags var vi borta en sväng i paddocken och hör och häpna, vi hoppade! Visserligen bara småskutt, men med tanke på att det var första gången jag hoppade Z på månader och dessutom första gången vi försökte oss på att bygga upp en bana själva så tycker jag att det var riktigt bra. Ezmeralda var helt sjukt taggad och började studsa som en gummiboll så fort hon såg att vi satt upp hinder. Det spelade ingen roll för henne att hindren låg på kanske 50 cm, hon hoppade enorma språng ändå lilla tigerhästen. Försökte att travhoppa henne till en början, men det var ingen idé att ens försöka så som hon taggade. Tycker ändå att hon skötte sig bra, det enda vi behöver jobba med just nu är tempot som är en aning för högt...
 
Gloi fick skutta lite han också och han var grymt duktig, lillhästen. Det var mest Sanna som hoppade honom, men även jag hoppade några språng med lilleman. En jättefin liten hopphäst är han!
 
 
 
 
 
Sen har jag och Z också börjat med lastträningen igen. Efter sist vi var och tränade och blev fast i minusgrader på parkeringen utanför ridhuset i över en timme sent på kvällen med en häst som vägrade gå på vill inte mamma köra oss nåt mer förrän vi fått ordning på problemet. Lättare sagt än gjort kan man säga... Jag hade öppnat framluckan och det enda jag ville var att vi skulle gå in i transporten och sen direkt ut på andra sidan. Det tog mig två timmar att uppnå det målet... Och då hade jag också behövt ta loss all inredning i transporten för att det skulle funka... Någon som har några lasttips? För att hålla på så länge är helt enkelt fruktansvärt, speciellt eftersom hon inte är ett dugg rädd för transporten utan vägrar bara för att hon inte vill.
 
 
 

Nyårsafton!

2013-12-31 | 09:35:29 | Allmänt | 0 Kommentarer
Absolut sista dagen på 2013 nu då. Jag brukar alltid tycka att sista dagen på ett år är rätt så sorgligt i och med att man kan tänka tillbaka på allt det man velat göra under året men inte hunnit med och förra årets brutna nyårslöften... Däremot är det ju alltid skönt att man får en ny chans och en ny start med det nya året.
 
Jag gick faktiskt med på att jobba både idag och imorgon, tro det eller ej. Men det är ju alltid skönt med lite extra pengar och eftersom jag ändå bor så nära och inte har speciellt mycket annat för sig så kändes det som en bra idé. Vi får väl se om jag har samma åsikt när jag måste kravla mig upp ur sängen klockan 6 imorgon...
 
Förutom att jobba idag så tänkte jag hinna med att lastträna Z innan det blir dags att åka iväg ikväll.
 
Hoppas att ni allihop får en superhärlig nyårsafton! Gott nytt år på er!
 
 
 
Söta Manstone från travbanan får stå för bilden

God jul!

2013-12-24 | 19:43:11 | Allmänt | 0 Kommentarer
Hoppas att ni allihop har haft en jättehärlig julafton med familj och vänner, julmat och många fina presenter. Själv har jag haft en jättemysig julafton trots det hemska vädret. Jag var ju sjuk nästan hela veckan och lyckades turligt nog bli frisk tills igår så att allt blev gjort i tid ändå och julen behövdes inte spenderas i soffan som jag fasat.
 
Jag var ute på en supermysig julaftonsritt tillsammans med bästa vän imorse på två helt galet pigga hästar. De har ju fått stå hela veckan nu när jag varit sjuk och i och med att det blåste helt sjukt mycket så var crazynivån på dem enormt hög, speciellt Ezmeralda. Vi lät dem trava av sig den mesta energin i en lång uppförsbacke och efter det var de lite lugnare tack och lov. Det var i vilket fall väldigt mysigt och när hon gjort av med den mesta överskottsenergin var Z väldigt arbetsvillig och trevlig att rida.
 
Nu planerar jag att mest ta det lugnt i mellandagarna och resten av lovet. Jobba lite extra, motionera min häst ordentligt och bara ha det bra utan några krav. Ska passa på att ta tag i lastträningen med Ezmeralda nu när jag verkligen har tid, det skulle ju vara roligt att kunna åka iväg och träna igen.
 
 
 
Har inga julbilder från i år så jag bjuder på den här från förra året. God jul allihop!

Julfint i stallet!

2013-12-24 | 01:41:48 | Stallet | 0 Kommentarer

Remember me?

2013-12-17 | 16:03:40 | Allmänt | 1 Kommentarer
Hej allihop! Här har jag inte klickat in på länge, men såg att jag fortfarande har en hög trogna läsare som klickar in varje dag. Det gör mig jätteglad, tack så mycket!
 
Okej, så nu tänkte jag faktiskt börja blogga igen efter nästan en månad av bloggpaus. Det har bara varit så sjukt mycket under denna perioden och jag har helt enkelt inte orkat med att ständigt behöva leverera inlägg som håller en viss standard.
 
Ezmeralda mår bra, hon fick en ofrivillig vila på ca 1 och en halv vecka när vi var nere på Flyinge och sen hade en engelsk utbytesstudent hemma och hon har precis börjat sättas igång igen. Och ni kan bara fatta hur mycket energi hon har,  det känns som om hon försöker krypa ur skinnet nästan när man rider henne! Men annars är hon supermysig och jättegosig som vanligt.
 
Gloi mår bra även han, nu när han har alla fyra skor på igen. Vi testade att låta honom gå barfota bak en period, men han slet ner hovarna helt och var sen jätteöm, stackarn. Så vi tog ut hovis en gång till så att han skulle få skor bak också och nu är han helt galet pigg att rida precis som vanligt.
 
Jag är fruktansvärt trött efter att ha fullt upp och en massa grejer hela tiden de senaste veckorna och nu ska det verkligen bli skönt att få jullov och vila upp sig lite och spendera lite extratid med mina fina pållar.